Mieli skaitytojai, ar galite atspėti, kas tai yra? Sakysite, svetimas peizažas? Kodėl taip, jis atrodo gana panašus į kažkokios tolimosios, paslaptingos planetos keistai išdykuotą paviršių. Su blizgančiu apvaliu kosmosu ką tik atsidūrė nelygiai žalio kraštovaizdžio viduryje.
Lotoso gėlė (T. Voeklerio nuotr.) |
Labai žaviuosi lotoso žiedu 蓮花. Iš lipnaus upės vagos dumblo išdygęs šis atsparus vandens augalas skleidžia įkvepiančios grakštumo ir elegancijos žiedus. Atminkite, kad ši gėlė yra ne tik graži išvaizda. Tradicinėje medicinoje gydymui naudojami žiedai, sėklos, lapai ir stiebas.
Tai yra vaizdas, nuo kurio viskas prasidėjo. Buvome Guangdžou 廣州. Jau buvo vėlu ir mes buvome alkani… vėl. Ką aš galiu pasakyti, mes alkani keliaudami. Užkliuvome ant šio maisto vežimėlio, pilno visokių šviežių vaisių: slyvų, mangostanų, džiuvų… Woo-hoo! Ir tada buvo lotoso sėklų ankštys!! WOW! kas po velnių?! Ką šios lotoso sėklų ankštys veikė ant maisto vežimėlio, kuriame parduodami vaisiai? Man niekada neatrodo, kad jie būtų pateikti kaip vaisiai. Tiesą sakant, aš mačiau tik sėklų ankštis ežeruose ir baseinuose, kur žydi lotoso žiedai.
Kalbant apie pačias lotoso sėklas, mes kada nors matėme tik džiovintas lotoso sėklas. Kurie yra nuostabūs, kai naudojami kiniškiems desertams ir konditerijos įdarui.
Paklausiau ponios, atsakingos už vaisių vežimėlį, kokio skonio šviežia lotoso sėkla. Ji patikino, kad šviežia lotoso sėkla buvo gaiviai skaidraus ir šiek tiek saldaus skonio. Įsigijome vieną išbandyti. Boy-o-boy, norėčiau, kad būtume gavę daugiau…
Grįžę į viešbutį, savo gražiąją lotoso sėklų ankštį gerai nuskalavome po tekančiu vandeniu. Ankšties tekstūra yra šiek tiek kempinė, o sėklos yra pakabintos savo skyriuose. Norėdami pasiekti sėklas, tiesiog nuplėškite kempinę ankštį, kad išlaisvintumėte sėklas.
Sėkla, kurią iškasėme iš ankšties, buvo šviesiai žalios spalvos. Iš pradžių nebuvau tikras. Ar tai buvo? Ar turėtume tai tiesiog įdėti į burną? Prisiminėme, kad džiovintos lotoso sėklos dažniausiai būna baltos, todėl supratome, kad turi būti kitas žingsnis.
Šiek tiek kasinėję nagus supratome, kad žalias gabalėlis buvo odelė aplink vidinę kreminės baltos spalvos sėklą. Pasinerkite pakankamai, kad patrauktumėte odą ir pradėtumėte luptis!
Vidinė kreminė balta lotoso sėkla su visiškai pašalinta žalia oda. Dabar ta šviežia lotoso sėkla yra paruošta valgyti. Įsimesti į burną tą gražią kreminės baltos spalvos sėklą ir išbandyti šį vaisinį? riešutinis? malonumas.
Tiesą sakant, šios šviežios lotoso sėklos nėra labai panašios į vaisių ar riešutų skonį. Tekstūra yra trapi ir maloni. Skonis gaiviausio lengvo saldumo. Buvo taip gerai! Kaip geriausias visų laikų saldainis, bet žemiausio žavingo saldumo ir aukščiausio lygio malonios traškios tekstūros.
Tai ankštis, ištuštinta nuo visų sėklų, mūsų, pakabintų, nuostabių vidurnakčio užkandžių goblinai, suvalgyta. Negaliu patikėti, kokios skanios yra šviežios lotoso sėklos! Kodėl anksčiau nebuvau informuota apie jų skanumą?! Verdiktas: NUOSTABIAI skanu, ir aš labai nusiminęs, kad grįžau namo Honkonge ir visai nesu tikras, ar čia rasime šių šviežių lotoso sėklų. 😭
Nesvarbu, tiesiog praneškite mums, jei rasite jų Honkonge, ir įsitikinkite, kad kai kurias išbandykite, jei savo kelionėse susidursite su šiomis nuostabiomis lotoso sėklų ankštimis. Didžiausios maisto sėkmės visose jūsų maisto kelionėse!