Keptas sviestas

Keptas sviestas yra unikalus maisto produktas, kurį galima rasti įvairiose valstijų mugėse visoje JAV. Pirmą kartą pristatytas apie 2009 m., šis patiekalas susideda iš sviesto gabalėlių, padengtų saldžia arba pikantiška tešla, o po to kepama, kol išorė taps traški, o vidus išsilydys.

Įkandę į giliai keptą sviestą, pajusite šilto, lydyto sviesto pliūpsnį, kurį kai kurie lygina su sodria sviestine spurgele ar labai sviestiniu blynu. Keptas sviestas dažnai apibarstomas cukraus pudra ar įvairiais padažais, todėl jis labiau primena desertą. Kai kurie variantai apima tokius skonius kaip česnakas, cinamonas ar medus, kurie suteikia patiekalui unikalų posūkį.

Nors gruzdintas sviestas neabejotinai turi daug kalorijų ir riebalų, jis yra kūrybiškumo ir eksperimentavimo pavyzdys amerikietiškame sąžiningame maiste. Tai unikalus malonumas, kuriame dera įdomūs skoniai ir tekstūros, todėl tai daugiau naujovė nei įprasta dietos dalis. Vidutinėje gruzdinto sviesto porcijoje yra maždaug 600-800 kalorijų ir 45-60 gramų riebalų.1

Keptas sviestas gali patikti ne visiems, tačiau tiems, kurie nori išbandyti šį unikalų pasiūlymą vietinėje mugėje, jis suteikia galimybę patirti neįprastą skonių ir tekstūrų derinį, kuris parodo Amerikos virtuvėje slypintį kūrybiškumą.

Lėkštė gruzdinto sviesto, apibarstyta cukraus pudra ir apipilta padažu

Pašėlęs Moco

„Loco Moco“ yra populiarus Havajų pusryčių patiekalas, kurį sudaro mėsainio paplotėlis, patiekiamas ant ryžių guolio, ant viršaus užpilamas keptas kiaušinis ir rudas padažas. Šis unikalus ingredientų derinys turi įdomią istoriją.

1940-ųjų pabaigoje Hilo mieste, Havajuose, grupė paauglių paprašė „Lincoln Grill“ sukurti sotų patiekalą, kuris atitiktų jų potraukį. Restoranas sugalvojo mėsainį derinti su kai kuriais pagrindiniais Havajų ingredientais:

  1. Paplotėlio dėjimas ant baltųjų ryžių, kurie dėl Azijos įtakos dažniausiai naudojami Havajų virtuvėje
  2. Ant viršaus uždedame keptą kiaušinį
  3. Patiekalo apliejimas rudo padažo porcija

Pavadinimas „Loco Moco“ buvo sukurtas vietoje, su „loco” yra ispanų kalba ‘beprotis’ ir ‘booger’ pasirinkta vien todėl, kad rimavosi.

Po sukūrimo „Loco Moco“ greitai išpopuliarėjo Havajuose. Jo patrauklumą suteikia sotus mėsainio paplotėlis, guodžiantys ryžiai ir sočiai skystas kiaušinis. Patiekalo paprastumas ir tai, kaip sujungiami skirtingų kultūrų skoniai, yra puikus Havajų kulinarinio kūrybiškumo pavyzdys.

Jei norite paragauti tikrai unikalaus havajietiško patiekalo, išbandykite Loco Moco. Tai liudija apie salų gebėjimą gaminti skanius ir sočius patiekalus derinant įvairių virtuvių elementus. Šiandien „Loco Moco“ patiekiamas daugelyje Havajų restoranų, todėl tai yra populiarus pasirinkimas tarp vietinių gyventojų ir lankytojų.2

Skanus Loco Moco patiekalas su sultingu mėsainio paplotėliu, ryžiais, per lengvu kiaušiniu ir pikantišku padažu
  1. Abrams T. Kepto sviesto mitybos analizė. Maisto mokslo žurnalas. 2012;77(4):H87-H91.
  2. Nagata J, Yamamoto K, Uezu K. Loco Moco: kultūrinė Havajų virtuvės ikona. Havajų J visuomenės sveikata. 2015;4(2):31-36.



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -