Iš ramių mūsų virtuvių kampelių kyla tikrieji herojai, kurie dažnai lieka nepastebėti, tačiau jie atlieka esminį vaidmenį mūsų kasdienėje mityboje ir kulinariniuose nuotykiuose. Šis straipsnis nušviečia du nuostabius, tačiau neįvertintus ingredientus, kurie yra pagrindiniai sandėliukai visame pasaulyje. Išsiaiškinkime, kokią vertę jie suteikia mūsų stalams ir kodėl jie nusipelno didesnio įvertinimo.

Lęšiai

Lęšiai gali būti ne jūsų sandėliuko žavinga žvaigždė, tačiau jie netrukus atsidurs dėmesio centre. Šie maži, nepretenzingi ankštiniai augalai yra nepakartojami herojai visiems, norintiems gauti baltymų, nesvarbu, ar esate kulinarijos naujokas, ar patyręs virėjas, norintis pabarstyti savo patiekalus magijos. Štai kodėl lęšiai turėtų pakilti į jūsų bakalėjos prekių sąrašo viršų, stat.

Lengva paruošti:

Pamirškite apie ilgas pupelių mirkymo ir virimo valandas. Lęšiai yra jūsų greito gydymo draugai. Nuplaukite juos, virkite vos 20 minučių ir galia, gausite baltymų pripildytą pagrindą, kurį galėsite paversti bet kokiu kulinariniu šedevru, kurio norite.

Mitybos jėgainės:

Čia kalbame apie nedidelį, bet galingą baltymų šaltinį. Viename puodelyje lęšiai yra apie 18 gramų baltymų. Be to, juose gausu ląstelienos, geležies ir folio rūgšties, todėl jie yra puikus būdas pamaitinti jūsų kūną ir užtikrinti, kad viskas vyktų sklandžiai, jei pastebėsite mano dreifą.

Universalumo karalienė:

Nesvarbu, ar trokštate gaivios sriubos, gaivių salotų ar sotaus pagrindinio patiekalo, lęšiai padės išgelbėti dieną. Dėl žemiško, švelnaus skonio jie tampa chameleonu virtuvėje, puikiai derančiais su daugybe prieskonių ir ingredientų. Šios ankštinės daržovės – nuo ​​indiškų dalelių iki itališkų Bolonijos lęšių.

Biudžetinis:

Pasaulyje, kuriame bakalėjos kainos, atrodo, amžinai kyla aukštyn, lęšiai yra piniginei draugiška oazė. Jie yra įperkami ir plačiai prieinami, o tai įrodo, kad jums nereikia išleisti pinigų už aukštos kokybės mitybą.

Ekologiškas pasirinkimas:

Jei norite lengvai žengti planetoje, lęšiai yra jūsų sąjungininkai. Jie turi mažą anglies pėdsaką, palyginti su gyvūninių baltymų šaltiniais, ir netgi praturtina dirvą, kurioje jie auginami, todėl jie yra tvari superžvaigždė ankštinių augalų pasaulyje.

Nuo lengvo paruošimo iki ekologiškumo, lęšiai yra įtikinamas pavyzdys, kodėl jie nusipelno pagrindinio vaidmens jūsų sandėliuke. Nesvarbu, ar keliate audrą miniai, ar tiesiog norite puikiai ir sveikai padidinti baltymų suvartojimą, lęšiai yra pasirengę lėkštėje.

Matavimo taurelę supantys lęšiai, parodantys jų maistinę vertę regos negalią turinčiam asmeniui

Konservuotas tunas

Konservuotas tunas, nepakartojamas mūsų virtuvės spintelių herojus, dažnai lieka nepastebimas tarp ryškaus naujojo supermaisto ir madingų dietinių produktų. Tačiau jo tvirtas buvimas, pasiruošęs šuoliui paskutinę minutę pietauti ar užkandžiauti daug baltymų, nusipelno dėmesio. Štai kodėl konservuotas tunas ir toliau karaliauja baltymų žaidime, todėl jį būtina turėti kiekvieno sandėliuke.

Visų pirma, tuno konservų galiojimo laikas yra tiesiog nuostabus. Įsivaizduokite štai ką: jūs kraustote savo virtuvę, alkanas ir šiek tiek beviltiškas, bet randate tuno skardinę, kuri ten gulėjo mėnesius, o gal net metus. Grožis? Vis dar gerai. Toks ilgaamžiškumas užtikrina, kad visada po ranka turėsite patikimą aukštos kokybės baltymų šaltinį, pasiruošusį išgelbėti dieną, kai trūksta šviežių produktų.

Toliau pakalbėkime apie patogumą. Konservuotas tunas yra „grab and go“ įsikūnijimas. Jokio maisto gaminimo, jokio netvarkos, jokio šurmulio. Nesvarbu, ar skubate, ar tiesiog neturite nuotaikos gaminti, jis jums skirtas. Šis naudojimo paprastumas taikomas ir valgio ruošimui. Konservuotų tunų įtraukimas į savo savaitės valgio planavimą gali sugaišti brangų laiką virtuvėje, todėl galėsite sutelkti dėmesį į kitus įtempto gyvenimo aspektus.

Negalima nuvertinti tvarumo aspekto. Didėjant susirūpinimui dėl pernelyg intensyvios žvejybos ir jos poveikio jūrų ekosistemoms, tinkamų tunų konservų pasirinkimas tampa atsakingo vartojimo įrodymu. Prekės ženklai, kurie teikia pirmenybę tausiai sugautam tunui, taikant tokius metodus kaip žvejyba stiebo ir trolių, siūlo vartotojams galimybę be kaltės. Rinkdamiesi šiuos produktus jūs ne tik maitinate savo kūną; prisidedate prie mūsų vandenynų gerovės.

Tuno konservų vaidmuo pasaulinėje virtuvėje prideda jaudinantį jo patrauklumą. Jis šoka per įvairias kulinarines tradicijas, prisitaikydamas ir spindėdamas Viduržemio jūros makaronuose, japoniškuose sušių vyniotiniuose ar klasikiniame amerikietiškame tuno salotų sumuštinyje. Šis visuotinis universalumas skatina kūrybiškumą ir eksperimentavimą virtuvėje, paskatindamas net pačius naujokus virėjus drąsiai tyrinėti tarptautinius skonius.

Galiausiai, kalbant apie pasirengimą ekstremalioms situacijoms, tuno konservai išsiskiria kaip čempionai. Tais atvejais, kai dingus elektrai ar stichinėms nelaimėms, sutrinka įprasta valgymo rutina, turėdami tuno konservų atsargas gali suteikti būtinų maistinių medžiagų ir pajusti normalumą sunkiais laikais.

Konservuotas tunas, pasižymintis neprilygstamu praktiškumo, mitybos ir kulinarinio pritaikymo deriniu, patvirtina savo, kaip neįkainojamo baltymų šaltinio, statusą mūsų sandėliuose. Tai mūsų dažnai sudėtingo gyvenimo paprastumo ir patikimumo įrodymas. Taigi, kai kitą kartą bakalėjos parduotuvėje praeisite pro tą kuklią tuno skardinę, linktelėkite jai pagarbą, kurios ji nusipelno – tikras MVP baltymų žaidime.

Skardinė tuno sandėliuko lentynoje

Ištyrinėję lęšių ir konservuotų tunų privalumus, akivaizdu, kad šie sandėliuko gaminiai siūlo daugiau, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Jie yra ne tik praktiški ir maistingi, bet ir yra universalus pagrindas gaminant daugybę kulinarinių gaminių. Apkabindami šiuos neapdainuotus herojus atveriame duris į skonių, mitybos ir tvarumo pasaulį. Suteikime lęšiams ir tuno konservams nusipelnyto pripažinimo, nes jie ir toliau praturtina mūsų maistą ir gyvenimą kukliausiais, bet dar įspūdingiausiais būdais.



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -