Yōshoku (Vakarų įkvėpta japonų virtuvė) išsivystė į statusą, kai dabar ją galima laikyti atskiru japoniško maisto žanru.
Asakusa yra išklota garsių yoshoku restoranų, o „Restaurant Omiya Asakusa“, veikiantis daugiau nei 40 metų, yra vienas iš jų.
Nors kiekvienas patiekalas gali būti laikomas firminiu meniu elementu, „Hamburger Steak Demi-Glace Sauce“ buvo klientų mėgstamiausias nuo restorano įkūrimo.
„Hamburger Steak Demi-Glace Sauce“, „Hamburger Steak Demi-Glace Sauce“ 2 600 JPY (su mokesčiais)
Restoranas Omiya „kepsnį“ deda į „mėsainio kepsnį“
Vienas pastebimų restorano „Omiya Asakusa“ mėsainio kepsnio bruožų yra jo forma. Jis suplojamas ir suformuojamas į ploną, bet platų paplotėlį, primenantį tradicinį kepsnį. Šis dydis ir forma turi du tikslus. Pirma, suformavus jį ploną ir plokščią, galima greitai virti. Antra, sutrumpintas kepimo laikas neleidžia išbėgti mėsiškoms sultims, todėl gaunama unikali tekstūra.
Malta mėsa kruopščiai minkoma dubenyje, pastatytame ant ledinio vandens, kad riebalai neištirptų dėl rankų šilumos – tai yra esminis žingsnis siekiant užtikrinti sultingumą.
Rezultatas yra mėsainio paplotėlis, kurio skonis yra ryškus, mėsiškas, panašus į valgant kepsnį. Šviežiai malti juodieji pipirai, dedami prieš pat gaminimą, sustiprina aromatą ir suteikia kvapnumo.
Patiekalą papildo „Lyonnaise“ bulvės – paprastas, bet kvapnus prancūziškas garnyras. Tai paprastas paruošimas: greitai pakepinkite svogūnus, šoninę ir virtas bulves, pabarstykite sūriu ir kepkite orkaitėje.
Lionezo bulvės
Kai mėsainio kepsnys ir Lyonnaise bulvės yra padengtos, patiekalas užbaigiamas specialiu restorano demi-glace padažu.
Per dvi savaites paruoštas „demi-glace“ padažas pasižymi ypač sodriu umami dėl lėto virimo.
Bet tai dar ne viskas. Restorano Omiya Asakusa demi-glace padažas pasižymi subtiliu kartumu umami ir sodrumu. Šis kartumas sustiprina sultingą mėsainio kepsnio skonį, suteikia gylio ir charakterio.
Yoshoku, kuris puikiai dera su ryžiais
Per pietus patiekiamas mėsainio kepsnys gali būti derinamas su ryžiais ar duona. Jie sąmoningai verda ryžius variniame puode, kad jie šiek tiek kietėtų, ir naudoja naminę duoną, pabrėždami dėmesį detalėms.
Nors abu yra puikūs pasirinkimai, atsižvelgiant į restorano šūkį gaminti „yoshoku, kuris dera su ryžiais“, atrodo, kad ryžiai yra tinkamas pasirinkimas.
Ryžiai gaminami iš Aizu Keisho Mai Ujisato – aukščiausios kokybės prekės ženklo, žinomo dėl saldaus aromato ir sodraus skonio. Tai prideda subtilaus saldumo, kuris papildo, o ne užgožia mėsainio kepsnį, padidindamas jo sodrumą.
Burnoje tirpstantis wagyu jautienos karis
Kitas labai rekomenduojamas patiekalas restorane „Omiya Asakusa“ yra „japoniškas jautienos karis“.
„Japoniškas jautienos karis“, japoniškas jautienos karis 2 980 JPY (su mokesčiais)
Karis taip pat labai populiarus yoshoku virtuvėje, jo skanumas vertinamas ne tik Japonijoje, bet ir tarptautiniu mastu.
Restorano karis gali pasigirti gausiais wagyu jautienos nugarinės gabalėliais.
Prieš kepdami nugarinę ant grotelių, jie pakepina česnaką ir imbierą žolelėmis užpiltame aliejuje, išryškindami išskirtinį jos skonį. Norėdami išsaugoti wagyu skonį ir tekstūrą, jie sąmoningai vengia troškinti mėsą kartu su kario padažu.
Roux, pagamintas iš vištienos sultinio pagrindo, siūlo gilų umami, o ne aštrumą. Šis umami yra kruopščiai išgaunamas troškinant vištienos kaulus 6–8 valandas, o tai suteikia dar vieno skonio sluoksnį bendram roux skoniui.
Kartu su švelnia wagyu nugarine, pridėta vėliau gaminimo procese, ji tampa dar išskirtinesnė!
Kiekvienas šaukštas, kuriame derinamas švelniai prieskoninis roux, daržovių saldumas ir aštrumas bei nugarinės sodrumas, suteikia išskirtinę kulinarinę patirtį.
Naktį gausūs užkandžiai
Be minėtų patiekalų, restorane „Omiya Asakusa“ vakarienės metu siūlomi patiekalai. Jie taip pat turi platų vyno pasirinkimą, kuriuo galėsite mėgautis kartu su maistu.
Restorano Omiya Asakusa interjeras
Įsikūręs vos už trijų minučių pėsčiomis nuo Kaminarimon vartų ir su langais, pro kuriuos atsiveria šurmuliuojančios Asakusa gatvės, siūlo puikią atmosferą.
Tiems, kurie nori mėgautis virtuve su gatvės scena kaip fonu, gegužė yra rekomenduojamas laikas apsilankyti. Kasmetinio Sanja Matsuri, vieno iš trijų didžiųjų Tokijo festivalių, metu restorano antrojo aukšto langas tampa idealia vieta žiūrėti.
Kodėl nesukūrus nepamirštamų prisiminimų apie apsilankymą Asakusoje su išskirtiniu maistu restorane Omiya Asakusa?
Informacija
Parduotuvės pavadinimas | Restoranas Omiya Asakusa pagrindinis filialas Restoranas Omiya Asakusa |
---|---|
Adresas | 2-1-3 Asakusa, Taito-ku, Tokijas
|
Prieiga |
Asakusa stotis 2 minutės pėsčiomis nuo 6 išėjimo
|
Telefono numeris | 03-3844−0038 |
Rezervacijos | Priimama tik pietų metu darbo dienomis ir vakarienės metu savaitgaliais Telefonas |
Mokėjimas |
|
Aptarnavimo mokestis/Stalo mokestis | Nėra |
Valandos | antradienis-šeštadienis. 11:30-14:00, 17:30-20:30 Saulė. ir švenčių dienomis 11:30-14:30, 17:00-20:00 |
Uždaryta | Pirmadienis Neplanuotos atostogos |
Sėdimosios vietos | 25 sėdimos vietos 16 stalinių sėdynių, 9 stalinės sėdynės |
Rūkymas | Visose sėdynėse nerūkoma |
Oficiali svetainė | https://0038.info/asakusa |
Kita informacija |
|