Doria yra japoniškas troškinys, pagamintas iš ryžių, kreminio baltojo padažo ir sūrio. Tai populiarus vakarietiškas patiekalas (Yoshoku), dažnai patiekiamas Kissaten stiliaus kavinėse Japonijoje. Pagal šį receptą, užuot patiekiama atskiruose patiekaluose su gratinu, doria gaminama giliame pyrago inde, kuris idealiai tinka patiekti šeimai. Apkepinus vištieną, grybus ir svogūną, naudojame tą pačią keptuvę, kad būtų paprasta (ir mažiau puodų valyti!) Kečupu pagardinti ryžiai puikiai dera su kreminiu baltuoju padažu, bet jei nenorite dėti kečupas, tai irgi visai gerai. Doria yra sotus, šiltas ir jaukus patiekalas, puikiai tinkantis žiemos vakarienei. Mėgaukitės!
Vištiena ir grybai Doria
Japoniškų ryžių gratinas su vištiena, grybais, ryžiais, baltuoju padažu ir sūriu.
Porcijos: 4
*Nuorodose gali būti skelbimas. #Uždirbti komisiniai
- 1 šaukštelis aliejus
- 1 lb vištienos šlaunelės supjaustyti smulkiais gabalėliais
- 1/2 svogūnas plonais griežinėliais
- 3.5 oz shimeji grybas nupjaukite pagrindą ir atskirkite
- 4 a.š sviesto padalintas
- 3 a.š miltų
- 2 puodeliai pieno
- 1 1/4 šaukštelis druskos padalintas
- baltųjų pipirų paragauti
- 2 puodeliai plikyti ryžiai
- 1/4 puodelis kečupas
- 1/2 puodelis tarkuoto mocarelos sūrio
- 1 a.š petražolės susmulkinti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400 F (205 C). Įkaitinkite didelę keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies ir kepkite vištieną, kol apskrus. Sudėkite griežinėliais pjaustytą svogūną ir shimeji grybą ir pakepkite kelias minutes. Įpilkite 2 šaukštus sviesto ir ištirpinkite keptuvėje. Suberkite miltus ir nuolat maišydami pakepinkite 2 minutes. Lėtai supilkite pieną į keptuvę ir nuolat maišydami virkite, kol padažas sutirštės. Įberkite 1 šaukštelį druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį ir nukelkite nuo ugnies.
-
Ištepkite 1 šaukštą sviesto orkaitėje tinkančio serviravimo indo viduje. Dideliame dubenyje sumaišykite karštus garintus ryžius, kečupą, 1/4 šaukštelio druskos ir 1 šaukštą sviesto. Sudėkite ryžius į sviestu pateptą indą ir užpilkite vištienos ir grybų padažu. Ant viršaus užtepkite tarkuotą sūrį ir kepkite orkaitėje 10 minučių, kol švelniai apskrus. Ant viršaus pabarstykite kapotų petražolių ir nedelsdami patiekite.
