Tempura su traškia, lengva danga ir sultinga tekstūra viduje, kurią būtina išbandyti keliaujant į Japoniją. Nuo klasikinių tempura ryžių dubenėlių iki prabangių wagyu ir uni tempura – miestas siūlo įvairius būdus mėgautis šiuo mėgstamu patiekalu. Šiame vadove pristatysime geriausias vietas, kur galėsite patirti geriausią Tokijo tempurą!
Milžiniški krevečių tempura dubenys Asakusoje: DAIKOKUYA TEMPURA
Įkurtas 1887 m., „DAIKOKUYA TEMPURA” yra žinomas tempura ryžių dubenėlių restoranas, tinkantis istoriniame Tokijo Asakusa rajono kraštovaizdyje. Šiame restorane patiekiama neįtikėtinai skani tempura iš 130 metų senumo pastato, kurią pabrėžia jų milžiniškas „EBI-TENDON“ (krevečių tempura ryžių dubuo).
Nors krevečių tempura gali būti gana traški ir riebios tekstūros, DAIKOKUYA TEMPURA patiekiama krevečių tempura yra kepta sezamo aliejuje ir yra puresnė, išlaikant sodrų skonį dėl slapto saldaus ir pikantiško padažo, perduodamo iš kartos kartoms. Dangtis, uždengiantis dubenį, taip pat neabejotinai suteiks smagią „atskleidimo“ akimirką socialinėje žiniasklaidoje.

DAIKOKUYA TEMPURA suteikia išties prabangų tempura ryžių dubenį, persmelktą kulinarinėmis tradicijomis. Jei lankysitės Asakusoje, verta palaukti!
Nuostabi uni tempura Roppongi mieste: UNIHOLIC
Įsikūręs vos kelios minutės pėsčiomis nuo Roppongi stoties, „UNIHOLIC“ yra restoranas, kuris tikrai atitinka savo pavadinimą. UNIHOLIC patiekiami įvairūs jūros ežiai (uni) virtuvė.
Vienas iš išskirtinių restorano patiekalų yra jų „UNI tempura“. Kaip rodo pavadinimas, tai patiekalas, suteikiantis prabangų uni skonį traškios tempuros pavidalu!

Ši tempura iš tikrųjų savo struktūra primena sušio vyniotinį, nes prieš kepant lengvoje ir traškioje tempuros tešloje, ji apvyniojama shiso lapeliais ir nori jūros dumbliais. Uni išlaiko savo kreminę tekstūrą, o klientai gali papildyti jo sodrų skonį pasirinkdami tarkuotus daikon ridikėlius ir tempura panirimo padažą, druską ar vasabi.

UNIHOLIC siūlo japoniškos jūros ežių virtuvės mėgėjams pasimėgauti daugybe skirtingų gaminimo stilių, o UNI Tempura turi skonio ir tekstūros derinį, todėl jį būtina užsisakyti!
Premium Kuroge wagyū jautienos tempura Tempura Ginza Onodera Higashi Ginza
Keliautojams po Japoniją, Kuroge wagyū (Japoniška juodoji) jautiena ir tempura dažnai yra maisto produktų, kuriuos būtina paragauti, sąrašo viršuje. Tempura Ginza Onodera Higashi Ginza sujungia abu savo elegantiškame „Kuroge Wagyu Tempura with Uni and Black Truffle“!

Ši tempura sąmoningai naudoja ypač lengvą ir traškią dangą, kad galėtų išryškėti natūralus reto wagyu skonis. Nors wagyu tempura tikrai būtų pakankamai išskirtinė, tada tempura papildoma uni jūrų ežiu ir triufeliu.

Sojų padažas ir šviežiai tarkuotas vasabis sujungia šį umami supakuotą patiekalą, o tai yra tikras japonų puikaus patiekalo triumfas!

Prabangus „Japoniškos harmonijos kursas“ Tempura Ginza Onodera Higashi Ginza leidžia paragauti įvairių rūšių sušių ir tempuros, tačiau wagyu ir tempura derinys tikrai paliks įspūdį jūsų skonio receptoriams.
Stebėkite prieš akis keptą tempurą Tempura Hisago Akihabara UDX
„Tempura Hisago“ yra tempura specialybės restoranas Japonijoje, turintis daugiau nei 100 metų istoriją. Jų Akihabaros filialas „Tempura Hisago Akihabara UDX“ yra žinomas dėl to, kad tiekia garsiąją tempurą už priimtiną kainą. Apsilankyti šioje nuostabioje užkandinėje tikrai verta galimybė prie prekystalio pamatyti meistriškai paruoštą tempurą!


Garantuotas skanus maistas, nesvarbu, kur sėdite, stalinės sėdynės ne tik suteikia jaudulį stebint, kaip jūsų patiekalas šviežiai kepamas ir patiekiamas prieš jus, bet ir leidžia mėgautis tempura, kai tik jis bus paruoštas!
Kepimo laikas restorane koreguojamas taip, kad išryškėtų tobula kiekvieno ingrediento tekstūra ir skonis. Aukščiausios kokybės sezamo aliejaus ir salotų aliejaus mišinys, naudojamas kepant, suteikia kiekvienam gabalėliui lengvesnį pojūtį burnoje, todėl maistas nėra per sunkus.

Jūsų vietoje yra tiek druskos, tiek tempura padažo. Nesvarbu, ar naudojate panirimo padažą, kad pridėtumėte sodresnį skonį, ar druską, kad išryškintumėte natūralų ingredientų skonį, patiekalas tikrai liks sužavėtas!
Tempura Hisago Akihabara UDX suteikia patrauklų ir elegantišką tempura vakarienę Tokijo rajone.
Mėgaukitės tempura trimis skirtingais būdais Tenkichiya Shinjuku
„Tenkichiya Shinjuku“ yra specialus restoranas, kuris tikrai leidžia klientams pasisotinti tempura. Taip yra todėl, kad jų „Ten-mabushi“ patiekalas suteikia tris skirtingus būdus, kaip mėgautis tempura!

Pirma, rekomenduojama pačiam mėgautis tempura. Taip galėsite visiškai įvertinti specialią parduotuvės kepimo techniką, kuri suteikia nuostabų traškios tekstūros kontrastą su gaiviu naudojamų ingredientų pojūčiu burnoje. Tai ypač pastebima krevetėse, kurių tekstūra yra tvirta ir elastinga su maloniu traškėjimu!

Tada išbandykite kaip tempura ryžių dubenį. Į dubenį supilkite ryžius iš tradicinio japoniško ryžių puodo, kuris pateikiamas kartu su rinkiniu, ir užpilkite mėgstamais tempura gabalėliais. Tada apšlakstykite specialiu gaiviu Tenkichiya padažu ir mėgaukitės savo pasirinktu tempura ryžių dubeniu.

Norėdami baigti valgį, mėgaukitės likusia tempura ir ryžiais nusiminęs (japoniškas arbatos arba dašių patiekalas, užpiltas ant ryžių). Pabarstykite ryžius tempura, o ant viršaus užpilkite komplekte pateikto dashi, kad sukurtumėte gaivią sriubos įtampą su tempura. Rekomenduojamas šio patiekalo gabalas yra kakiage (daržovių ir jūros gėrybių mišrainė tempura).
Tenkichiya Shinjuku siūlo pilną sočiųjų tempuros patiekalų meniu, tačiau jų „Ten-mabushi“ yra puikus būdas paragauti tempuros tokiu būdu, kokio negalėsite lengvai patirti už Japonijos ribų!
Jokia kelionė į Tokiją neapsiriboja nepasimėgavus neįtikėtinais tempura pasiūlymais. Nesvarbu, ar trokštate sotaus tempura ryžių dubenėlio, ar norite pasilepinti wagyu ar uni tempura, šios rekomenduojamos vietos žada nepamirštamą patiekalą.