Kiekvieną kartą, kai einame į biblioteką, aš visada galų gale su maisto knygų krūva, kad galėčiau pasiimti namo ir praryti. Neseniai išsirinkau japonų kulinarijos knygą apie paprastą japonišką namų ruošimą ir, be darbo, apversdamas ją, atradau naminio Udono receptą. Yummy … mes mėgstame Udon makaronus! Hummm … bet ar Udono makaronai nepadarytų priešingybės „Paprasta“?
Pasirodo, kad tai yra Tikrai paprasta gaminti naminį udoną! Kas žinojo, Amirightas? Ir ne tik lengva pagaminti, bet ir šis naminis udonas skonis toks geras: storas, tvirtas ir kramtomas, toks svirdžias ir šviežiai makaroninis-lieknas !!
Tiesa: Aš esu šiek tiek priklausomas nuo šių pasakiškų ir šviežių makaronų …
Dėl tam tikrų priežasčių aš visada maniau, kad „Udon“ makaronai naudojo specialų miltų tipą. Neįsivaizduoju, iš kur ta mintis kilo. Tiesą sakant, „Udon“ makaronai naudoja tik įprastus visų tikslų miltus, pridedant šiek tiek krakmolo. O vietoj vandens Udon makaronai naudoja sūraus vandens! Druska yra tai, kas ugdo būdingą Udono struktūrą ir kramtymą.
Taigi, lengvas žirnelis. Išmeskite miltus, krakmolą ir sūdytą vandenį kartu ir patrinkite pirštais, kol visi susimaišys. Tai bus skanus sausas netvarka, tiesiog tobula.
Paspauskite tą Raggedy netvarką į rutulį kuo geriau, ir tada leiskite tešlai pailsėti. Tešlos glitimas pradės atsipalaiduoti.
Ši kita recepto dalis mane sugadino! Visiškai rimtai nurodoma „minkyti tešlą savo kojomis“! Ha, Ha … Crazy, tiesa? Na, aš ją pažiūrėjau į viršų ir tradiciškai udonas iš tikrųjų minkytas kojomis! Iš esmės, eidamas ant uždengtos tešlos su, tikiuosi, labai švariomis kojomis.
Galite tai išbandyti, jei norite, bet mes nusprendėme prieštarauti. Šiek tiek per keista. Manau, kad minkymo kojomis priežastis yra dėl to, kad tai labai sausa tešla, kuri iš pradžių yra gana kieta, kad būtų galima minkyti.
Taigi, užuot naudoję kojas, mes panaudojome rankas ir riedėjimo kaištį, kad nuspaustume tešlą žemyn, kad susidarytume lapą. Kaip matote nuotraukoje, tešla šiuo metu vis dar atrodo gana šiurkšti.
Sulenkite tą tešlos lapą keturiais. Jaučiasi kaip meno ir amatų laikas!
Tešla vėl turi būti išlyginta iki lapo. Aukščiau esančioje nuotraukoje galite pamatyti valcavimo kaiščio naudojimo metodą, kad paspaustumėte tešlą žemyn. Tai gana efektyvu, kaip ir kojos, jei manęs paprašysite. Šis sulankstymas keturiais ir išlyginimas iš viso atliekamas du kartus. Toliau pamatysite tešlos tekstūrą.
Tada dabar surinkta dabar lygi tešla, uždengta ir leidžiama vėl pailsėti. Atsipalaiduokite, gliti, atsipalaiduokite.
Po šio antrojo poilsio tešla bus daug lengviau iškočiojama ruošiantis išpjaustyti makaronus. Ir yra šis ypatingas triukas, kai tešla išklota plonai ir netgi yra tokia šauni. Kaip „Blow My Mind Cool“!
Įsitikinkite, kad su krakmole dulkinate lentą ir tešlą. Krakmolas neleidžia tešlai prilipti prie savęs ar lentos. Tada, kai jūs sukasite didesnį ir didesnį tešlos lakštą, pradėkite riedėti tešlą ant savęs, ty apvyniotas aplink riedėjimo kaištį, kaip ir nuotraukoje. Krakmolas neleidžia prilipti ir pamatysite, kad tešla iškasa plonesnę ir plonesnę, tačiau nuostabiai lygiai taip pat. Gryna magija!
Kai jūsų tešla bus maždaug 1/8 colio storio, būsite pasirengę supjaustyti makaronus. Tešlą sulankstykite į trečdalius ir peiliu naudokite makaronams iškirpti. Omgosh, ar šie udono makaronai atrodo seksualūs!
Išmeskite makaronus į dubenį su šiek tiek krakmolo, kad jie neužtikrintų vienas kito. Jūsų naminiai udono makaronai yra atlikti!
Šiuo metu galite iškart paruošti savo šviežiai naminius „Udon“ makaronus, arba galite pasidalyti ir laikyti makaronus šaldytuve arba šaldytuve, kad vėliau būtų galima naudoti.
Norėdami virti udono makaronus, tiesiog virkite didelį puodą vandens ir įpilkite makaronų. Nereikia pridėti druskos į vandenį, nes udonas jau sūdytas. Kai makaronai yra al dente (Paimkite kąsnį ir patikrinkite, ar permatomas) Išimkite iš vandens ir jis yra paruoštas patiekti.
Naminis udono makaronų receptas
Paruošimo laikas: 30 minučių poilsio laikas: 2 1/2 val. Virėjas: 12 minučių
Ingredientai:
Minkymo tešla: Padėkite tešlą ant darbinio paviršiaus. Norėdami paspausti tešlą į lapą, naudokite rankas ir riedėjimo kaištį. Sulenkite į keturis. Dar kartą paspauskite į lapą, sulankstykite keturkojus ir paskutinį kartą paspauskite į lapą.
Sulenkite tešlos lapą link centro, kad susidarytumėte lygų rutulį, uždenkite ir leiskite pailsėti 2 valandas.
Išleiskite makaronus: Lengvai dulkių darbinis tešlos paviršius ir paviršius su kukurūzų krakmolu. Tešlą iškočiokite į stačiakampį, prireikus dulkindami tešlą, jei lipni. Kai tešlos lapo dydis tampa didesnis, pradėkite riedėti tešlą ant savęs, ty apvyniokite tešlą aplink valcavimo kaištį. Šis metodas leis plonam ir net riedėti. Tiesiog nepamirškite, jei reikia, dulkinkite tešlą krakmolu. Vėrkite, kol tešla bus 1/8 colio storio.
Nupjaukite makaronus: Sulenkite tešlą į trečdalius. Iškirpkite maždaug 1/8 colio storio makaronus. Norėdami užkirsti kelią makaronams prilipti kartu, įpilkite supjaustytų makaronų į dubenį su šiek tiek krakmolo ir išmeskite.
Virkite makaronus: Virkite didelį puodą vandens. Kai vanduo užvirs, prideda udono ir virkite maždaug 12 minučių arba iki Al dente. Išbandykite, kramtydami makaroną, kad patikrintumėte, ar centras yra permatomas. Išimkite iš vandens ir nuplaukite, kad pašalintumėte krakmolą. Įpilkite virtų makaronų į makaronų dubenį sriubai makaronams arba į karštą wok, jei maišykite kepdami.
Saugojimas: Makaronus laikykite šaldytuve iki 3 dienų. Jei norite ilgiau laikyti, makaronus porcijos dydžius dalijasi ir užšaldykite iki kietos. Kai sunkiai įdedama į „Ziplock“, kad išlaikytų iki 2 mėnesių. Mėgaukitės!
„Noodle-Licious“ Honkongo kulinarijoje: