O, serendipito sėkmė viso to! Likusius slapukus, visus dalykus, kaip įkvėpimą. Tai, kas prasidėjo kaip „hummm“ … ką turėtume daryti su šių likusių sausainių minties traukiniu, virto nuostabia nauja Velykų skanėstų idėja! Likusius sausainius stebuklingai virto imbiero prieskoniais sausainių skonio centruose, delankiškai padengtais kreminiu, sviestiniu baltu šokoladu, kitaip vadinamu pasakišku sausainių sviesto triufeliais!
Kaip sakiau, įkvėpimas prasidėjo nuo likusio sausainio. Tiksliau, pora likusių meduolių sausainių pakuočių, kurias mes perrašėme vienam iš mano mažos mergaitės mokyklos projektų. Aš visą laiką perkėliau šias dėžutes likusių sausainių (Mažyčio namo sindromas) ir taip pagaliau nusprendė ką nors padaryti dėl jų. Bet kas tiksliai?
Kai kurie internete besisukantys man pranešė, kad jūs galite padaryti ką nors tikrai, tikrai „Nommy“, vadinamą „sausainių sviestu“ su beveik bet kokio tipo sausainiais. Ar jūs apie tai girdėjote? Aš nebuvau. Nors vėliau supratau, LOL, kad sandėliuke visą laiką turėjau stiklainį sausainių sviesto! Tik mes nežinojome, kad tai sausainių sviestas, mes tiesiog manėme, kad tai lotoso sausainių skonio žemės riešutų sviestas. Pasirodo, atidžiau tikrinant, jis sako „sausainių sviestas“ tiesiai ant etiketės. Bet aš vengiu.
Pirmasis žingsnis gaminant sausainių sviesto triufelį yra patys gaminti savo sausainių sviestą. Taigi, taip, iš esmės sausainių sviestas yra skirtingas (kaip žemės riešutų sviestas) Tai, kad galite lengvai pasigaminti su savo mėgstamu slapuku. Mes naudojome meduolių sausainius, tačiau esu tikra, kad dauguma sausainių padarys triuką, net sausainius su užpildais, tokiais kaip „Oreos“ ir „Nutter Butters“ (Mano tėčio mėgstamiausias visų laikų slapukas).
Tiesiog suskaidykite pasirinktus slapukus į gabalus ir naudokite virtuvės kombainą, kad suskaidytumėte į puikų trupinį.
Įmeskite tą puikų sausainių trupinį su ištirpintu sviestu ir išgarintu pienu. Konservuotas išgarintas pienas yra paruoštas piene, kad sumažėtų jo vandens procentas. Atminkite, kad „išgarintas pienas“ skiriasi nuo „kondensuoto pieno“, kuriame yra panašios pakuotės ir paprastai yra lentynoje. Tiesą sakant, abu yra išgarintas pienas, tačiau kondensuotas pienas yra išgarintas pienas, pridedant cukraus. Jei norite papildomo saldumo savo sausainių svieste, naudokite kondensuotą pieną.
Ir iš tikrųjų pasiimti jūsų sausainių sviesto skonio natas Įpilkite žiupsnelio ar du jūros druskos. Tada viską sumaišykite.
Sumaišykite, kol bus pasiektas gražus tvirtas sausainių sviesto rutulys. Jei iš tikrųjų gaminate sausainių sviestą, norėsite, kad mišinys būtų minkštas, lygus ir paskirstytų. Bet … kadangi jūs darote triufelius čia, norėsite, kad šis sausainių sviesto mišinys būtų pakankamai tvirtas, kad laikytumėte rutulį. Prireikus įpilkite daugiau trupinių ar išgarinto pieno, kad būtų užtikrintas teisingas tvirtumas.
Čia yra mano gražūs tvirto sausainių sviesto rutuliai. Norėdami gauti tikrai gerai atrodančius triufelius, sverikite kiekvieną rutulį maisto skalėje. Tokiu būdu jūsų baigtos triufeliai atrodys ypač profesionaliai!
Leiskite šiems gražiems kūdikiams vėsinti šaldytuve, kol ruošiate šokoladą.
Mes nusprendėme naudoti baltąjį šokoladą, kad padengtume savo sausainių sviesto triufelius. Jo sviestinis, pieniškas saldumas buvo tiesiog tobulas mačas, skirtas „Spice Heavy“ skoniams.
Norėdami pasigaminti šokolado panardinimą, mėgstame naudoti 50/50 tikro šokolado (kairėje)/šokolado lydymosi vafliai (Teisingai). Tikras šokoladas reiškia įprastą baro šokoladą, kepimo šokoladą ir kt., Pagamintą iš kakavos sviesto. Šokolado lydymosi vafliai, dar žinomi kaip šokolado mygtukai, gaminami iš augalinių riebalų. „Tikrasis“ šokoladas suteikia tą kreminį šokolado skonio gylį, o vaflininkai leidžia šokoladui sukietėti nereikalaudamas šokolado.
Susmulkinkite šokoladą iki mažesnių gabalų, kad šokoladas galėtų greičiau ištirpti. Norėdami išlydyti šokoladą, reikia naudoti dvigubą katilą, nes švelni tokios sistemos šiluma neleis šokoladui degti.
Namuose galite nustatyti naminį dvigubą katilą. Tiesiog uždėkite didelį maišymo dubenį ant mažo puodo, kuris gali laikyti maišymo dubenį. Mūsų nuotraukose galite pamatyti aukščiau. Į puodą įpilkite colio vandens ir įkaitinkite ant plikos troškimo, įsitikindami, kad vanduo ne Palieskite maišymo dubenį.
Į maišymo dubenį sudėkite pjaustytą šokoladą ir vaflius, tada retkarčiais maišykite, kol visas šokoladas ištirps į Goopey gerumą. Leiskite išlydytam šokoladui atvėsti.
Laikas pasinerti! Paimkite atvėsintus sausainių sviesto rutulius po vieną ir įmeskite į ištirpintą šokoladą. Naudodamiesi dviem šakutėmis, riedėkite visiškai. Tada pakelkite padengtą rutulį su pirmąja šakute, duokite šakutei keliais čiaupais, tada naudokite antrąją šakę, kad nuvalytumėte papildomą šokoladą, nes jis lašinamas iš pirmosios šakutės apačios.
Kai šokolado perteklius sukrėstas, laikas perkelti jūsų dabar pradedant atrodyti puošniai triufeliui į jūsų pergamento išklotą dėklą. Aš bandžiau naudoti antrąją šakę, kad pastumčiau į padengtą rutulį ant savo dėklo, tačiau tai paliko žymes ant mano mažojo triufelio. Galų gale sužinojau, kad pasviręs šakutė ir švelniai bakstelėjus dumblių galą ant dėklo, mano dengtos triufeliai bent jau nerimą paslysta ant dėklo.
Kaip galutinį prisilietimą pasirinkome klasikinį plonų šokolado linijų zigzagą per triufelių viršūnes. Aš iš tikrųjų niekada to nedariau anksčiau, bet buvau tokia patenkinta, kad tai padaryti pasirodė gana lengva. Jei turite tikrai mažą vamzdynų galiuką, pridėkite tai prie vamzdynų maišo, užpildykite paskutinį savo ištirpinto šokolado ir tiesiog zig zag linijų virš triufelių. Tai iš tikrųjų buvo smagu.
Ir, et voila, ten jūs turite puikų ypatingą ir unikalų Velykų skanėstą – gražiausią baltojo šokolado triufelį su aštrių meduolių sausainiais. Nom, nom, Velykų zuikis, čia mes ateiname! Linksmų Velykų visiems!
(daro 20) Prep: 15 minučių vėsos: 30 min. Nustatytas laikas: 30 minučių
Ingredientai:
Sausainių sviestas
- 10.5oz meduolių sausainiai, 300 g
- 4 šaukštai nesūdytas sviestas, 57 g
- 2 šaukštai išgarintas pienas
- 1/4 šaukštelio jūros druskos arba pagal skonį
Šokolado danga
- 3,5oz baltasis šokoladas, 100 g
- 3.5oz baltojo šokolado lydymosi vafliai, 100 g
Paruoškite sviestą: Įkaitinkite sviestą ant silpnos ugnies, kol tik ištirps. Nuimkite ugnį ir leiskite sviestui atvėsti iki kambario temperatūros, ruošdami sausainių trupinį.
Paruoškite sausainių trupinį: Suskirstykite slapukus į gabalus. Norėdami susmulkinti sausainius, naudokite maisto perdirbėją į smulkų trupinį.
Padarykite sausainių sviestą: Sumaišykite sausainių trupinius, ištirpintą sviestą ir išgarintą pieną. Įpilkite jūros druskos pagal skonį. Sumaišykite, kol mišinys susiburs į rutulį ir bus lygus. Tai turėtų sugebėti suformuoti rutulį ir tvirtai laikytis. Įpilkite papildomų sausainių trupinių arba išgarinto pieno, kad prireikus sureguliuotumėte.
Ritinėliai: Sverkite 17 g sausainių sviesto ir susukite į tvirtą rutulį. Pakartokite, kol visas sausainių sviestas bus naudojamas. Padėkite rutulius ant dėklo ir pastatykite į šaldytuvą, kad atvėstumėte 30 minučių arba iki tvirtos.
Nustatykite dvigubą katilą: Ant mažesnio puodo, kuris gali laikyti dubenį stabiliai, uždėkite didelį maišymo dubenį. Į puodą įpilkite colio vandens ir įkaitinkite ant plikos troškimo, įsitikindami, kad vanduo neliečia dubenėlio.
Padarykite panardintą šokoladą: Grubiai supjaustykite šokoladą. Į maišytiną dubenį su dvigubu katile maišytu dubeniu įpilkite tiek pjaustytų šokolado, tiek šokolado vaflių. Retkarčiais maišykite, kol šokoladas bus ištirpęs. Nuimkite nuo ugnies, kad atvėstų, kol jis bus šiltas iki pamirkyto piršto.
Pamerkite šokoladą: Į išlydytą šokoladą įmeskite rutulį atšaldyto sausainių sviesto. Naudodamiesi dviem šakutėmis, riedėkite rutulį, kol uždengs. Naudokite vieną šakę, kad pakeltumėte šokoladą padengtą rutulį, truputį bakstelėkite šakę, kad padėtumėte sukrėsti papildomą šokoladą, o tada naudokite kitą šakę, kad suvyniotumėte likusius lašelius po laikymo šakute. Pateikite triufelio laikymo šakę link pergamento popieriaus iškloto dėklo, bakstelėkite šakutės dankos ant dėklo, kad paskatintumėte triufelį nuslysti. Pakartokite, kol visi rutuliai bus padengti. Tegul triufelius nustatyta 30 min.
Jūsų gražūs sausainių sviesto triufeliai yra padaryti! Taip gražu žiūrėti ir taip, kad nomilus, nom, nom. Puikus „Kidult“ gydymas visiems jūsų artimiesiems šiam Velykoms ar bet kuriuo kitu metu, kai šiek tiek šokolado diena tampa geresnė. Kas yra visada, amiritas?! Mėgaukitės ir su Velykomis!