Tai pasaka apie specialią karamelę. Karamelės, kaip jūs turite žinoti, yra tie kreminiai, sviestiniai, kramtomi, ištirpti burnoje ir taip, taip drąsiems skaniems saldainiams. Nuostabu, kaip jie yra paprasti, stebuklingi cukraus ir „Ta-da“ turite šiuos gražius minkštus ir kramtomus saldainius.
Čia yra troškimo riebalai. Kaip matote, tiesiog paprastas jautienos riebalų riebalai, dar žinomi kaip jautienos taukai. Kuris, jei dar neradote, yra tikrai turtingas, pikantiškas ir ypač yummy.
Karamelės paprastai gaminamos iš sviesto, kuris yra tik dar vienas riebalų rūšis, todėl mes turėjome idėją pakeisti sviestas karameliuose su mūsų Tai riebūs riebalai. O, Dieve, tai pavyko taip gerai!
Čia yra perteikimo rezultatas. Dubuo gryno kreminio jautienos riebalų. Ir keli jautienos plyšių gabalai, susmulkintos kietos medžiagos, kurios liko po riebalų.
Šiuos įtrūkimus pabarstykite šiek tiek druskos ir valgykite kaip traškučiai, taip gerai! Virėjo atlygis, lol …
Su mūsų riebalais atėjo laikas sumaišyti karamelę. Tai gana lengva pagaminti, tiesiog įpilkite riebalų, pasaldintą kondensuotą pieną, cukrų ir gliukozės sirupą į puodą.
Literatūrinė pastaba: Pirmą kartą perskaičiau „Treacle“ toje nuostabioje vaikystės knygoje „Alice In Wonderland“, kurią sukūrė Lewisas Carrollas. Ir po to daugelį metų praleido svajingai domėtis, kas tai, atrodo, paslaptingiausias ir skaniausias maistas. Twas Dormouse, kuris tai paminėjo:
„Kažkada buvo trys mažos seserys “, -„ Dormouse “pradėjo labai skubėti; „Ir jų vardai buvo Elsie, Lacie ir Tillie; ir jie gyveno gerai
„Ką jie gyveno?” sakė Alisa, kuri visada labai domėjosi valgymo ir gėrimo klausimais.
„Jie gyveno ant Treacle“, – sakė „Dormouse“, pagalvojęs minutę ar dvi “.
Oi, kaip aš ilgėjausi kažkokio savo!
Mišinys virtas iki šilumos, reikalingos cukrui pasiekti 245 ° F, dar vadinamą „tvirta rutuline stadija“. Pasiekus šią temperatūrą, bus be galo minkšti ir kramtomi karameliai. Tam jums reikės maisto termometro. Įsitikinkite, kad ant šilumos laikykitės akies obuolio ir neleiskite termometro zondui liesti puodo dugną.
Tuo metu, kai karamelė pasiekia norimą temperatūrą, išplakite ją nuo viryklės. Laikas maišyti druskos ir vanilės ekstraktą. Ir bet kokius kitus kvapiųjų medžiagų elementus, kuriuos norite pridėti tiesiai į saldainius, pavyzdžiui, riešutus ar net lašą romo ar viskio.
Kai jūsų skoniai sumaišomi, supilkite į vis dar šiltą ir gooey karamelę į išklotą keptuvę ir išlyginkite. Mes pridėjome galutinį kokybiškos jūros druskos pabarstymą viršuje, kad ji būtų graži, ir pridėjome sūraus malonumo popsą.
Mes panaudojome nuostabią itališką jūros druską, kurią neseniai atradome. O, mano vyras, taip delisi! Tikrai stengiamasi išbandyti įvairias druskas, angliškas, japoniškas ir dabar itališkas. Panašu, kad galite paragauti žemės, iš kurios atsirado druska. Visi skirtingi ir visi geri. Be to, skani druska gali pakelti indą iki kito lygio!
Kai jūsų karamelė šiek tiek atvėsinama į šaldytuvą, kad atvėstų, kol nustatyta. Atminkite, kad bus lengviau supjaustyti, jei šalta. Norėdami pjaustyti, naudokite aštrų peilį. Ir išvalykite peilį tarp įpjovų, jei jis pradeda prilipti.
Su karamelių kvadratėliais supjaustykite, jūs esate beveik ir pasiruošę pradėti mėgautis karameliais. Pora kramtomųjų jūsų naminės karamelės pavers ją burnos minkštu sviestu skanumu, užpiltu pikantiškomis ir umami turtingomis Waegu natomis. O, mirti už …
Ir jei norite eiti toliau ir galbūt paruoškite šias karamelius kaip dovaną, iškirpkite pergamento popieriaus kvadratus ir apvyniokite atskiras karamelius į popieriaus posūkį. Atrodo toks profesionalus!
(Gamina 50 saldainių) (pritaikyta čia
Ingredientai:
Paruoškite keptuvę: Pergamento popierių linijuokite A 10–4 colių keptuvę.
Pateikite neapdorotus riebalus (jei nenaudojate jau pagaminto jautienos tauko): Įdėkite pjaustytus riebalus į storą dugno mažą puodą. Įpilkite 1 šaukšto vandens ir virkite ant labai silpnos ugnies maždaug valandą arba tol, kol skystos riebalai bus pagaminti, o viskas, kas liko iš originalo, yra paruduoti. Pašalinkite įtrūkimų gabalus.
Kai temperatūra pasiekiama, iškart pašalinkite nuo ugnies. Įpilkite į vanilės ekstraktą, 1 šaukštelį druskos ir viskio (neprivaloma), tada sumaišykite „Til Incorporated“. Supilkite į paruoštą keptuvę, purtydami, kad išlygintumėte karamelę. Dabar pabarstykite ant pleiskanojančios jūros druskos, kol karamelė vis dar karšta.
Tegul nustatyta karamelė: Leiskite karamelei sėdėti, kol ji atvės iki kambario temperatūros. Įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstumėte 1 valandą arba kol visiškai atšaldytumėte ir nustatykite.
Iškirpkite karamelius: Nuimkite karamelės plokštę iš keptuvės (Tiesiog pakelkite pergamento popierių) ir pastatykite ant pjovimo lentos. Pirmiausia naudokite aštrų peilį, kad karamelės supjaustytų 3/4 colio griežinėliais, po to į 3/4 iki 3/4 colio kubelių. Jei peilis pradeda prilipti, nuvalykite jį šlapiu skudurėliu ir toliau pjaustykite.
Saugojimas: Tarp sluoksnių laikykite sandariame oro inde šaldytuve su pergamento dokumentais. Arba pakaitomis iškirpkite pergamento popieriaus kvadratus ir apvyniokite karamelės kvadratėlius į popieriaus posūkius. Taip pat laikykite šaldytuve. Išlaiko šešis mėnesius. Mėgaukitės karamelininku!