Paprasčiausias skurdus dubuo jūros gėrybių makaronų, kad būtų galima paslėpti ir nugrimzti! Kas gali būti geriau nei keli atrinkti lobiai iš jūros iš jūros, jauki, jauki storų ir kramtomų makaronų lova, susibūrusi į karštą pikantišką sriubą? Hummm … ne tiek, kad galėčiau galvoti!
Jūs neturite gaminti savo makaronų, žinoma, šiais laikais Udon makaronų yra daugybė. Jei perkate, rekomenduočiau nusipirkti užšalusią udoną kaip prieš nešaldytą rūšį, atrodo, kad jie turi geresnę tekstūrą ir paragauja šiek tiek gražesnio.
Atminkite, kad makaronai turi būti paruošti atskirai nuo sriubos. Tokiu būdu krakmolas iš makaronų neturės įtakos sriubai, ty padaryti sriubą per storą.
Jei įmanoma, nusipirkite moliuskus iš šlapio turgaus, jie bus švieži iš jūros! Bet koks mažas moliuskas padarys apgaulę. Taip pat kartais galite nusipirkti šviežių moliuskų prekybos centruose HK.
Žinokite, kad moliuskai gyvena aplinkui ir kvėpuoja daugybe smėlio, todėl pavojus valgant moliuskus yra tas, kad vietoj putlios saldžios moliusko mėsos, taip pat gausite ir smėlio pusę! Vis dėlto lengva tai padaryti, tiesiog įsitikinkite, kad pusvalandį pamirkykite moliuskus sūraus vandens vonioje, kad visas smėlis būtų ištremtas iš moliuskų.
O, tigro krevetės! Antrasis mūsų jūros gėrybių papuošimas mūsų Udon makaronams. Toks įspūdingas bet kuriame patiekale. Šiomis dienomis daugybė krevečių, kurios yra užšaldytos, ir labai teisinga kaina yra tik bilietas. Kitaip tariant, ieškokite geros kainos „Flash Frozen Tiger“ krevečių. Nuostabūs dalykai.
Leiskite krevetėms atitirpinti per naktį šaldytuve. Tada nupjaukite antenas ir nuplaukite, kad pasiruoškite virti. Mes gaminame savo krevetes ir krevečių galvas įjungtas, tai suteikia sriubai tiek daug skonio!
Norėdami suapvalinti savo makaronų dubenį, mes guliname savo lobius iš jūros ant kai kurių daržovių. Pirmoji vegetarija yra „Napa“ kopūstai. „Napa“ kopūstai 大白菜 yra mėgstamiausia kinų daržovė, gana greitai virti, kad taptų minkšta ir kreminė, šiek tiek saldžiausia ir maloniausio skonio.
Pirkdami „Napa“ kopūstus, ieškokite tvirtų ir sunkių galvų. Taip pat ieškokite kopūstų, kurie įgavo geltonesnę spalvą, o ne žalią, kaip ir aukščiau esančioje nuotraukoje, jie bus saldesni. „Napa“ kopūstai yra gana dideli, todėl atkreipkite dėmesį, kad makaronams naudosite tik dalį kopūstų galvutės.
Kita mūsų vegetarija buvo grybas. Palaukite, ar grybas yra daržovė? Šiaip ar taip, mes mėgstame visų rūšių grybus, bet aš manau, kad šiam makaronų dubeniui jis geriau tinka naudoti Azijos grybų, tokių kaip „Enoki“, „Shitake“, „Shimeji“, „Oyster“ grybai ir kt., Mes naudojome „Shimeji“ grybus, kaip parodyta aukščiau esančioje nuotraukoje. Tiesiog nupjaukite bet kokius stiebo galiukus, kuriuose pavaizduoti nešvarumai, tada nulupkite atskirus šikšnosparnius ir jie yra pasirengę virti.
Visų rūšių grybų yra gausu Azijos prekybos centre ir šlapiose HK turguose. Tai mane labai džiugina 🙂 Mes 🤎 Shroom !!
Gerai, kad dabar mes turime visus surinktus ingredientus, jūros gėrybes ir daržoves. Kaip visa tai virti? Lengva!
Į puodą įpilkite vandens ir atsargų. Kai atsargos verda, pirmiausia įpilkite daržovių ir grybų ir leiskite troškinti, kol veganys dažniausiai bus paruoštas. Kopūstai išlaisvins savo saldumą į sriubą. Tada ant vieno sluoksnio ant daržovių uždėkite krevetes ir ant visa tai ant viršaus. Tokiu būdu krevetės yra panardintos į troškinančią sriubą, kad galėtų virti, o moliuskai, būdami viršuje, tiesiog bus paruošti garais, abu išlaisvindami visas savo jūros saldžias sultis į sriubą. Uždenkite puodą dangčiu ir …
… Ta-da! … moliuskai atsivėrė ir viskas virta! Puikus mažas laiko triukas, ar ne? Pažvelkite į tuos moliuskus, tokius niūrius ir skanius. Jūsų sriuba ir makaronų patiekalai yra paruošti pridėti prie makaronų dubenėlių.
Norėdami baigti dėti savo makaronų dubenėlius, ant kiekviename dubenyje jau pridėkite šiek tiek kopūstų ant virtų makaronų. Išdėstykite krevetes, moliuskus ir grybus, esančiais gražiai ant kopūstų. Į kiekvieną dubenį supjaustykite sriuba. Paskutinis auksinis per pusiau perpus virtas kiaušinis prisilietimas suteikia puikų dubenėlio apdailą.
Jūsų jūros gėrybių udono sriubos makaronai yra paruošti! Lengvas žirnys, amiritas? Mieli skaitytojai. Mėgaukitės, mėgaukitės, mėgaukitės!
(4 porcijos) moliuskas Mokyk: 30 min. Prep: 5 min. Virėjas: 15 minučių
Ingredientai:
Nurodymai:
Padarykite „Udon“ makaronus: Jei gaminate naminius „Udon“ makaronus, pirmiausia tai padarykite. Atminkite, kad iš viso užtruks apie 3 valandas, o 2 1/2 – makaronų poilsio laikas. Jei naudojate parduotuvėje įsigytus „Udon“ makaronus, pirmiausia ruošiate makaronų patiekalus.
Paruoškite moliuskus: Į pakankamai vandens įpilkite šaukšto druskos, kad paslėptumėte moliuskus. Maišykite iki druskos ištirpinama, tada įpilkite moliuskų. Leiskite sėdėti 30 min. Smėlis bus pašalintas iš moliuskų. Nuimkite moliuskus iš vandens, netrikdydami smėlio apačioje. Skalauti.
Paruoškite krevetes: Nuplaukite atitirpusias krevetes po tekančiu vandeniu. Nupjaukite anteną.
Paruoškite daržoves: Visus NAPA kopūstus supjaustykite per pusę skersai. Pusę rezervuokite stiebu kitam naudojimui. Kopūstų lapinį galą supjaustykite į 1 1/2 colio gabalus. Nuplaukite ir nusausinkite.
Grybui supjaustykite visus galus, kurie rodo nešvarumus. Tada pirštais nulupkite grybus nuo 2–3 šaukštų gumulėlių kiekviename gumulyje.
Virkite makaronus: Paruoškite didelį puodą su pakankamai vandens, kad Udonas uždengtų coliu. Padėkite ant didelės ugnies. Naminiam udonui, kai vanduo verda, įpilkite makaronų į vandenį ir virkite 10–12 minučių, prireikus švelniai atskiridami makaronų sruogas. Išbandykite, įkandę makaronų, kad būtų galima patikrinti makaronų, yra permatomas. Jei kepimas iš supakuoto Udono tiesiog vykdykite instrukcijas ant paketo.
Kai makaronai iškepa, nedelsdami išimkite iš vandens ir nuplaukite po vėsiu tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte krakmolą. Į kiekvieną makaronų dubenį įpilkite virtų makaronų vienodomis dalimis. Išmeskite virimo vandenį.
Virkite sriubą: Nors makaronai virti prideda atsargų ir 3 puodelius gėlo vandens į kitą didelį puodą ant didelės ugnies. Kai atsargos verda šilumą iki vidutinės. Įpilkite „Napa“ kopūstų į sriubą tolygiu sluoksniu. Įpilkite grybų į lygų sluoksnį. Įdėkite dangtį ant puodo ir leiskite virti maždaug 5 minutes arba tol, kol NAPA kopūstai suminkštės.
Įpilkite krevečių į sluoksnį ant daržovių. Galiausiai pridėkite moliuskus, vėl sluoksnyje ant krevečių. Uždarykite puodo dangtį ir leiskite virti 5 minutes arba tol, kol moliuskai visiškai atsidarys. Nuimkite nuo ugnies.
Plunkite makaronų dubenį: Ant kiekvieno dubenėlio ant makaronų viršaus pridėkite lygias napos kopūstų dalis. Įpilkite krevečių, grybų ir moliuskų šalia, gražiu raštu. Į kiekvieną dubenį įmeskite „Conle“ sriubą. Jei norite, užpilkite puse minkšto virto kiaušinio. Mėgaukitės makaronų pūlingumu!
Nom nom makaronai Honkongo kulinarijoje:
Nuoroda į informacijos šaltinį