Amerikos plekšnė iš vandenyno ichtiologijos 107 plokštelės pateikė G. Brown Goode ir Tarleton H. Bean, pub. 1896 {{pd-US}} |
Pirmiausia nustatykime sceną kalbėdami apie ingredientus. Paprastiems patiekalams ingredientų svarba tampa svarbiausia. Taigi mes pradedame nuo plekšnių žuvų. Keista vardas ir keista žuvis, dvi akys iš vienos pusės, amiritas? Bet tai žinok. Ši žuvis, sūdyta ir džiovinta, tampa džiovinta plekšnių žuvis* 大地魚, tai yra senovinė kantono paslaptis B* tch umami-ess.
Pudingo įrodymas: Džiovintos plekšnės žuvys yra „Wonton“ sriubos pagrindas, kuris, kaip visi žino, pradeda rimtą umami a **!
*Atkreipkite dėmesį, kad džiovintos plekšnės žuvys taip pat kartais žinomos kaip džiovinta pado žuvis arba džiovintos plokštelės žuvys. Bet kinų vardas visada yra tas pats: 大地魚.
Štai keletas džiovintų plekšnių žuvų 大地魚 Galutinai džiūsta saulėje. Žuvis, kaip matote, yra supjaustytos išilgai kaulų, o gaivi, o filė sulankstoma, kad džiovinant saulei būtų galima atskleisti vidinę žuvų minkštimą saulei.
Mano vyrukas, kurio visiškai Kinda apsėstas tradicinio kantono maisto, pasakoja, kad originalų šio makarono receptą sukūrė šefas Liang Jing 梁敬, kuris dirbo garsiajame „Luk Yu Teahouse“, virėjoje, kuris surinko tiek maisto, kad jis buvo žinomas kaip „Ne. 1 virėjas ‘arba’ 廚師狀元 ‘.
Originalioje versijoje šis mažas makaronų patiekalas užtruko gana daug laiko. Visa džiovinta plekšnė žuvis buvo kruopščiai keptos iki kvapnos, o tada mėsa buvo pašalinta iš kaulų. Tada kaulai buvo virti sriubos atsargas, kol „Umami“ žuvies skonis buvo sugerstas. Kaulai gamina nuostabią sriubą, ar jūs žinojote? Tuomet makaronai buvo virti sriuboje, sugerdami visą tą vešlių žuvų kaulų skonį. Galutinis makaronų patiekalas buvo užpildytas kvepiančia žuvies mėsa. Nemažai darbo su nuolankiu makaronų dubeniu. Bet gerbiami tie, kurie turėjo galimybę tai paragauti.
Tačiau … tiems iš mūsų namuose, turintys daugiau ribotų išteklių, turime iškirpti keletą kampų čia ir ten, amirite? Pagrindinis išpjaustytas kampelis, kuriuo pasinaudosime šiuo laiku, yra šiais laikais, kai yra nuostabi džiovintų plekšnių žuvų išvestis: džiovintų plekšnių žuvų milteliai !! Džiovinti plekšnių žuvų milteliai 大地魚粉 iš tikrųjų yra tas dalykas, kuris mus paskatino gaminti šį makaronų patiekalą. Iš esmės tai yra visa plekšnė milteliai Jūsų lengvam ir patogiam naudojimui. Be galo pasakiška, kaip ir Umami buteliuke!
Slaptas patarimas, kaip naudoti džiovintų plekšnių žuvų miltelius, yra kepti miltelius prieš naudojimą, kad būtų kuo geriau išnaudoti skonį. Mes ilgą laiką turėjome savo miltelius ir, sąžiningai, buvo šiek tiek plokšti. Tačiau kruopštus keptuvės keptuvė ant silpnos ugnies ir džiovintų plekšnių milteliai buvo skaniausi umami-ish ir paruošti užpildyti mūsų nuostabius plekšnių žuvų sriubos makaronus 甫魚麵.
Yee Mein 伊麵 parduodamas fasiniuose Azijos maisto prekių parduotuvėse, panašiai kaip momentiniai makaronai ir jūsų vietinėje drėgnoje rinkoje. Ieškokite išskirtinės apvalios pyrago formos.
Paskutinis šiam makaronų patiekalui reikalingas ingredientas yra atsargos. Kuris, jei esate „Super Duper“ organizuotas virėjas, tikriausiai gaminate nuostabias atsargas namuose. Arba jei esate tingus ir neorganizuotas kaip mes, jūs nusipirksite savo atsargų iš anksto pagamintą. Bet šaudykite, šiais laikais prieinamos kinų sriubos atsargos yra gana nuostabios „Goshdarnit“! Mes naudojame supakuotą kinų vištienos ir jinhua kumpio atsargą, kuri yra tikrai labai gera. Ir taip patogu!
Taigi, trys paprasti ingredientai, kad būtų vienas išskirtinis dubenėlis makaronų. Žuvies milteliai. Makaronai. Atsargos. Smoosh kartu ir jūs turite makaronų dubenį iš makaronų dubenėlių! Mes rekomenduojame patiekti šį makaroną mažuose dubenyse, kad būtų visiškai maža ir išskirtinė patiekiama „Yummlicious“.
Deja, šis tradicinis makaronų patiekalas iš kulinarinės scenos HK dingo Kinda. Taigi gydykite save ir padarykite šį paprastą, bet tikrai pasakišką makaronų patiekalą namuose. Makaronų patiekalas, už kurį reikia mirti, tikrai!
Plekšnių žuvų sriubos makaronai
(gamina 4 mažus dubenėlius) Prep laikas: 1 min. Virkite: 14 minučių
Ingredientai:
Kepkite džiovintus plekšnių žuvų miltelius ant silpnos ugnies, be aliejaus, nuolat maišant, kol kvepia.
Į vidutinio dydžio puodą įpilkite sriubos atsargų. Kai sriuba verda, įpilkite makaronų ir troškinkite 3–5 minutes arba iki minkštos.
Porcija išvirtų makaronų vienodai į 4 mažus dubenėlius*. Paprastai naudojami dubenėliai ryžiams tarnauti yra tobulas dydis. Į kiekvieną dubenį supjaustykite sriuba. Užbaikite, pridėdami 2 TSP plekšnių žuvų miltelius į kiekvieną dubenį. Patiekite karštą ir išskirtinį. Mėgaukitės!
*Patarimas: Jei norite didesnių makaronų porcijų, tai yra puiku, tik dvigubai padvigubinkite visas sumas ir patiekite įprasto dydžio makaronų dubenėliuose.
Nom nom makaronai Honkongo kulinarijoje:
Nuoroda į informacijos šaltinį