Einant makaronams, kuriems čia, Honkongo kulinarijoje! Padarę naminį Udoną ir taip smagiai praleidome laiką, nusprendėme žygiuoti tiesiai ir pabandyti gaminti Rameną namuose! Pasirodo, kad tai nėra sunku gaminti, o naminis ramenas yra labai geras !!
Rameno tešla yra gana paprasta. Norėdami gaminti tešlą, žinoma, turite turėti miltų, o joms pridedama druskos, krakmolo ir kepimo sodos, kurios visa tai padės makaronams pasiekti gero rameno parašą.
Ką tiksliai daro šie papildomi ingredientai? Na, druska sutvirtina glitimą miltuose, todėl makaronai tampa tvirtesni. Krakmolas želatinizuojasi, kai makaronai virsta, sukuriant daugiau kramtomųjų ir elastingumo. Kepimo soda yra šarminė ir sukuria būdingą geltoną atspalvį ir atšokimą, kramtomąją tekstūrą tinkamiems ramen makaronams.
Atkreipkite dėmesį, kad tradicinis ramenas gaminamas naudojant „Kansui 碱水“, dar žinomą kaip lieknas ar šarminis vanduo. Šioje naminės versijos kepimo soda pakeičia Kanui. Skirtumas tarp jų yra tas, kad Kanui yra stipresnis šarminis nei kepimo soda, todėl turi stipresnį makaronų tvirtinimą. Kai kurie žmonės namuose gamina stipresnį šarminį šarmą kepdami kepimo soda.
Nes man nepatinka Kanui skonis (Kartais tai gali būti gana stipri) Taigi mes tiesiog naudojome paprastą kepimo soda ir buvome gana patenkinti rezultatais. Mūsų rameno tekstūra buvo daug kramtoma ir atšokusi!
Tešla sumaišoma į grubų rutulį. Kol jis prilimpa kaip rutulys, viskas gerai. Tešlos rutulys yra uždengtas ir paliekamas pailsėti, kad glitimas galėtų atsipalaiduoti. R..e..l..a..x …….
Ši ramen tešla šiuo metu yra gana kieta tešla. Taigi, jūs turite pradėti lėtai, bet užtikrintai paversti šią kietą tešlos masę sklandžiais ir šilkiniais makaronais.
Pirmasis žingsnis yra naudoti savo riedėjimo kaištį, kad paspaustumėte tą grubų tešlos rutulį. Paspauskite, paspauskite, paspauskite. Senais laikais japonai naudojo labai švarias kojas, kad paspaudtų tešlą!
Kurį laiką dirbę tešlą, ji sušvelnins ir galėsite ją iškočioti. Vis dėlto kraštai vis tiek bus grubūs. Puiku.
Sulenkite išlygintą tešlos gabalą į dvi dalis ir vėl sulenkite į ketvirtadalį. Lygiai taip pat kaip darno popieriaus lapas, ha, ha!
Iš viso pakartokite išlyginimo ir sulankstymo procesą. Pamatysite, kad tešla taps lygesnė ir sklandesnė.
Laikas kitam poilsiui leisti glitienui atsipalaiduoti. Šį kartą aš tiesiog paslydau išlygintą tešlą į „Ziplock“ maišą ir leisdavau jai nusnausti.
O, tešla! Po likusios tešla yra tokia minkšta ir atsipalaidavusi, tiesiog miela. Mes atskirti jį į keturias šiek tiek lygias dalis.
Laikas iškirpti tą lygią tešlą. Šiuo metu turėsite paskleisti šiek tiek pudros krakmolo visoje abiejose tešlos pusėse. Krakmolas milteliuose nuostabiai neleidžia tešlai prilipti kartu, nepaveikdamos makaronų tekstūros (Kaip ir miltai, jei būtų naudojami norint užkirsti kelią prilipimui.)
Vėl iškočiokite tešlą per volelį, kiekvieną kartą sureguliuodami volelio nustatymo plotį mažesnį, ir pamatysite, kad tešla taps lygiomis šilkinės plonos tešlos lakštu, esančiu tinkamu plonumu, kad iškirptų ramen makaronus. Neato, amiritas? Makaronų mašinos magija! Stebėkite, kaip tešla tampa šilkesnė, lygesnė ir visiškai plonesnė.
Kai tešlos lapas yra norimas storis, esant ramenui, maždaug nuo 1/16-1/8 colio (2-3 mm) Stori, atėjo laikas įspūdingiausia šio stebuklingo šou dalimi. Perjunkite iš makaronų aparato ritinėlio į pjaustytuvus (Mes naudojome „Vermicelli“ pjaustytuvo priedą) ir iškočiokite tešlos lapą ir Ta-da! Išeikite tobulai, tobulai ramen makaronai!
Surinkite makaronus, kai jie išeina ir susiraukšlėja į lizdus. Gerai, paskutinis Wee Twist to Noodle-y siužetas. Jūs žinote, kaip ramen makaronai nėra tiesūs kaip itališki makaronai, bet jie yra labiau susmulkinti? Na, paaiškėja, kad tai pasiekiama sutrinant. Teisingai, paprastas sutrinimas! Norėdami pasiekti „Ramen“ makaronų parašą, ant makaronų lizdų pabarstykite šiek tiek krakmolo, suplakite krakmolą ir tada juos sudrebinkite, švelniai suspaudę kumštyje. Tai gana gražiai suklups jūsų rameną.
Naminiai ramen makaronai paruošti! Po labai trumpo virinimo šie švieži makaronai yra paruošti makaronų dubeniui ir bet kokiai jauki sriubai ir kūrybiniams patiekalams, su kuriais norite jį papildyti. Ir, brangios makaronų mėgėjai, stebėkite mūsų vegetariškų grybų ramen Soup makaronų receptą, netrukus pasirodys!
Susmulkinti švieži ramen makaronai |
Naminiai ramen makaronai
(4 porcijos) Prep: 30 min. Poilsis: 2 1/2 val. Virėjas: 1 min
Ingredientai:
Nurodymai:
Padarykite tešlą: Įmaišykite druską į vandenį, kol druska ištirps. Išplakite miltus ir 3 šaukštus krakmolo kartu į kitą dubenį ir įpilkite į druskos vandenį. Norėdami susimaišyti, naudokite pirštus. Tai sudarys grubų tešlos rutulį. Palikite jį dubenyje, bet uždenkite ir leiskite tešlai pailsėti pusvalandį.
Grubiai minkykite tešlą: Tešla bus atsipalaidavusi, bet vis tiek kieta. Naudokite riedėjimo kaištį, kad paspaustumėte/iškastumėte tešlą taip plokščiai, kaip galite gauti. Sulenkite į ketvirtadalį. Pakartokite paspaudimą/riedėjimą, tada dar tris kartus sulankstykite į ketvirtadalį. Rodydami ir sulankstydami pamatysite, kad tešla tampa lygesnė ir lengviau tvarkoma. Įpilkite galutinę iškočiančią tešlą į „Ziplock“ maišą ir leiskite jai pailsėti 2 valandas.
Iškočiokite tešlą: Tešlą supjaustykite į ketvirtadalį. Į tešlą dar nepridėkite miltų ar krakmolo. Nustatykite savo makaronų aparatą ir iškočiokite vieną tešlos gabalą per ritinėlius, nustatytus plačiausioje aplinkoje. Sulenkite per pusę ir susukite per dar 2–3 kartus. Tešla taps graži ir šilkinė. Pakartokite visus keturis tešlos gabalus.
Dabar dulkinkite krakmolą į abi iškastos tešlos puses. Būtinai uždenkite visą tešlą. Tai neleis tešlai prilipti prie savęs. Sureguliuokite ritinėlį šiek tiek mažesniu ir iškaskite tešlą per mašiną. Kiekvieną kartą pakartokite su mažesniais nustatymais, kol bus pasiektas norimas Rameno storis, maždaug 1/16 colio (2 mm) storio. Pakartokite šį procesą visiems keturiems tešlos gabalėliams.
Iškirpkite rameną: Nustatykite norimą makaronų pjaustytuvą (Mes naudojome „Vermicelli“ priedo pjaustytuvą) ant savo makaronų aparato. Iškočiokite tešlą per pjaustytuvą, viena ranka gaudydami supjaustytus ramen makaronus, kai jie išeina. Susirpkite supjaustytą rameną į lizdo formą ir padėkite ant krakmolo dulkių dėklo. Pakartokite visus keturis tešlos gabalus.
Raukšlėkite rameną: Pabarstykite šiek tiek daugiau krakmolo ant kiekvieno lizdo, suplakite, kad paskirstytumėte krakmolą, tada švelniai išspauskite makaronus, kad susidarytumėte raukšlėtus makaronus. Norint gauti raukšles, reikia gana švelniai suspausti, todėl nebijokite. Į lizdą sudėkite į lizdą kaip pluoštą ant krakmolo dulkių dėklo. Uždenkite plastikiniu maišeliu arba įdėkite į sandarią oro indą ir leiskite sėdėti šaldytuve, kol bus paruošti makaronams.
Virkite rameną: Virkite puodą pakankamai didelio vandens makaronams. Įpilkite makaronų ir virkite 30 sekundžių iki 1 min. Arba kol virkite iki galo. Kadangi šie švieži makaronai labai greitai virs, būtinai išbandykite juos pradedant nuo 30 sekundžių ženklo. Mėgaukitės makaronų liciouness!
Nom nom makaronai Honkongo kulinarijoje:
Nuoroda į informacijos šaltinį