Šis paprastas skonio užpiltas aliejus yra kažkas, ką mes atsitiktinai nutiko dėl to, kad gaminome mano mėgstamą šalto kinų makaronų patiekalą – apgaulingai paprastą, tačiau skanų Šanchajaus pavasario svogūnų šukų makaronus 葱油拌面. Omgosh, kaip aš myliu, myliu, myliu šiuos makaronus!
Anyhoo, atlikę šiuos makaronus, mes liko su aliejumi, naudojamu kepti pavasarinius svogūnus ir askaloninius česnakus. Ir, mūsų malonumui, atrado, koks be galo kvapnus ir niūrus šis užpiltas aliejus buvo!
Askaltono askaloniniai česnakai yra svogūnų rūšis. Mažos, su raudonos spalvos popieriaus oda, jie yra būtini daugelyje sandėliukų ir naudojami kaip aromatinis skonio padažuose, salotų padažo ir marinatų skonyje. Tirikai taip pat dažnai kepamos iki auksinės ir traškios, tada pridedamos kaip skaniausių umami traškių makaronų ir daugelio kitų patiekalų.
Asmenų česnako skonis yra švelnus ir šiek tiek saldus, šiek tiek svogūnus ir šiek tiek česnakų. „Powerhouse“ skonio derinys, ar ne? Ir tik dalykas, su kuriuo reikia užpildyti aliejų!
Pirkdami askaloninius česnakus ieškokite šviežumo, sausumo ir tvirtumo. Suteikite askaloninius česnakus, kad patikrintumėte tvirtumą. Taip pat patikrinkite, ar nėra jokių pelėsių.
Askaltantus lengva paruošti. Tiesiog nupjaukite du askaloninių česnakų galus. Tada nulupkite popierinę raudonos odos. Kai tai bus padaryta, askaloniniai česnakai yra paruošti pjaustyti. Pirmiausia supjaustykite per pusę. Tada supjaustykite kiekvieną pusę į griežinėlius.
Čia yra mūsų askaloniniai česnakai, supjaustyti ir ištraukti į atskirus raundus, sruogas? Ištraukus askaloninių česnakų gabalus, visi dydžiai yra lygūs. Lygaus dydžio askaloninių česnakų gabalėliai užtikrina, kad gabalai būtų auksuoti tuo pačiu metu, kai jūs kepate.
Norėdami kepti askaloninius česnakus, mes mėgstame naudoti žemės riešutų aliejų. Ne tik žemės riešutų aliejus, bet ir „pirmasis spaudos“ žemės riešutų aliejus, niūrus ir kvapnus su riešutų aromatais. „Pirmasis spauda“ žymėjimas reiškia pirmąjį žemės riešutų presą ir yra aukščiausios kokybės ištrauktos naftos kokybė. Tai prilygsta alyvuogių aliejaus „ypač nekaltaus alyvuogių aliejui“ pavadinimui.
Pirmiausia įkaitinkite aliejų. Norėdami patikrinti, ar aliejus yra paruoštas askaloniniams česnakams priklijuoti pjaustymo lazdelę ar medinio šaukšto rankenos pusę į aliejų. Kai burbuliukai susidaro aplink kapo lazdelę, aliejus yra paruoštas!
Atidžiai įpilkite askaloninių česnakų. Norėdami išvengti bet kokio aliejaus purslų, pirmiausia padėkite askaloninius česnakus į sietą, po to, prieš pilant askaloninius česnakus, nusileiskite iki tiesiai virš aliejaus. Tada laikas palaukti ir stebėti, kaip jūsų askaloniniai česnakai tampa auksiniai.
Kai askaloniniai česnakai yra auksiniai ir pakilo, kad jūsų patikimas vėl naudokis sietą, kad pakeltumėte visus keptus askaloninius česnakus. Išliejus aliejų, askaloniniai česnakai toliau gamins virimą su likutine šiluma, todėl išimkite juos iškart, kai tik liečiate karamelizaciją.
Padėkite keptas askaloninius česnakus ant virtuvės popieriaus, kad absorbuotumėte bet kokį papildomą aliejų. Kai askaloniniai česnakai atvės, jie pakils.
Keptos askaloniniai česnakai yra tokie skanūs! Mano maža mergaitė visada ateina, kad juos vėsintų. Aš apsisuku ir jie pusiau dingo, LOL! Taigi gera idėja visada padaryti daugiau, nei manote, kad jums reikės.
Ir tada ateina magija! Jūs turite nuostabiai skanius ir traškius keptus askaloninius česnakus, kuriuos galite naudoti kaip tobulą viršų aromatinį. Ir jūs taip pat turite likusių aliejų iš kepimo! Šis auksinis aliejus, atšaldytas, yra užpiltas visais aromatiniais skoniais ir svaiginančiu askaloninių česnakų kvapu ir dabar yra jūsų ypatingas šukų užpilo aliejaus 红葱油.
Susmulkintas aliejus
(sudaro 1 1/2 puodelio) Prep laikas: 5 minutės Virėjas Laikas: 8 minutės
Ingredientai:
Paruoškite askaloninius česnakus: Nupjaukite du askaloninių česnakų galus. Nuimkite odą. Suskirstykite askaloninius česnakus į 1/4 colio storio griežinėlius. Atlaisvinkite, tada atskirkite askaloninių česnakų sluoksnius į pavienius gabalus.
Įkaitinkite aliejų: Supilkite aliejų į nedidelį puodą. Įkaitinkite ant vidutinės ugnies, kol į aliejuje pamirkytą medinio šaukšto šaukštą arba rankenos galą, aplink jį kyla burbuliukai.
Kepkite askaloninius česnakus: Įdėkite supjaustytas askaloninius česnakus į sietą. Prieš išlaisvindami askaloninius česnakus, nuleiskite sietą šalia aliejaus. Leiskite kepti 5-8 minutes arba tol, kol askaloniniai česnakai bus auksiniai ir tik pradeda karamelizuotis. Naudokite sietą, kad iškart nuskaitytumėte askaloninius česnakus nuo aliejaus. Paskleiskite sluoksnyje virš virtuvės popieriaus, kad sugertų aliejų. Šios keptos askaloniniai česnakai dabar yra paruošti nedelsiant naudoti.
Atvėsinkite aliejų: Įsitikinkite, kad iš aliejaus pašalinami visi askaloniniai česnakai. Leiskite kepimo aliejui visiškai atvėsti. Aspulektuotas aliejus dabar yra paruoštas drizavimui!
Nuoroda į informacijos šaltinį