Šis paprastas skonio užpiltas aliejus yra kažkas, ką mes atsitiktinai nutiko dėl to, kad gaminome mano mėgstamą šalto kinų makaronų patiekalą – apgaulingai paprastą, tačiau skanų Šanchajaus pavasario svogūnų šukų makaronus 葱油拌面. Omgosh, kaip aš myliu, myliu, myliu šiuos makaronus!

Anyhoo, atlikę šiuos makaronus, mes liko su aliejumi, naudojamu kepti pavasarinius svogūnus ir askaloninius česnakus. Ir, mūsų malonumui, atrado, koks be galo kvapnus ir niūrus šis užpiltas aliejus buvo!

Nuo to laiko mūsų virtuvėje visada laikėme indelį iš pavasario svogūno ar askaloninių česnakų užpilto aliejaus! Šiandien mes gaminame askaloninius aliejaus 红葱油, subtiliai saldų, česnakinį ir svogūnų kvapnų aliejų, kurį mes naudojame lašinti ant gatavų patiekalų, kad pridėtume tą galutinį papildomą skonio sluoksnį arba tiesiog, kad būtų kuo skaniausia maišyti kepti. O, žmogau, oi, koks žaidimų keitiklis šis askaloninis aliejus yra!

Asmenų užpiltas asilas, askaloniniai česnakai, kinai, receptas, užpiltas aliejus, odos priežiūra

Askaltono askaloniniai česnakai yra svogūnų rūšis. Mažos, su raudonos spalvos popieriaus oda, jie yra būtini daugelyje sandėliukų ir naudojami kaip aromatinis skonio padažuose, salotų padažo ir marinatų skonyje. Tirikai taip pat dažnai kepamos iki auksinės ir traškios, tada pridedamos kaip skaniausių umami traškių makaronų ir daugelio kitų patiekalų.

Asmenų česnako skonis yra švelnus ir šiek tiek saldus, šiek tiek svogūnus ir šiek tiek česnakų. „Powerhouse“ skonio derinys, ar ne? Ir tik dalykas, su kuriuo reikia užpildyti aliejų!

Pirkdami askaloninius česnakus ieškokite šviežumo, sausumo ir tvirtumo. Suteikite askaloninius česnakus, kad patikrintumėte tvirtumą. Taip pat patikrinkite, ar nėra jokių pelėsių.

Asmenų užpiltas asilas, askaloniniai česnakai, kinai, receptas, užpiltas aliejus, odos priežiūra
Asmenų užpiltas asilas, askaloniniai česnakai, kinai, receptas, užpiltas aliejus, odos priežiūra

Askaltantus lengva paruošti. Tiesiog nupjaukite du askaloninių česnakų galus. Tada nulupkite popierinę raudonos odos. Kai tai bus padaryta, askaloniniai česnakai yra paruošti pjaustyti. Pirmiausia supjaustykite per pusę. Tada supjaustykite kiekvieną pusę į griežinėlius.

Asmenų užpiltas asilas, askaloniniai česnakai, kinai, receptas, užpiltas aliejus, odos priežiūra

Čia yra mūsų askaloniniai česnakai, supjaustyti ir ištraukti į atskirus raundus, sruogas? Ištraukus askaloninių česnakų gabalus, visi dydžiai yra lygūs. Lygaus dydžio askaloninių česnakų gabalėliai užtikrina, kad gabalai būtų auksuoti tuo pačiu metu, kai jūs kepate.

Asmenų užpiltas asilas, askaloniniai česnakai, kinai, receptas, užpiltas aliejus, odos priežiūra

Norėdami kepti askaloninius česnakus, mes mėgstame naudoti žemės riešutų aliejų. Ne tik žemės riešutų aliejus, bet ir „pirmasis spaudos“ žemės riešutų aliejus, niūrus ir kvapnus su riešutų aromatais. „Pirmasis spauda“ žymėjimas reiškia pirmąjį žemės riešutų presą ir yra aukščiausios kokybės ištrauktos naftos kokybė. Tai prilygsta alyvuogių aliejaus „ypač nekaltaus alyvuogių aliejui“ pavadinimui.

Jei nerandate „pirmojo paspaudimo“, ieškokite „šalto paspausto“ žemės riešutų aliejaus. Tai yra žemės riešutų aliejus, prispaustas nenaudojant šilumos. Tai taip pat labai gerai.

Pirmiausia įkaitinkite aliejų. Norėdami patikrinti, ar aliejus yra paruoštas askaloniniams česnakams priklijuoti pjaustymo lazdelę ar medinio šaukšto rankenos pusę į aliejų. Kai burbuliukai susidaro aplink kapo lazdelę, aliejus yra paruoštas!

Asmenų užpiltas asilas, askaloniniai česnakai, kinai, receptas, užpiltas aliejus, odos priežiūra

Atidžiai įpilkite askaloninių česnakų. Norėdami išvengti bet kokio aliejaus purslų, pirmiausia padėkite askaloninius česnakus į sietą, po to, prieš pilant askaloninius česnakus, nusileiskite iki tiesiai virš aliejaus. Tada laikas palaukti ir stebėti, kaip jūsų askaloniniai česnakai tampa auksiniai.

Asmenų užpiltas asilas, askaloniniai česnakai, kinai, receptas, užpiltas aliejus, odos priežiūra

Kai askaloniniai česnakai yra auksiniai ir pakilo, kad jūsų patikimas vėl naudokis sietą, kad pakeltumėte visus keptus askaloninius česnakus. Išliejus aliejų, askaloniniai česnakai toliau gamins virimą su likutine šiluma, todėl išimkite juos iškart, kai tik liečiate karamelizaciją.

Asmenų užpiltas asilas, askaloniniai česnakai, kinai, receptas, užpiltas aliejus, odos priežiūra

Padėkite keptas askaloninius česnakus ant virtuvės popieriaus, kad absorbuotumėte bet kokį papildomą aliejų. Kai askaloniniai česnakai atvės, jie pakils.

Keptos askaloniniai česnakai yra tokie skanūs! Mano maža mergaitė visada ateina, kad juos vėsintų. Aš apsisuku ir jie pusiau dingo, LOL! Taigi gera idėja visada padaryti daugiau, nei manote, kad jums reikės.

Ir tada ateina magija! Jūs turite nuostabiai skanius ir traškius keptus askaloninius česnakus, kuriuos galite naudoti kaip tobulą viršų aromatinį. Ir jūs taip pat turite likusių aliejų iš kepimo! Šis auksinis aliejus, atšaldytas, yra užpiltas visais aromatiniais skoniais ir svaiginančiu askaloninių česnakų kvapu ir dabar yra jūsų ypatingas šukų užpilo aliejaus 红葱油.

Naudokite šį kvapnų auksinį puošnų aliejų, kad pasuktumėte ant viršaus dubenį makaronų (Kaip ir mūsų Šanchajaus pavasario svogūnų makaronai). Arba įpilkite poros auksinių lašų į dubenį su kinišku garuotais kiaušiniu 蒸蛋, kad džiazu pakeltumėte kreminį varškę. Arba naudokite jį, kad pakeptumėte paprastą daržovių patiekalą. Nepatikėsite, koks transformacinis šio askaloniniame aliejaus dublizėje! Tai gryna maisto magija! Netrukus pamatysite, kad jūs reikia stiklainis šios medžiagos jūsų virtuvėje!

Asmenų užpiltas asilas, askaloniniai česnakai, kinai, receptas, užpiltas aliejus, odos priežiūra
Askaloniniame užpilo aliejaus recepte

Susmulkintas aliejus

(sudaro 1 1/2 puodelio) Prep laikas: 5 minutės Virėjas Laikas: 8 minutės

Ingredientai:

Nurodymai:

Paruoškite askaloninius česnakus: Nupjaukite du askaloninių česnakų galus. Nuimkite odą. Suskirstykite askaloninius česnakus į 1/4 colio storio griežinėlius. Atlaisvinkite, tada atskirkite askaloninių česnakų sluoksnius į pavienius gabalus.

Įkaitinkite aliejų: Supilkite aliejų į nedidelį puodą. Įkaitinkite ant vidutinės ugnies, kol į aliejuje pamirkytą medinio šaukšto šaukštą arba rankenos galą, aplink jį kyla burbuliukai.

Kepkite askaloninius česnakus: Įdėkite supjaustytas askaloninius česnakus į sietą. Prieš išlaisvindami askaloninius česnakus, nuleiskite sietą šalia aliejaus. Leiskite kepti 5-8 minutes arba tol, kol askaloniniai česnakai bus auksiniai ir tik pradeda karamelizuotis. Naudokite sietą, kad iškart nuskaitytumėte askaloninius česnakus nuo aliejaus. Paskleiskite sluoksnyje virš virtuvės popieriaus, kad sugertų aliejų. Šios keptos askaloniniai česnakai dabar yra paruošti nedelsiant naudoti.

Atvėsinkite aliejų: Įsitikinkite, kad iš aliejaus pašalinami visi askaloniniai česnakai. Leiskite kepimo aliejui visiškai atvėsti. Aspulektuotas aliejus dabar yra paruoštas drizavimui!

Saugokite aliejų: Alieją laikykite nepermatomame dangteliame stiklainyje. Jei naudojate skaidrią stiklainio parduotuvę tamsioje spintelėje. Naudokite tik švarius sausus indus. Nafta turėtų trukti apie 3 mėnesius. Jei norite, kad jis būtų ilgesnis šaldytuve.
Nuostabi Honkongo kulinarijos aromatinė medžiaga:

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -