Kiekvienas kinų vaikas suvalgė šiuos konservuotus vaisių patiekalus, kai jie yra mažai, manau, ir susipainiojo su žvilgsniu skaniai saldžiu, sūru ir rūgščiu skoniu. Šios kinų huamei išsaugojo slyvos Žodžiai ar rūgščios slyvosir taip pat žinomas kaip Li Hing Mui 旅行梅, paprastai randami džiovintoje būsenoje, tačiau kadangi mes gaminome šiuos vaisių saldainius namuose, mes palikome jiems plaukimą jų maloniame sirupe. Tas pats skonis, su skaniu sirupu!
Kinų, receptų, naminių, vaisių saldainių, Huamei, Li Hing Mui, Slyvų saldainių, konservuotos slyvos, konservuotos cukraus, pokalbių slyvos, kelionių slyvos, rūgščios slyvos

Šis konkretus maisto nuotykis prasidėjo nuo šių mažų žalių vaisių piliakalnių pastebėjimų drėgnose rinkose. Kokios gali būti šios žalios meilės? Paklausę vaisių pardavėjų, sužinojome, kad tai yra žalios slyvos 青竹梅, sezoniškai prieinamos nuo kovo pabaigos. Tai pažodžiui yra slyvos, kurios dar nėra prinokusios ir todėl vis dar labai rūgščios. Jie niekada nenaudojami valgymui, o naudojami gaminti konservuotus slyvas ir slyvų vyną!

PSSST... Mes taip pat gaminome slyvų vyną, omgoshą taip nommy, todėl stebėkite tą įrašą!

Kinų, receptų, naminių, vaisių saldainių, Huamei, Li Hing Mui, Slyvų saldainių, konservuotos slyvos, konservuotos cukraus, pokalbių slyvos, kelionių slyvos, rūgščios slyvos
Kinų, receptų, naminių, vaisių saldainių, Huamei, Li Hing Mui, Slyvų saldainių, konservuotos slyvos, konservuotos cukraus, pokalbių slyvos, kelionių slyvos, rūgščios slyvos

Gamindami šias konservuotas slyvas, mes dar kartą matėme druskos stebuklą! Norėdami pradėti procesą, mes nuplovėme žalias slyvas ir leidome jas išdžiūti. Tada mes pridėjome druskos. Druska ištraukia drėgmę iš žalių slyvų ir padeda sustabdyti mikrobų augimą.

Po kurio laiko pamatysite, kad druska ištirps, ir dubenėlio apačioje bus iškastų sulčių kolekcija.

Kinų, receptų, naminių, vaisių saldainių, Huamei, Li Hing Mui, Slyvų saldainių, konservuotos slyvos, konservuotos cukraus, pokalbių slyvos, kelionių slyvos, rūgščios slyvos

Išpiltos sultys išliejamos, o tada slyvos porą dienų mirkomos vėsiame vandenyje. Druska, vis dar palikta ant slyvos, lengvai suderins vandenį, sukurdama lengvą sūrymą, kad slyvos galėtų įsigerti.

Kinų, receptų, naminių, vaisių saldainių, Huamei, Li Hing Mui, Slyvų saldainių, konservuotos slyvos, konservuotos cukraus, pokalbių slyvos, kelionių slyvos, rūgščios slyvos

Poros dienų pabaigoje pamatysite, kad slyvos perėjo nuo žalios iki geltonos.

Kinų, receptų, naminių, vaisių saldainių, Huamei, Li Hing Mui, Slyvų saldainių, konservuotos slyvos, konservuotos cukraus, pokalbių slyvos, kelionių slyvos, rūgščios slyvos

Tuomet laikas leisti slyvoms išdžiūti. Idealiu atveju dar porą dienų turėtumėte įdėti saulėje. Bet deja, mums butų gyventojai, sunku rasti turimos saulės pleistrą. Taigi mes kreipėmės į savo patikimą krosnį.

Kinų, receptų, naminių, vaisių saldainių, Huamei, Li Hing Mui, Slyvų saldainių, konservuotos slyvos, konservuotos cukraus, pokalbių slyvos, kelionių slyvos, rūgščios slyvos

Nustatydami savo orkaitę iki labai žemos temperatūros, maždaug 140 ° F (60 ° C), o palikdami krosnies lašą, šiek tiek atsivėrė, kad išleistumėte drėgmę, galite dehidratuoti bet kokius vaisius! Gana šaunu, amiritas? Taigi, vietoj saulės, mes panaudojome savo orkaitę dehidratuoti slyvas, kol jos buvo raukšlės.

Pastaba: Mieli skaitytojai, manau, kad galbūt šiek tiek išdžiovinau savo slyvus. Po to, kai supratau, kad per vaisių džiovinimas verčia juos prarasti per daug tekstūros. Ką tada daryti? Nusausinkite slyvas, kol jos tiesiog raukšlės, bet vis tiek apkūnūs! Bet kokia kita reikalinga dehidracija bus pasiekta per toliau aprašytą „cukrinio“ procesą.

Kinų, receptų, naminių, vaisių saldainių, Huamei, Li Hing Mui, Slyvų saldainių, konservuotos slyvos, konservuotos cukraus, pokalbių slyvos, kelionių slyvos, rūgščios slyvos

Kita dalis yra tai, kas šias kinus išsaugotas slyvas įtraukia į saldainių kategoriją vaikams (ir kidultams!). Išsaugojimui naudojama labai sena technika, vadinama „cukrumi“. „Cukravimas“ yra maisto išsaugojimo būdas, kuriame naudojamas didelis sauso cukraus kiekis osmozei sukurti iš vaisių, dar labiau juos dehidratuodamas ir slopindamas bet kokį mikrobų augimą. Įspūdinga, ar ne? Aš niekada anksčiau nebuvau girdėjęs apie „cukrinį“.

Sausą cukrinį gaminimą labai lengva nustatyti. Pradėkite pridėdami slyvų sluoksnį. Tada cukraus sluoksnis, kurį reikia uždengti.

Kinų, receptų, naminių, vaisių saldainių, Huamei, Li Hing Mui, Slyvų saldainių, konservuotos slyvos, konservuotos cukraus, pokalbių slyvos, kelionių slyvos, rūgščios slyvos
Kinų, receptų, naminių, vaisių saldainių, Huamei, Li Hing Mui, Slyvų saldainių, konservuotos slyvos, konservuotos cukraus, pokalbių slyvos, kelionių slyvos, rūgščios slyvos

Pakartokite, kol visos slyvos bus išdėstytos. Galiausiai įpilkite cukraus, kol slyvos bus visiškai uždengtos. Greičiau kaip scena iš žiemos dienos, ar ne?

Kinų, receptų, naminių, vaisių saldainių, Huamei, Li Hing Mui, Slyvų saldainių, konservuotos slyvos, konservuotos cukraus, pokalbių slyvos, kelionių slyvos, rūgščios slyvos
Kinų, receptų, naminių, vaisių saldainių, Huamei, Li Hing Mui, Slyvų saldainių, konservuotos slyvos, konservuotos cukraus, pokalbių slyvos, kelionių slyvos, rūgščios slyvos

Dabar atėjo laikas palaukti. Kantrybė atneša puikių dovanų! Osmosis užtruks šiek tiek laiko, ir jūs galėsite sekti procesą pagal baltojo cukraus būklę. Kai osmosas vyks, jis lėtai ištirps į skystį. Iš aukščiau esančių progreso nuotraukų galite pamatyti, kad cukrus sulėtėja.

Šis procesas užtruks maždaug tris mėnesius. Lėtas ir niūrus tai!

Galutinis produktas, mūsų kinų huamei išsaugotos slyvos 話梅, plūduriuojančios sirupe, yra puikiai išsaugotas ir paruoštas valgyti. Laikydami juos šiame sirupe, jie gali būti išsaugoti labai ilgai. Valgykite juos tokiais, kokie yra rūgštus, saldus ir slyvus, tiesiog nepamirškite išspjauti akmens vis dar viduje!

Be to, kad valgote šias vaisių meilės kaip saldainių? Naudokite šiek tiek sirupo ir konservuotos slyvų ar dvi, kad mūsų kiniškai būtų išsaugota „Slum Lime Soda“ – puikus gaivus gėrimas ilgą karštą vasarą. Arba naudokite šiek tiek sirupo ir minkštimo iš vaisių, kad padarytumėte visiškai puikų saldų ir rūgštų padažą, kad pasnykdytumėte ant garintos žuvies ar mėsos! Mėgaukitės!
Kinų, receptų, naminių, vaisių saldainių, Huamei, Li Hing Mui, Slyvų saldainių, konservuotos slyvos, konservuotos cukraus, pokalbių slyvos, kelionių slyvos, rūgščios slyvos
Kinijos huamei išsaugotos slyvos

Kalbėk apie slyvą

(Gamina 50) Prep laikas: 5 minutės druskos laikas: 8 val

Ingredientai:

  • 1 svaro žalios slyvos žalios bambuko slyvos, 450 g
  • 1/3 puodelio druskos, 100 g
  • 1 1/2 puodelio cukraus, 300 g
  • vėsus virtas vanduo
Nurodymai:

Nuvalykite slyvas: Švelniai nuplaukite slyvas, pašalindami bet kokius stiebus.

Druskos slyvos: Įpilkite slyvų į didelį švarų puodą ar dubenį. Įpilkite druskos prie slyvų ir švelniai išmaišykite, kol visos slyvos bus visiškai padengtos druska. Leiskite sėdėti vėsioje vietoje 8 valandas. Sultys pasitrauks ir surinks apačią.

Sūrymas slyvas: Išpurkite iškastas sultis. Įpilkite visiškai atvėsinto virto vandens, kad uždengtumėte slyvas. Vanduo susimaišo su likusia druska ant slyvų, kad būtų lengvas sūrymas. Įdėkite vėsioje vietoje, kad 2 dienas sūrymas būtų sūrymas.

Dehidratuokite slyvas: Nusausinkite vandenį ir paskleiskite slyvas vienu sluoksniu ir leiskite saulėje išdžiūti 2–3 dienas, kol oda suspausta, tačiau slyvos vis tiek yra niūrios.

Jei neturite saulės, naudokite orkaitę, kad išdžiovintumėte vaisius. Įdėkite slyvas į vieną sluoksnį ant kepimo dėklų. Nustatykite orkaitę 140 ° F (60 ° C) ir dehidrazuokite slyvas, durys šiek tiek atidaromos, kad drėgmė galėtų ištrūkti, 6–8 valandas arba tol, kol slyvos raukšlės, bet vis tiek apkūnios.

Cukrus išsaugokite slyvas: Steriliame stikliniame ar keraminiame inde, kuris tilps visas slyvas bent coliu, kad būtų galima atsargiai išdėstyti vieną sluoksnį slyvų, kad užpildytų konteinerio dugną. Įpilkite cukraus, kad uždengtumėte slyvus. Pakartokite, kol visos slyvos bus išdėstytos. Įpilkite galutinį cukraus sluoksnį, kad visiškai uždengtumėte slyvus.

Uždarykite indą ir padėkite vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje maždaug 3–4 mėnesius arba tol, kol cukrus visiškai ištirps. Šiuo metu išsaugotos slyvos, paruoštos valgyti ir (arba) naudoti. Būtinai naudokite švarų sausą indą, kad prireikus pašalintumėte konservuotus slyvas.

Laikykite slyvas: Saugokite toje pačioje (ar skirtingas sterilizuotas stiklainis) Tamsioje vietoje vėsiai tamsioje vietoje su cukraus sirupu su cukraus sirupu. Norėdami ilgiau laikyti saugyklą šaldytuve.

Vaisinis fermentas Honkongo kulinarijoje:

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -