Taip, taip, aš žinau. Tai vėl Dubajaus šokoladas. Labai apsėstas, lol?! Bet jei rimtai, kaip galėčiau atsispirti? Sėkmingai pagaminę naminius kadayif makaronus, pistacijų grietinėlę ir nuostabų Dubajaus šokolado putėsių pyragą, mūsų pastangos buvo labai netikėtos. O su mūsų mėgstamiausiu festivaliu, Mid-Autumn Festival 中秋節, visai šalia, na, ar ne Dubajaus šokoladas puikiai tinka mėnulio pyrago įdarui?!
Mūsų Dubajaus šokoladiniai mėnulio pyragaičiai 杜拜朱克力月餅 yra pripildyti riešutiniu, traškiu pistacijų kadayif kremu šokolado skonio pupelių pastos šerdyje. Visa tai padengta subtiliomis tradicinėmis raštuotomis mėnulio pyragų odelėmis. Taip gražu ir oi kaip skanu! Mano maža mergaitė jau suvalgė visą mano pirmąją partiją, hehe!

Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras
Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras

Manau, kad yra rimta priežastis, dėl kurios „Dubai Chocolate“ savotiškai užvaldė maisto produktų sferą, net ir dėl pernelyg didelių kainų. Pistacijų ir šokolado skonių duetas jau yra geras, bet kartu su nuostabiu kadayif makaronų traškumu, tai puikiai tinka maisto rojuje! Tai tiesiog taip gerai!

Pradedame nuo ingrediento, kuris viską sujungia, kadayif makaronų (vaizdas liko), naudojamas daugeliui Artimųjų Rytų desertų gaminti. Šie subtilūs makaronai išlieka itin traškūs net sumaišę su šlapiais ingredientais. Šiuos makaronus galite įsigyti specializuotose maisto parduotuvėse internete arba pasigaminti naminių kadayif makaronų, kaip darėme mes. Tai lengva, tik reikia šiek tiek laiko. Kai būsite pasiruošę pasigaminti Dubajaus šokolado, tereikia sutraškinti makaronus su trupučiu sviesto (vaizdas teisingas).

Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras
Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras
Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras
Susmulkinti kadayif makaronai sumaišomi su pistacijų riešutų sviestu, kuris iš esmės yra tik pistacijų riešutai, plakami tol, kol išsiskirs aliejai ir taps kreminė sultinga pasta. Išsamią informaciją, kaip pasigaminti pistacijų kremą, rasite mūsų įraše „Pistachio Kadayif Cream Filling“. Šis kremas yra toks geras, kad labai sunku nesuvalgyti viso velniško dalyko tada ir ten!
Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras
Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras
Pagaminus pistacijų kadayif kremo įdarą, laikas pereiti prie kitų mūsų mooncake reikalingų komponentų. Tai, žinoma, reiškia šokolado įdarą. Pradedame nuo naminės baltųjų pupelių pastos su sviesto pupelėmis ir į ją dedame kakavos miltelių, kad gautume šokoladinį ir glotnų įdarą.
Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras
Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras

Paskutinis mėnulio pyrago komponentas yra mėnulio pyrago oda. Mooncake oda yra saldi, švelni ir kvapni. Magiškas komponentas yra šarminis vanduo, užtikrinantis, kad oda įgautų tą giliai aukso rudą spalvą, kuri būdinga mėnulio pyragams.

Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras

Taigi dabar visi mūsų mooncake komponentai yra pagaminti. Laikas pasverti ir susukti į rutuliukus. Pistacijų kadayif grietinėlės rutuliukus atšaldome šaldiklyje, kad formelės laikytųsi dedant įdarą.

Atminkite, kad žemiau esančiame recepte išvardyti komponentų svoriai yra skirti būtent mūsų mooncake formoms. Naudojame tradicines medines mažas mooncake formeles. Jei naudojate kitokio dydžio mooncake formą (dabar yra tiek daug rūšių!) turėsite sureguliuoti svorius, kad suvyniotas mooncake tiesiog tilptų į jūsų konkrečią mooncake formelę. Su pirmaisiais mooncakes gali prireikti šiek tiek bandymų ir klaidų. Norite, kad suvyniotas mėnulio pyragas užpildytų formą.
Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras
Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras

Dabar apie įvyniojimą. Paimkite po vieną rutulį iš kiekvieno komponento. Iškočiokite mooncake odos tešlą. Norite iškočioti gana plonai, kad kepant mėnulio pyrago odelė liktų švelni.

Tada nykščiu įspauskite šokolado pupelių pastą į puodelį. Iš šaldiklio paimkite atšaldytą pistacijų kadayif grietinėlės rutulį ir supilkite į šokoladinį puodelį. Ant pistacijų užpilkite šokolado pasta ir susukite į rutulį. Uždėkite ant iškočiotos mėnulio pyrago odos.

Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras
Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras

Šios dvi nuotraukos iliustruoja mūsų „apgaulę“, skirtą „mooncake“ įvyniojimui – geriausias ir lengviausias būdas pasiekti ploną odą. Apvyniokite mėnulio pyrago odą aplink įdarą, leiskite papildomai tešlai susilankstyti, kaip parodyta nuotraukoje kairėje. Pirštais suformuokite įdaro klostes. Tada nupjaukite papildomą tešlą ir suspauskite kraštus.

Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras
Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras

Nuplėšę papildomą tešlą, švelniai kočiokite dabar suvyniotą mėnulio pyragą, kol susidarys lygus rutulys. Nesijaudinkite, jei atsiranda skylučių, tiesiog naudokite nuplėštos tešlos gabalėlį ir užtaisykite. Mooncake oda yra labai atlaidi.

Dabar mano mėgstamiausia dalis, liejimas! Man patinka naudoti savo medžio formas! Nepamirškite, kad prieš dėdami mooncake rutuliuką pabarstykite plona miltų danga. Jei pamiršite, mėnulio pyragas neišeis! (Atspėk, iš kur aš tai žinau lol.)

Įspauskite mėnulio pyragą nupjauta puse į viršų, kol jis užpildys formą. Pažiūrėkite, kaip, nuotrauka teisingai, mooncake rutulys puikiai užpildo formą? Taip yra tinkamai pasvėrus visas sudedamąsias dalis, kad jos atitiktų mūsų konkretų „mooncake“ dydį.

Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras

Tada, norėdami išimti suformuotus mooncakes, turėsite laikyti formą kampu ir staigiai bakstelėti galais į savo darbinį paviršių. Jūsų mėnulio pyragai išeis, kai bakstelėsite, kad 1) netyčia jų neištrinktumėte (spėk iš kur aš žinau lol) ir 2) kita ranka gaudyti, kai jie iškrenta. Atodūsis…taip gražu…man taip patinka šie tradiciniai formeliai…

Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras

Štai mėnulio pyragaičiai ištraukti iš formos ir paruošti orkaitei. Iš pradžių šiek tiek kepami mėnulio pyragaičiai, o tada…

Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras

…išimtas iš orkaitės ir lengvai apteptas kiaušinio trynio plovimu. Šis kiaušinio trynio plovimas sustiprins aukso rudą spalvą ir galutinių mėnulio pyragų blizgesį. Neleiskite, kad prausimosi baseinas būtų prispaustas mooncake. Tai purvins raštą.

Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras

Kiaušiniu nuplauti mėnulio pyragaičiai siunčiami atgal į orkaitę galutiniam kepimui. O, vaikeli, tik pažiūrėk, kaip tie mėnulio pyragaičiai įgauna auksu spindinčią spalvą!

Leiskite mėnulio pyragams atvėsti, o tada leiskite jiems pailsėti bent dieną ar dvi. Ši fazė yra žinoma kaip 上油 arba sugeria aliejaus fazę ir leidžia mėnulio pyrago odai sugerti drėgmę ir skonį iš įdaro, todėl ji tampa minkšta ir sultinga. Tikriausiai jūs esate kaip aš ir tikrai norėsite valgyti juos karštus iš orkaitės iškeptus mėnulio pyragus, bet, pasitikėkite manimi, atsispirkite! Tai labai verta!

Kai mėnulio pyragų odelės taps minkštos, jos bus paruoštos valgyti! Minkšta ir vešli švelni plona oda, apgaubta šokoladiniu įdaru su traškia riešutine pistacijų širdele. Mūsų Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas 杜拜朱克力月餅 tikrai per mėnulį, mieli skaitytojai, ir tikiuosi, kad jums patiks! Su Vidurio rudens švente!

Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas, mėnulio pyragas, receptas, šokoladas, kiniškas, dubai šokoladas, pistacijos, kadayif, įdaras
Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas

Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas

(pagamina 24 mažus mėnulio pyragus)

Paruošimo laikas: 20 min. Įvyniojimo laikas: 20 min. Kepimo laikas: 15 min.

Ingredientai:

Įrankiai:

Pistacijų įdaras:

Šokoladinis įdaras

Mooncake oda

Kryptys:

Paruoškite pistacijų įdarą: Pasigaminkite pistacijų kadayif kremo įdarą pagal receptą (spustelėkite nuorodą), sumažinkite šį recepto kiekį per pusę, kad atitiktų šį receptą.

Pasverkite pistacijų kadayif grietinėlės įdarą į 24 porcijas po 0,21 uncijos/6 g ir susukite į rutuliukus. Sudėkite rutuliukus ant padėklo ir įdėkite į šaldiklį, kol gaminsite šokoladinį įdarą ir mėnulio pyrago odelę. Tai galite padaryti dieną į priekį ir uždengtą laikyti šaldiklyje.

Paruoškite įdarą: Baltųjų pupelių pastą pasigaminkite pagal čia pateiktą receptą. Suberkite kakavos miltelius ir maišykite, kol pasiskirstys tolygiai. Pasverkite šokolado skonio baltųjų pupelių pastą į 24 dalis po 0,67 uncijos/19 g ir susukite į rutuliukus. Uždenkite ir atvėsinkite šaldytuve, kol gaminsite mėnulio pyrago odą.

Paruoškite mėnulio pyrago odą: Į dubenį supilkite miltus, auksinį sirupą, taukus ir šarminį vandenį ir maišykite rankomis, kol susidarys riebi, lygi, nelipni tešla. Jei per sausa, įpilkite šiek tiek riebalų arba aliejaus. Jei per šlapia, įberkite daugiau miltų, po vieną šaukštą. Pasverkite tešlą į 24 dalis po 0,63 uncijos/18 g ir susukite į rutuliukus.

Įkaitinkite: Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F (190 ° C).

Apvyniokite mėnulio pyragą: Paimkite vieną šokoladinio įdaro rutulį ir nykščiu padarykite puodelį, kuriame tilps pistacijų rutuliukai. Į centrą įdėkite vieną pistacijų kadayif grietinėlės rutulį. Suvyniokite šokoladinį įdarą ir aplink pistacijų įdarą, kol susidarys rutuliukas. Pakartokite visiems rutuliams.

Darbinį paviršių lengvai pabarstykite miltais. Paimkite vieną mooncake odos tešlos rutulį ir iškočiokite į 4 1/2 colio apskritimą. Ant odos uždėkite vieną šokolado/pistacijų įdaro rutuliuką. Surinkite tešlą į viršų ir aplink įdarą, sukurdami raukšles ten, kur yra papildomos odos. Naudodami žirkles nupjaukite papildomą odą. Suspauskite nupjautus kraštus. Jei yra neuždengtų įdaro gabalėlių, užtepkite šiek tiek nupjautos odos. Ši tešla tikrai gerai dera.

Norėdami gauti daugiau informacijos apie šį metodą, žr. mūsų įrašą „Kaip įvynioti mėnulio pyragą“, kuriame rasite patarimų ir apgaulių apie tobulą „mooncake“ vyniojimo būdą.

Dabar suvyniotą mėnulio pyragą dėkite į delną ir labai švelniai iškočiokite ir spauskite, kol susidarys lygi apvali rutulio forma. Gausiai pabarstykite miltais.

Pelėsinis mėnulio pyragas: Lengvai pabarstykite formą. (Naudokite seną dantų šepetėlį.) Įdėkite mooncake į formą taip, kad ta pusė, kurios storesnis įvyniojimas būtų nukreiptas į viršų. Tvirtai, bet švelniai paspauskite, kad mooncake pilnai užpildytų formą. Apverskite formą aukštyn kojomis ir vieną ar du kartus perbraukite galą, laikydami ranką apačioje, kad pagautumėte iškritusį mėnulio pyragą. Pakartokite su visais mėnulio pyragais.

Suformuotus mėnulio pyragus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos su centimetru tarp pyragų. Konditeriniu šepetėliu nuvalykite miltų perteklių.

Iškepti mėnulio pyragą: Kepame vidurinėje orkaitės grotelėje 10 min. Kepdami paruoškite kiaušinio ploviklį, sumaišydami kiaušinio trynį su 1 šaukšteliu vandens. Išimkite mėnulio pyragus iš orkaitės ties 10 min., o viršus ir šonus švelniai aptepkite kiaušinių plakiniu. Patikrinkite, ar kiaušinių plovimas nesivelia į rašto griovelius. Grąžinkite į orkaitę kepti dar 5-10 min (priklauso nuo mooncake dydžio) arba tol, kol mooncakes viršus taps aukso geltonumo rudos spalvos.

Pailsėkite mėnulio pyragą: Leiskite visiškai atvėsti, prieš sudėdami į sandarų indą kambario temperatūroje 2 dienas „poilsio fazei“, kuri suminkštins mėnulio pyrago odą. Po poilsio fazės jūsų mooncake yra paruošti valgyti. Mėgaukitės ir nuostabia Vidurio rudens švente visiems!

Sandėliavimas: Laikyti uždengtame inde šaldytuve iki savaitės.

Mooncake Madness Honkongo kulinarijoje:

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -