Manau, kad yra rimta priežastis, dėl kurios „Dubai Chocolate“ savotiškai užvaldė maisto produktų sferą, net ir dėl pernelyg didelių kainų. Pistacijų ir šokolado skonių duetas jau yra geras, bet kartu su nuostabiu kadayif makaronų traškumu, tai puikiai tinka maisto rojuje! Tai tiesiog taip gerai!
Paskutinis mėnulio pyrago komponentas yra mėnulio pyrago oda. Mooncake oda yra saldi, švelni ir kvapni. Magiškas komponentas yra šarminis vanduo, užtikrinantis, kad oda įgautų tą giliai aukso rudą spalvą, kuri būdinga mėnulio pyragams.
Taigi dabar visi mūsų mooncake komponentai yra pagaminti. Laikas pasverti ir susukti į rutuliukus. Pistacijų kadayif grietinėlės rutuliukus atšaldome šaldiklyje, kad formelės laikytųsi dedant įdarą.
Dabar apie įvyniojimą. Paimkite po vieną rutulį iš kiekvieno komponento. Iškočiokite mooncake odos tešlą. Norite iškočioti gana plonai, kad kepant mėnulio pyrago odelė liktų švelni.
Tada nykščiu įspauskite šokolado pupelių pastą į puodelį. Iš šaldiklio paimkite atšaldytą pistacijų kadayif grietinėlės rutulį ir supilkite į šokoladinį puodelį. Ant pistacijų užpilkite šokolado pasta ir susukite į rutulį. Uždėkite ant iškočiotos mėnulio pyrago odos.
Šios dvi nuotraukos iliustruoja mūsų „apgaulę“, skirtą „mooncake“ įvyniojimui – geriausias ir lengviausias būdas pasiekti ploną odą. Apvyniokite mėnulio pyrago odą aplink įdarą, leiskite papildomai tešlai susilankstyti, kaip parodyta nuotraukoje kairėje. Pirštais suformuokite įdaro klostes. Tada nupjaukite papildomą tešlą ir suspauskite kraštus.
Nuplėšę papildomą tešlą, švelniai kočiokite dabar suvyniotą mėnulio pyragą, kol susidarys lygus rutulys. Nesijaudinkite, jei atsiranda skylučių, tiesiog naudokite nuplėštos tešlos gabalėlį ir užtaisykite. Mooncake oda yra labai atlaidi.
Dabar mano mėgstamiausia dalis, liejimas! Man patinka naudoti savo medžio formas! Nepamirškite, kad prieš dėdami mooncake rutuliuką pabarstykite plona miltų danga. Jei pamiršite, mėnulio pyragas neišeis! (Atspėk, iš kur aš tai žinau lol.)
Įspauskite mėnulio pyragą nupjauta puse į viršų, kol jis užpildys formą. Pažiūrėkite, kaip, nuotrauka teisingai, mooncake rutulys puikiai užpildo formą? Taip yra tinkamai pasvėrus visas sudedamąsias dalis, kad jos atitiktų mūsų konkretų „mooncake“ dydį.
Tada, norėdami išimti suformuotus mooncakes, turėsite laikyti formą kampu ir staigiai bakstelėti galais į savo darbinį paviršių. Jūsų mėnulio pyragai išeis, kai bakstelėsite, kad 1) netyčia jų neištrinktumėte (spėk iš kur aš žinau lol) ir 2) kita ranka gaudyti, kai jie iškrenta. Atodūsis…taip gražu…man taip patinka šie tradiciniai formeliai…
Štai mėnulio pyragaičiai ištraukti iš formos ir paruošti orkaitei. Iš pradžių šiek tiek kepami mėnulio pyragaičiai, o tada…
…išimtas iš orkaitės ir lengvai apteptas kiaušinio trynio plovimu. Šis kiaušinio trynio plovimas sustiprins aukso rudą spalvą ir galutinių mėnulio pyragų blizgesį. Neleiskite, kad prausimosi baseinas būtų prispaustas mooncake. Tai purvins raštą.
Kiaušiniu nuplauti mėnulio pyragaičiai siunčiami atgal į orkaitę galutiniam kepimui. O, vaikeli, tik pažiūrėk, kaip tie mėnulio pyragaičiai įgauna auksu spindinčią spalvą!
Leiskite mėnulio pyragams atvėsti, o tada leiskite jiems pailsėti bent dieną ar dvi. Ši fazė yra žinoma kaip 上油 arba sugeria aliejaus fazę ir leidžia mėnulio pyrago odai sugerti drėgmę ir skonį iš įdaro, todėl ji tampa minkšta ir sultinga. Tikriausiai jūs esate kaip aš ir tikrai norėsite valgyti juos karštus iš orkaitės iškeptus mėnulio pyragus, bet, pasitikėkite manimi, atsispirkite! Tai labai verta!
Kai mėnulio pyragų odelės taps minkštos, jos bus paruoštos valgyti! Minkšta ir vešli švelni plona oda, apgaubta šokoladiniu įdaru su traškia riešutine pistacijų širdele. Mūsų Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas 杜拜朱克力月餅 tikrai per mėnulį, mieli skaitytojai, ir tikiuosi, kad jums patiks! Su Vidurio rudens švente!
Dubajaus šokoladinis mėnulio pyragas
(pagamina 24 mažus mėnulio pyragus)
Paruošimo laikas: 20 min. Įvyniojimo laikas: 20 min. Kepimo laikas: 15 min.
Ingredientai:
Įrankiai:
Pistacijų įdaras:
Šokoladinis įdaras
Mooncake oda
Kryptys:
Pasverkite pistacijų kadayif grietinėlės įdarą į 24 porcijas po 0,21 uncijos/6 g ir susukite į rutuliukus. Sudėkite rutuliukus ant padėklo ir įdėkite į šaldiklį, kol gaminsite šokoladinį įdarą ir mėnulio pyrago odelę. Tai galite padaryti dieną į priekį ir uždengtą laikyti šaldiklyje.
Paruoškite mėnulio pyrago odą: Į dubenį supilkite miltus, auksinį sirupą, taukus ir šarminį vandenį ir maišykite rankomis, kol susidarys riebi, lygi, nelipni tešla. Jei per sausa, įpilkite šiek tiek riebalų arba aliejaus. Jei per šlapia, įberkite daugiau miltų, po vieną šaukštą. Pasverkite tešlą į 24 dalis po 0,63 uncijos/18 g ir susukite į rutuliukus.
Įkaitinkite: Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F (190 ° C).
Apvyniokite mėnulio pyragą: Paimkite vieną šokoladinio įdaro rutulį ir nykščiu padarykite puodelį, kuriame tilps pistacijų rutuliukai. Į centrą įdėkite vieną pistacijų kadayif grietinėlės rutulį. Suvyniokite šokoladinį įdarą ir aplink pistacijų įdarą, kol susidarys rutuliukas. Pakartokite visiems rutuliams.
Darbinį paviršių lengvai pabarstykite miltais. Paimkite vieną mooncake odos tešlos rutulį ir iškočiokite į 4 1/2 colio apskritimą. Ant odos uždėkite vieną šokolado/pistacijų įdaro rutuliuką. Surinkite tešlą į viršų ir aplink įdarą, sukurdami raukšles ten, kur yra papildomos odos. Naudodami žirkles nupjaukite papildomą odą. Suspauskite nupjautus kraštus. Jei yra neuždengtų įdaro gabalėlių, užtepkite šiek tiek nupjautos odos. Ši tešla tikrai gerai dera.
Dabar suvyniotą mėnulio pyragą dėkite į delną ir labai švelniai iškočiokite ir spauskite, kol susidarys lygi apvali rutulio forma. Gausiai pabarstykite miltais.
Pelėsinis mėnulio pyragas: Lengvai pabarstykite formą. (Naudokite seną dantų šepetėlį.) Įdėkite mooncake į formą taip, kad ta pusė, kurios storesnis įvyniojimas būtų nukreiptas į viršų. Tvirtai, bet švelniai paspauskite, kad mooncake pilnai užpildytų formą. Apverskite formą aukštyn kojomis ir vieną ar du kartus perbraukite galą, laikydami ranką apačioje, kad pagautumėte iškritusį mėnulio pyragą. Pakartokite su visais mėnulio pyragais.
Suformuotus mėnulio pyragus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos su centimetru tarp pyragų. Konditeriniu šepetėliu nuvalykite miltų perteklių.
Iškepti mėnulio pyragą: Kepame vidurinėje orkaitės grotelėje 10 min. Kepdami paruoškite kiaušinio ploviklį, sumaišydami kiaušinio trynį su 1 šaukšteliu vandens. Išimkite mėnulio pyragus iš orkaitės ties 10 min., o viršus ir šonus švelniai aptepkite kiaušinių plakiniu. Patikrinkite, ar kiaušinių plovimas nesivelia į rašto griovelius. Grąžinkite į orkaitę kepti dar 5-10 min (priklauso nuo mooncake dydžio) arba tol, kol mooncakes viršus taps aukso geltonumo rudos spalvos.
Pailsėkite mėnulio pyragą: Leiskite visiškai atvėsti, prieš sudėdami į sandarų indą kambario temperatūroje 2 dienas „poilsio fazei“, kuri suminkštins mėnulio pyrago odą. Po poilsio fazės jūsų mooncake yra paruošti valgyti. Mėgaukitės ir nuostabia Vidurio rudens švente visiems!
Sandėliavimas: Laikyti uždengtame inde šaldytuve iki savaitės.
Nuoroda į informacijos šaltinį