Kitas klasikinis keksų patiekalas: guodžiantis vištienos ryžių košė 生滾雞粥, kreminė ryžių košė, persmelkta malonaus vištienos skonio ir išmarginta sodriai švelniais vištienos gabalėliais.
„Congee 粥“ yra tradicinė Kantono ryžių košė, kurioje ryžių grūdai verdami iki skaniai tirštumo ir kreminės konsistencijos, prieš patiekiant su įvairia mėsa ir aromatiniais produktais. Šis keksas pagamintas 生滾 metodu, verčiamu kaip „neapdorotas virimo“ metodas. Žaliavos yra verdamos tiesiai pačiame keptuvėje, todėl žaliavų skoninės savybės gali prasiskverbti į keksą.
Pirmoji pagrindinė konė (pagamintas iš šukučių!). Antrasis, pagamintas iš šimtmečio kiaušinių, yra greičiausiai pagaminamas ir supakuotas su umami, tačiau prieš paruošimą reikia šiek tiek dienos ir pernakvoti šaldiklyje. Paskutinis yra pats elementariausias iš visų, tik pagamintas iš ryžių ir vandens.
Išsirinkite pagrindinį košę ir pasigaminkite didelį puodą, o tada dėkite ant vištienos!
Kol jūsų vištiena marinuojasi, įkaitinkite puodą su pyragu. Įpilkite šiek tiek vandens, nes vištienai reikia laiko iškepti ir nenorime, kad pyragas per storas ir apdegtų dugnas. Kai pyragas burbuliuoja, įmeskite vištienos gabalėlius ir leiskite jiems virti.
Vištienai kepant, visas vištienos gėris susigeria į keksą. Atrodo, tarsi į pagrindinį sriubą būtų įšvirkščiama didelė vištienos sriubos dozė! Genijus, amiritas?!
Kai jūsų vištiena kepa, paruoškite serviravimo dubenėlius. Pirmiausia į kiekvieno dubenėlio dugną įpilkite galutinių aromatinių medžiagų, plonais griežinėliais pjaustytų imbiero ir svogūno svogūnų. Šie aromatiniai produktai bus iškepti vėliau, kai ant jo bus užpiltas karštas keksas, išskleisdamas šviežius aromatus į keksą.
Kai vištiena iškeps, vištienos gabalėlius išdėliokite ant aromatinių medžiagų. Tada į kiekvieną dubenį supilamas keksas. Oooo… atrodo nuostabiai! Paskutinis prisilietimas – ant visko pabarstyti šiek tiek šviežiai pjaustytų svogūnų, o paskutinis – šviežios žalios spalvos.
tiek. Jūsų Chicken Congee 生滾雞粥 paruoštas – didelis dubuo šilčiausio vištienos patogaus maisto, paruoštas slampinėti! Tikimės, kad jums visiems patiks šis saldainis!
Žalia vištienos košė
(padaro 4 dubenėlius) Paruošimo laikas: 15 min. Virimo laikas: 10 min
Pagrindinis Congee kepimo laikas: 30 min.-1 1/2 val (priklauso nuo naudojamo recepto)
Ingredientai:
- 4 dubenys Basic Congee (žr. toliau pateiktas pagrindines keksų receptų nuorodas)
- 11 uncijų kąsnio dydžio vištienos gabalėliai su kaulais, 300 g
- 5 griežinėliai šviežio imbiero
- 1 svogūno šakelė, supjaustyta 2 colių ilgio griežinėliais
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio baltųjų pipirų
- 1/2 šaukštelio aliejaus
- 2 šaukštai šviežio imbiero, supjaustyto labai plonomis riekelėmis
- 4 šaukštai laiškinio svogūno, supjaustyto griežinėliais
- 3 šaukštai laiškinio svogūno, supjaustyto apskritimais
Paruoškite keksą: Naudokite vieną iš mūsų pagrindinių „congee“ receptų (nuorodos žemiau), kad paruoštumėte konsistencijos pagrindą. Pagrindiniai kopūstų receptai skiriasi skoniu ir paruošimo trukme. Prašome pasirinkti jums patinkantį. Konservą galima paruošti vieną dieną iš anksto.
Marinuoti: Į dubenį sudėkite vištienos gabaliukus. Įdėkite imbiero griežinėlius, svogūnų ilgius, druską, baltuosius pipirus ir aliejų. Sumaišykite. Paliekame marinuotis 15 min.
Virkite vištienos pyragą: Į puodą įpilkite pagrindinio džiūvėsėlio ir 1/2 puodelio vandens ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol košė tiesiog užvirs.
Sudėkite vištienos gabalėlius ir virkite, retkarčiais pamaišydami, kol vištiena iškeps, apie 10 min. Būkite atsargūs, kad keksas netaptų per tirštas gaminant, nes jis apdegs apačioje. Tokiu atveju įpilkite vandens, kad jis praskiedžiamas.
Kai vištiena iškeps, sureguliuokite galutinę konsistencijos tekstūrą pagal savo skonį. Įpilkite šiek tiek verdančio karšto vandens, kad suplonintumėte tekstūrą. Arba, jei keksas yra per vandeningas, virkite dar minutę, kad sutirštėtų.
Paruoškite dubenėlius: Vienodą kiekį imbiero ir svogūnų griežinėlių paskirstykite į 4 tuščius serviravimo dubenėlius. Iškeptus vištienos gabalėlius paskirstykite po lygiai į kiekvieną dubenį. Išgriebkite košę, kad užpildytumėte dubenis. Pabarstykite svogūnų gabalėlius ant kiekvieno košės dubenėlio. Patiekite karštą ir itin jaukią! Mėgaukitės!