Įžengus į „Asakusa Monja Teppan Daikichi“ (toliau – „Teppan Daikichi“), pasižymintį retro žavesiu ir svetinga atmosfera, jaučiatės tarsi kelionė laiku atgal. Šis jaukus restoranas yra vieta, kurioje iš tikrųjų atsispindi Asakusa esmė – rajonas, žinomas dėl to, kad Tokijo senojo pasaulio žavesys susilieja su gyvybingu modernumu.
Teppan Daikichi galite paragauti dviejų populiariausių Japonijos kepsninių patiekalų: okonomiyakipikantiškas blynas, supakuotas su ingredientais, ir monjayakikarštas tešlos skanėstas su smagiu, praktišku gaminimo stiliumi. Nesvarbu, ar pirmą kartą lankotės, ar patyręs gurmanas, ši vieta žada linksmą ir interaktyvų pietumą, leidžiantį kepti maistą tiesiai prie savo stalo.
Okonomiyaki supakuotas su trimis pikantiškais ingredientais
Teppan Daikichi patiekalas, kurį būtina paragauti, yra „Buta Soba Tamago-ten” okonomiyaki, pasižymintis švelnumu aklas (kiaulienos) pilvas, kramtomas soba (makaronai) ir puikiai keptas tamago (kiaušinis). Šis sotus patiekalas kupinas skonio ir pasitenkinimo.

„Kiauliena, Soba, Tamago-ten“, Buta Soba Tamago-ten 913 JPY (su mokesčiais)
Pradėkite kepdami ant grotelių kiaulienos pilvo griežinėlius teppan (keptuvėje) ir tuo pat metu iškepkite kiaušinį, kuris yra atskirame inde, saulėta puse į viršų. Kol jie kepa, sutelkite dėmesį į tešlos maišymą pateiktame dubenyje.
„Svarbiausia, kad tai būtų skanu, yra kruopščiai sumaišyti tešlą.
Atsižvelgdami į šį personalo patarimą, maišydami tešlą turėsite skirti daugiau dėmesio. Įsitikinkite, kad įtraukite daug oro, kad gautumėte purią tekstūrą, o kai tik pasieksite reikiamą konsistenciją, tolygiai paskirstykite jį ant grotelių.

Ant tešlos viršaus uždėkite ant grotelių keptą kiaulienos papilvę ir palikite pailsėti. Čia svarbiausia kantrybė – palaukite, kol okonomiyaki kraštai sutvirtės.

Po kelių minučių mentele patikrinkite apatinę pusę. Kai jis turės gražią auksinę plutą, kaip matote nuotraukoje, laikas apversti!

Gudrybė yra tai padaryti užtikrintai. Įdėkite menteles iš abiejų pusių ir vienu greitu judesiu apverskite blyną į priekį. Galiausiai pabarstykite savo kūrinį saulėta puse į viršų kiaušiniu ir pereikite prie apdailos darbų.

Gausiai užtepkite padažo ir majonezo iš prie stalo pateiktų pagardų, kad pagerintumėte skonį. Ant karštų kepsninių traškančio padažo garsas ir kvapas yra tokie nenugalimi, kad užtenka, kad burna sušlykštėtų.

Mentele perpjaukite okonomiyaki per pusę ir stebėkite, kaip viliojantis kiaušinio trynys išsiveržia. Vaisinis padažas ir aštrus majonezas puikiai dera, sukurdami turtingą skonio profilį.

Tešloje esantys makaronai suteikia maloniai kramtomos tekstūros, suteikdami patiekalui papildomo malonumo. Tai taip gerai, kad galite greitai jį užbaigti!
Jūros gėrybių kupina“Kaisen-ten“
Toliau yra „Kaisen-tenokonomiyaki, pagamintas iš jūros gėrybių ingredientų asortimento. Jei Buta Soba Tamago-ten yra kupinas krašto skonių, Kaisen-ten yra jūros gėrybių šventė.

„Jūros gėrybių diena“, Kaisen-ten 1 133 JPY (su mokesčiais)
Jo sudedamosios dalys yra moliuskai, kalmarai, krevetės, šukutės, sakuros krevetės, marinuotas imbieras, kopūstai, tempura gabaliukai ir susmulkinti surume-ika (džiovinti kalmarai). Traškūs kopūstai ir kramtomoji šviežių jūros gėrybių tekstūra sukuria puikų mišinį, todėl Kaisen-ten yra tikra jausmų puota.

Tešla, prisotinta džiovintų kalmarų ir sakurų krevečių, gautų iš Tokijo Tsukiji išorinio turgaus – garsiausios Japonijos turgavietės, – skonis išlieka ilgas, pikantiškas. Kartu su sodriu padažu ir majonezu tai patiekalas, kuris puikiai dera su šaltu alumi.

Nepraleiskite progos užkąsti monjayaki – puikus derinys su gėrimais
Įsikūręs Asakusa, Teppan Daikichi mato daug lankytojų iš viso pasaulio. Vienas ypač populiarus patiekalas tarp Japonijos ir tarptautinių svečių yra „Mentaiko „Monja Special“.

„Mentaiko Special Monja“, Mentaiko Special Monja 1 452 JPY (su mokesčiais)
Monjayaki gaminamas smulkiai supjaustant ingredientus mentele, užpilant į sriubą panašią tešlą ir kepant ant grotelių iki tobulumo. Ilgą laiką mėgstamas tarp vietinių, kiekviename restorane jis siūlo šiek tiek kitokį skonį, o kiekviena vieta patiekalui suteikia savitą nuojautą.

Teppan Daikichi receptas yra specialiai sukurtas atsižvelgiant į gėrimus, pasižymintis šiek tiek stipresniu skoniu, iš dalies dėl mentaiko (aštrūs menkės ikrai). „Monjayaki“ turi aštrų Vusterio padažo pagrindą, papildytą bonito sultiniu, todėl puikiai dera umami ir sodrumas.

Kai monjayaki įgis auksinį, traškų kraštelį, mentele susemkite dalį. Pirmas dalykas, kurį sušuksite paragavę, yra: „Skanu!
Sodrus mentaiko umami, subtilus aštrumas ir gaivus perilių lapų aromatas puikiai dera. Sūrumo ir skonio gilumo balansas yra visiškai tobulas.

Jauki, svetinga atmosfera „Asakusa Nun Teppan Daikichi“.
Teppan Daikichi gamina maistą savarankiškai, todėl klientai gali mėgautis savo patiekalų ruošimu. Tačiau jei darbuotojai nėra per daug užsiėmę, jie gali jums gaminti maistą. Taip pat galite paprašyti padėti reguliuoti šilumą ar net pasiteirauti, kaip geriausiai paruošti patiekalus – tai visai ne bėda.

Teppano Daikichi interjeras
Dalis parduotuvės žavesio slypi retro dekore, ranka rašytame meniu ir atmosferoje, kuri tarsi žengtų į klasikinę japonų dramą. Kartu su personalo šiluma ir paslaugumu kiekvienas apsilankymas tampa įsimintina patirtimi.
Dabar nesunku suprasti, kodėl šio straipsnio pradžioje apibūdinome ją kaip vietą, kuri „tikrai atspindi Asakusos esmę“.

Teppano Daikichi išorė
Informacija
Parduotuvės pavadinimas | Asakusa Monja Teppan Daikichi Asakusa Monja Teppan Daikichi |
---|---|
Adresas | 1-14-2 Asakusa, Taito-ku, Tokijas
|
Prieiga |
Asakusa stotis 4 minutės pėsčiomis nuo išėjimo A1
|
Telefono numeris | 050-5869-5165 |
Rezervacijos | Priimta Telefonas |
Mokėjimas |
|
Aptarnavimo mokestis/Stalo mokestis | Nėra |
Valandos | pirmadienis, ketvirtadienis-sekm. 11:30-23:00 (paskutinis užsakymas: maistas 22:00, gėrimas 22:30) antradienis, trečia. 17:00-23:00 (paskutinis užsakymas: maistas 22:00, gėrimas 22:30) |
Uždaryta | Nėra fiksuotų švenčių Neplanuotos atostogos |
Sėdimosios vietos | 41 vieta 19 stalinių vietų, 22 tatamio sėdynės |
Rūkymas | Visose sėdynėse nerūkoma |
Oficiali svetainė | https://www.instagram.com/teppandaikichi2/ |
Kita informacija |
|
※ Meniu turinys, kainos, parduotuvės informacija ir kt. galioja 2024 m. lapkričio mėn.