Per Kalėdas mama padovanojo Beatos sieninį kalendorių. Na, ir ten kiekvieną mėnesį po receptą. Tai kaipgi neišbandysi. Sausio mėnesiui priklauso ši lęšių sriuba.

Paprasta tvarkinga sriuba, skonis teisingas ir geras, bet ne pakankamai skraidinantis į padebesius. Bet kokiu atveju – skanu ir sveika. Aš receptą šiek tiek adaptavau pagal save (žžemiau ir pateiksiu adaptuotą variantą), pavyzdžiui, nekepinau morkų, nedėjau kumino, nes niekaip nesiseka jo pamėgti, ir netryniau sriubos blenderiu.

  • Įvertinimas: 9/10
  • Sudėtingumas: Labai paprasta.
  • Šaltinis: Adaptuota pagal 2013-ųjų metų Beatos Kalendoriaus Sausio mėnesio puslapio lęšių sriubos receptą.

INGREDIENTAI

Visai šeimai (4-5 asmenims) reikės:

  • Nykščio didumo imbiero šaknies
  • 4 nedidelių morkų
  • 2 valgomųjų šaukštų pomidorų pastos
  • 1 svogūno galvos
  • 1 stiklinės raudonųjų ar rudųjų lęšių (tinka iš bėdos ir paprasti žalsvi)
  • 2 skiltelių česnako
  • Ketvirtadalio džiovintos aitriosios paprikos be sėklelių, smulkintos
  • 1 litro vištienos sultinio
  • 1 valgomojo šaukšto kario prieskonių mišinio
  • Pluoštelio šviežių kalendrų
  • Druskos, juodųjų pipirų
  • Grietinės serviravimui

GAMINIMAS

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, burokine tarka sutarkuokite morkas, nulupkite ir smulkiai sutarkuokite imbierą, stambiai susmulkinkite kalendrą.
  2. Dideliame puode užkaiskite sultinį, į jį suberkite lęšius, o tada – daržoves, pomidorų pastą ir prieskonius, išskyrus kalendrą.
  3. Viską virkite iki tol, kol lęšiai išvirs. Jeigu reikia – papildomai į sriubą įpilkite vandens. Ji turi būti tiršta, tad labai daug vandens nereikia.
  4. Sriubai išvirus, suberkite į ją pusę kalendros, ir viską išmaišykite. Pažiūrėkite, ar netrūksta druskos, pipirų.
  5. Patiekite sriubą su traškia balta duona, šlakeliu grietinės ir likusiais kalendros lapeliais. Jeigu norite kreminės sriubos, prieš serviruojant sutrinkite ją blenderiu.

Skanaus!

Beatos tiršta lęšių ir morkų sriuba receptas