Sūrio pyragą galima ne tik su gervuogėmis daryti, bet ir pakeisti jas avietėmis ar mėlynėmis. Patiekti kitą ar dar kitą dieną, nes tuomet pyragas dar skanesnis.
[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”PAGRINDUI” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensils” i_color=”custom” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” accent_color=”#2863ec” i_custom_color=”#ffffff” i_custom_background_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]- 150 g sausainių (pvz. Digestive)
- 80 g tirpinto sviesto
- 2 v.š. rudojo cukraus
- 800 g kreminio sūrio be priedų
- 4 kiaušiniai
- 250 g cukraus
- 2 a.š. vanilinio cukraus
- 250 g gervuogių
- 2 v.š. cukraus
Papuošimui: gervuogių
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row] [vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”GAMINIMAS” i_icon_fontawesome=”fas fa-utensil-spoon” i_color=”white” i_background_style=”rounded” i_background_color=”custom” title_align=”separator_align_left” color=”custom” style=”dotted” border_width=”3″ add_icon=”true” i_custom_background_color=”#2863ec” accent_color=”#2863ec”][/vc_column][/vc_row]- Orkaitę įkaitinti iki 165 laipsnių. Paruošti 24 cm skersmens atidaromą formą (žr. nuotraukoje).
- Sausainius susmulkinti mikseriu, virtuviniu kombainu ar kočėlu įdėjus į maišelį. Sumaišyti su ruduoju cukrumi bei tirpintu sviestu. Iš gautos masės suformuot kepimo inde pyrago pagrindą (padengti dugną bei šonus) bei kepti orkaitėje 10 min. Atvėsinti kol bus paruoštas įdaras.
- Įdarui išplakti kreminį sūrį. Plakant suberti cukrų bei įmušti po vieną kiaušinį. Suberti vanilinį cukrų bei užpilti įdarą ant pagrindo.
- Uogas su cukrumi sutrinti mikseriu, šaukšteliu sudėti ant įdaro, po to peiliu įmaišyti į įdarą, kad gautųsi raštuotas pyragas.
- Kepti 1,5 val. Iškepęs pyragas turi būti tartum judantis.
Prieš valgant mažiausiai per naktį palaikyti šaldytuve. Vėstantis pyragas stingsta bei tampa maloniai sultingas. Prieš patiekianat papuošti šviežiomis uogomis.
Komentaras: tikrai nuostabus, minkštas, skanus cheescake’as!!! Kreminio sūrio (Philadelphia) naudojau 400 g, kitus 400 g pakeičiau varškės kremu be priedų. Labai skanus pagrindas gavosi – Digestives sausainiai labai malonaus skonio, trapūs, todėl lengva juos sutrupinti.