Turinys:
Sūrio pyragą galima ne tik su gervuogėmis daryti, bet ir pakeisti jas avietėmis ar mėlynėmis. Patiekti kitą ar dar kitą dieną, nes tuomet pyragas dar skanesnis.
PAGRINDUI
- 150 g sausainių (pvz. Digestive)
- 80 g tirpinto sviesto
- 2 v.š. rudojo cukraus
ĮDARUI
- 800 g kreminio sūrio be priedų
- 4 kiaušiniai
- 250 g cukraus
- 2 a.š. vanilinio cukraus
UOGŲ MASEI
- 250 g gervuogių
- 2 v.š. cukraus
Papuošimui: gervuogių
GAMINIMAS
- Orkaitę įkaitinti iki 165 laipsnių. Paruošti 24 cm skersmens atidaromą formą (žr. nuotraukoje).
- Sausainius susmulkinti mikseriu, virtuviniu kombainu ar kočėlu įdėjus į maišelį. Sumaišyti su ruduoju cukrumi bei tirpintu sviestu. Iš gautos masės suformuot kepimo inde pyrago pagrindą (padengti dugną bei šonus) bei kepti orkaitėje 10 min. Atvėsinti kol bus paruoštas įdaras.
- Įdarui išplakti kreminį sūrį. Plakant suberti cukrų bei įmušti po vieną kiaušinį. Suberti vanilinį cukrų bei užpilti įdarą ant pagrindo.
- Uogas su cukrumi sutrinti mikseriu, šaukšteliu sudėti ant įdaro, po to peiliu įmaišyti į įdarą, kad gautųsi raštuotas pyragas.
- Kepti 1,5 val. Iškepęs pyragas turi būti tartum judantis.
Prieš valgant mažiausiai per naktį palaikyti šaldytuve. Vėstantis pyragas stingsta bei tampa maloniai sultingas. Prieš patiekianat papuošti šviežiomis uogomis.
Komentaras: tikrai nuostabus, minkštas, skanus cheescake’as!!! Kreminio sūrio (Philadelphia) naudojau 400 g, kitus 400 g pakeičiau varškės kremu be priedų. Labai skanus pagrindas gavosi – Digestives sausainiai labai malonaus skonio, trapūs, todėl lengva juos sutrupinti.