Sviestas „Mochi“ yra populiarus havajiečių desertas, pagamintas iš mochiko (glotnių ryžių miltų), sviesto ir pieno. Šis kramtomas, į „Mochi“ panašus gydymas yra užpiltas atogrąžų kokoso skoniu ir primena japonų mochi tekstūroje. Jos paprastas, jaukus skonis daugeliui sukelia nostalgijos jausmą, ypač tuos, kurie yra susipažinę su japoniškais saldumynais.

Kas yra sviestas mochi?

Sviestas Mochi yra mylimas gydymas, dažniausiai sutinkamas kepyklose visame Havajuose. Dėl savo kvadratinės formos, baro sausainių išvaizdos šis keptas saldus yra auksinis rudas paviršiuje, dažnai su šiek tiek traškiais, karamelizuotais kraštais, kurie prideda žavų aromatinį traškumą. Pagaminta iš „Mochiko“ (gleivinių ryžių miltų), jis turi patenkinamai kramtomą, į mochi panašią tekstūrą. Skonis yra sodrus ir sviestinis, su subtiliu kokosų aromato aromatūra iš kokosų pieno, kuris suteikia jam atogrąžų salos prisilietimą.

1800 -ųjų pabaigoje į Havajus atvyko daug japonų imigrantų, atsinešdami savo tradicinį maistą. Laikui bėgant, šie maisto produktai vystėsi ir pritaikomi prie salos gyvenimo. „Mochi“, tradicinis japonų ryžių pyragas, buvo vienas iš tokių maisto. Kai kurie sako, kad sviestas Mochi galėjo kilti iš „Mochi“ saldumynų, kuriuos atnešė imigrantai iš Hirosimos.

Tuo pat metu filipiniečių imigrantai į salas taip pat atnešė savo kulinarinių tradicijų. Manoma, kad sviestas Mochi gimė iš japonų ir filipiniečių įtakos susiliejimo – galiausiai įkvėpė filipiniečių ryžių pyragas Bibingkabet pagamintas iš japoniškų mochiko miltų, dėl kurių atsiranda unikalus Havajų desertas.

Kartą vietinis mėgstamas, sviestas Mochi išaugo į ikoninę Havajų desertų kultūros dalį. Šiandien tai ne tik salos, bet ir populiarėja tokiose vietose kaip Japonija ir žemyninė JAV, laimėdami širdis visame pasaulyje su savo nostalgišku skoniu ir atogrąžų žavesiu.

„Mochiko“ (saldžių ryžių miltai / glijų ryžių miltai)

Sviesto mochi patarimai ir pakeitimai

  • Padidinkite kokoso skonį: Norėdami gauti papildomo kokoso gerumo ir šiek tiek tekstūros, prieš kepdami pabandykite ant tešlos viršaus ant tešlos viršaus. Tai prideda gražų traškumą ir padidina atogrąžų skonį.
  • Saldumo koregavimas: Gali atrodyti, kad receptas reikalauja daug cukraus, tačiau galutinis rezultatas nėra nepaprastai saldus. Jei jums labiau patinka mažiau saldžios versijos, galite šiek tiek sumažinti cukrų, tačiau venkite jo per daug pjaustyti (pvz., Sumažinti perpus), nes tai gali palikti „Mochi Bland“ ir be kvapo.
  • Kokosų pieno pakaitalai: Nors vietoj kokoso pieno gali būti naudojamas nenugriebtas pienas, atminkite, kad jis žymiai pakeis skonį ir aromatą. Jei nesate didelis kokoso gerbėjas, galite apsvarstyti galimybę naudoti pusę kokoso pieno ir pusės įprasto pieno, kad išlaikytumėte originalų pobūdį, o jį tonizuodami žemyn
  • Būkite atsargūs su pakeitimais: Bet kuriuo metu, kai jūs pakeisite ingredientus į originalų receptą, geriausia pradėti nuo mažų kiekių. Tokiu būdu galite eksperimentuoti nepakenkiant visai partijai.

Daugiau tokių receptų kaip sviestas mochi

Sviestas mochi

Saldus ir kramtomas mochi desertas iš Havajų

  • 1 lb Mochiko
  • 2 puodelis cukrus
  • 1/2 TSP druska
  • 1 Kasas Kepimo milteliai
  • 1 gali Kokosų pienas (14 uncijų)
  • 1 gali Garintas pienas (12 uncijų)
  • 4 Kiaušiniai
  • 4 oz sviestas (ištirpo)
  • 2 TSP Vanilės ekstraktas
  • Įkaitinkite orkaitę iki 350 °. Sutepkite 9 × 13 kepimo indą.

  • Dideliame dubenyje sumaišykite mochiko, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje sumaišykite kokosų pieną, išgarintą pieną, kiaušinius, ištirpintą sviestą ir vanilę kartu. Supilkite skystą mišinį į sausus ingredientus ir gerai išmaišykite.

  • Supilkite tešlą į kepimo indą ir kepkite maždaug 60 minučių.

  • Visiškai atvėsinkite, supjaustykite kvadratėliais ir patiekite.

Sviestas mochi

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -