Šioje sriuboje lęšiai ir ryžiai puikiai papildo vienas kitą, o pridedant paprikos, patiekalas tampa ypač aromatingas ir skanus.

INGREDIENTAI

  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 Svogūnas
  • 1.5 litro Daržovių sultinio
  • 380 g Raudonų lęšių
  • 150-180 g Ryžių
  • Druskos pagal skonį
  • Maltų juodujų pipirų
  • Malta paprika pagal skonį

GAMINIMAS

  1. Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite smulkintą svogūną, kol pasidarys skaidrus.
  2. Supilkite sultinį. Įberkite lęšių ir virkite, kol suminkštės. Tai užtruks apie 15 minučių.
  3. Nuimkite sriubą nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir sumalkite trintuvu.
  4. Grąžinkite sriubą atgal ant viryklės ir supilkite į ją ryžius. Užvirkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai išvirs.
  5. Nuimkite sriubą nuo viryklės, pasūdikite ir įdėkite pipirus, įberkite paprikos ir išmaišykite.