Šis patiekalas – tai puikus būdas panaudoti užsilikusį vakarykštį maistą, kurio galbūt niekas jau nebenori.

Patarimai:

Aš naudojau keleto dienų senumo vištos krūtinėlę, bet galima naudoti šlauneles ar sparnelius. Be abejo, jei neturite virtos ar keptos vištienos, galite naudoti šviežią – vištieną supjauskite nedideliais gabalėliais ir pavirkite keletą minučių padaže, kol vištiena išvirs. Kad patiekalą paįvairintini, į jį galima dėti ir kitų produktų: žirnelių, petražolių, pievagrybių, spirgučių ar tarkuoto sūrio.

Jei neturite jau paruoštų duonos trupinių, tiesiog nupjaustykite baltos duonos plutą, supjaustykite ją mažesniais gabalėliais ir sumalkite virtuviniu kombainu.

INGREDIENTAI

Baltajam padažui:

  • 50g sviesto
  • 50g miltų
  • 1 sugrūstos česnako skiltelės
  • 500ml pieno
  • druskos, pipirų

Apkepui:

  • Virtų makaronų (vamzdelių, kriauklelių ar pan.)
  • Virtos ar keptos vištienos
  • 2-3 v.š. duonos trupinių
  • 2-3 v.š. tarkuoto parmezano
  • keleto gabalėlių sviesto

GAMINIMAS

  1. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir sudėkite sugrūstą česnaką.
  2. Suberkite miltus ir pakepkite porą minučių.
  3. Maišydami plaktuvu supilkite pieną ir karts nuo karto maišydami virkite padažą 5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Į sutirštėjųsį padažą suberkite virtus makaronus ir gabalėliais supjaustytą vištieną. Visą masę sudėkite į kepimui skirtą indą
  5. Sumaišykite duonos trupinius su parmezanu, užbarstykite ant viršaus ir uždėkite kelis gabalėlius sviesto.
  6. Kepkite 20-25 min arba kol apkepo viršus apskrus, o vidus bus karštas.

Skanaus!