Šis patiekalas – tai puikus būdas panaudoti užsilikusį vakarykštį maistą, kurio galbūt niekas jau nebenori.
Patarimai:
Aš naudojau keleto dienų senumo vištos krūtinėlę, bet galima naudoti šlauneles ar sparnelius. Be abejo, jei neturite virtos ar keptos vištienos, galite naudoti šviežią – vištieną supjauskite nedideliais gabalėliais ir pavirkite keletą minučių padaže, kol vištiena išvirs. Kad patiekalą paįvairintini, į jį galima dėti ir kitų produktų: žirnelių, petražolių, pievagrybių, spirgučių ar tarkuoto sūrio.
Jei neturite jau paruoštų duonos trupinių, tiesiog nupjaustykite baltos duonos plutą, supjaustykite ją mažesniais gabalėliais ir sumalkite virtuviniu kombainu.
Baltajam padažui:
- 50g sviesto;
- 50g miltų;
- 1 sugrūstos česnako skiltelės;
- 500ml pieno;
- druskos, pipirų.
Apkepui:
- Virtų makaronų (vamzdelių, kriauklelių ar pan.);
- Virtos ar keptos vištienos;
- 2-3 v.š. duonos trupinių;
- 2-3 v.š. tarkuoto parmezano;
- keleto gabalėlių sviesto.
GAMINIMAS:
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir sudėkite sugrūstą česnaką.
- Suberkite miltus ir pakepkite porą minučių.
- Maišydami plaktuvu supilkite pieną ir karts nuo karto maišydami virkite padažą 5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Į sutirštėjųsį padažą suberkite virtus makaronus ir gabalėliais supjaustytą vištieną. Visą masę sudėkite į kepimui skirtą indą
- Sumaišykite duonos trupinius su parmezanu, užbarstykite ant viršaus ir uždėkite kelis gabalėlius sviesto.
- Kepkite 20-25 min arba kol apkepo viršus apskrus, o vidus bus karštas.
Skanaus!