Makaronu ir vištienos apkepas

Valgome
Makaronu ir vištienos apkepas
Makaronu ir vištienos apkepas receptas

Šis patiekalas – tai puikus būdas panaudoti užsilikusį vakarykštį maistą, kurio galbūt niekas jau nebenori.

Patarimai:

Aš naudojau keleto dienų senumo vištos krūtinėlę, bet galima naudoti šlauneles ar sparnelius. Be abejo, jei neturite virtos ar keptos vištienos, galite naudoti šviežią – vištieną supjauskite nedideliais gabalėliais ir pavirkite keletą minučių padaže, kol vištiena išvirs. Kad patiekalą paįvairintini, į jį galima dėti ir kitų produktų: žirnelių, petražolių, pievagrybių, spirgučių ar tarkuoto sūrio.

Jei neturite jau paruoštų duonos trupinių, tiesiog nupjaustykite baltos duonos plutą, supjaustykite ją mažesniais gabalėliais ir sumalkite virtuviniu kombainu.

Baltajam padažui:

  • 50g sviesto;
  • 50g miltų;
  • 1 sugrūstos česnako skiltelės;
  • 500ml pieno;
  • druskos, pipirų.

Apkepui:

  • Virtų makaronų (vamzdelių, kriauklelių ar pan.);
  • Virtos ar keptos vištienos;
  • 2-3 v.š. duonos trupinių;
  • 2-3 v.š. tarkuoto parmezano;
  • keleto gabalėlių sviesto.

GAMINIMAS:

  1. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir sudėkite sugrūstą česnaką.
  2. Suberkite miltus ir pakepkite porą minučių.
  3. Maišydami plaktuvu supilkite pieną ir karts nuo karto maišydami virkite padažą 5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Į sutirštėjųsį padažą suberkite virtus makaronus ir gabalėliais supjaustytą vištieną. Visą masę sudėkite į kepimui skirtą indą
  5. Sumaišykite duonos trupinius su parmezanu, užbarstykite ant viršaus ir uždėkite kelis gabalėlius sviesto.
  6. Kepkite 20-25 min arba kol apkepo viršus apskrus, o vidus bus karštas.

Skanaus!

Related Posts
Daržovių kugelis

Daržovių kugelis

Po sočių kalėdinių švenčių, po kelioninių mitybos ypatumų pasiilgau tiesiog paprasto maisto. Maisto, kurį pagaminti yra paprasčiau paprasto,…
Odeta
Plačiau