Turinys:
Dievinu aguonas ir viską su aguonomis, todėl šita duonelė tooooobulyyyybė mano skoniui. O jau koks neišpasakytas aromatas namuose ją bekepant!
Tik iškepusi duona gavosi keistai tamsi viduje, nors miltus naudojau tuos pačius kaip visuomet.
INGREDIENTAI
Vienam kepaliukui reikės:
- 500 g miltų (man prireikė daugiau)
- 20 g šviežių mielių
- 280 ml šilto pieno
- 3 v.š aguonų
- 5 v.š medaus
- 2 v.š cukraus
- 1 citrinos (nutarkuota žievelė+sultys)
- 1 kiaušinio (lengvai suplakto)
- žiupsnelis druskos
- 2 v.š tirpinto sviesto
GAMINIMAS
- Mieles ištriname su 1 v.š cukraus, 4 v.š miltų ir 100ml šilto pieno.
- Košelę paliekame šiltai 20 min.
- Dubenyje sumaišome miltus, druską ir aguonas.
- Likusį cukrų, medų, tarkuotą citrinos žievelę, sultis, plaktą kiaušinį, tirpintą sviestą gerai išmaišome dubenėlyje.
- Masę sujungiame su mielių košele, gerai išmaišome ir užpilame šiltu pienu. Vėl permaišome.
- Masę pilame į miltų mišinį ir maišome, maišome maišome, kai bus sunku maišyti, pradėti minkyti rankomis. Jeigu reikia (man reikėjo) pridėti daugiau miltų.
- Užminkome elastingą, maloniai minkštą, prie rankų nelimpanči1 tešlą.
- Dedame į miltais pabarstytą dubenį ir kildiname šiltai apie 1,5 val.
- Perminkome, suformuojame kepaliuką, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar pakildiname apie 30 min.
- Kepame 180-190 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5val. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės.
- Karštą iškepusią duonelę aptepame pienu, kad suminkštėtų plutelė.
Skanaus!!!
P.S. pieną į mielių mišinį pilkte labai atsargiai ir gerokai pravėsintą, nes citrinos sultys pernelyg šiltą pieną gali sutraukti.
Taip pat rekomenduoju išsivirti Aguonomis įdarytus virtinius