Dievinu aguonas ir viską su aguonomis, todėl šita duonelė tooooobulyyyybė mano skoniui. O jau koks neišpasakytas aromatas namuose ją bekepant!

Tik iškepusi duona gavosi keistai tamsi viduje, nors miltus naudojau tuos pačius kaip visuomet.

INGREDIENTAI

Vienam kepaliukui reikės:

  • 500 g miltų (man prireikė daugiau)
  • 20 g šviežių mielių
  • 280 ml šilto pieno
  • 3 v.š aguonų
  • 5 v.š medaus
  • 2 v.š cukraus
  • 1 citrinos (nutarkuota žievelė+sultys)
  • 1 kiaušinio (lengvai suplakto)
  • žiupsnelis druskos
  • 2 v.š tirpinto sviesto

GAMINIMAS

Medaus duona su aguonomis
Medaus duona su aguonomis
  1. Mieles ištriname su 1 v.š cukraus, 4 v.š miltų ir 100ml šilto pieno.
  2. Košelę paliekame šiltai 20 min.
  3. Dubenyje sumaišome miltus, druską ir aguonas.
  4. Likusį cukrų, medų, tarkuotą citrinos žievelę, sultis, plaktą kiaušinį, tirpintą sviestą gerai išmaišome dubenėlyje.
  5. Masę sujungiame su mielių košele, gerai išmaišome ir užpilame šiltu pienu. Vėl permaišome.
  6. Masę pilame į miltų mišinį ir maišome, maišome maišome, kai bus sunku maišyti, pradėti minkyti rankomis. Jeigu reikia (man reikėjo) pridėti daugiau miltų.
  7. Užminkome elastingą, maloniai minkštą, prie rankų nelimpanči1 tešlą.
  8. Dedame į miltais pabarstytą dubenį ir kildiname šiltai apie 1,5 val.
  9. Perminkome, suformuojame kepaliuką, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar pakildiname apie 30 min.
  10. Kepame 180-190 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5val. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės.
  11. Karštą iškepusią duonelę aptepame pienu, kad suminkštėtų plutelė.

Skanaus!!!

P.S. pieną į mielių mišinį pilkte labai atsargiai ir gerokai pravėsintą, nes citrinos sultys pernelyg šiltą pieną gali sutraukti.

Taip pat rekomenduoju išsivirti Aguonomis įdarytus virtinius