Pastebėjimas – kepant palikite tarpelius tarp bandelių, be to skystis esantis mišinyje labai norės pabėgti į išorę, todėl neišsigąskite, jai po 20-30 min kepimo tešla atrodys neiškepus, tai tiesiog gardus mėsos ir daržovių skystis persimaišęs su tešla.
Tikiuosi sudominau jus, tikrai neįprastas ir nuostabus, o svarbiausia greitas patiekalas.
INGREDIENTAI:
- Didelės vištienos krūtinėlės;
- Špinatų;
- 1 didesnės morkos;
- 1 mažo svogūno;
- 100 g džiovintų slyvų;
- 100 g džiovintų abrikosų;
- Čiobrelių, bazilikų, pipirų, druskos;
- Gero alyvuogių aliejaus;
- 2 pakuotės sloksniuotos nemielinės tešlos;
- Kiaušinis (tepimui ant viršaus).
GAMINIMAS:
- Taigi pirmiausia reikia sumalti šviežią vištienos krūtinėlę, geriausia panaudojus mėsmalę.
- Tada sumalame morką ir svogūną. Tada visą špinatų pakuotę smulkiai sukapojame peiliu, tą patį padarome ir su abrikosais bei slyvomis, ir verčiame į indą. Viską paskaniname geru alyvuogių aliejumi, čiobreliais, bazilikais, pipirais ir druska (nepadauginkite).
- Tada viską gerai išmaišome, man geriausiai sekasi maišyti rankomis.
- Sekantis etapas: paimame tešlos lakštą ji perkočiojame, dedame mišinio į viduriuką ir viska gražiai užlankstome. Gauname tokias „ale” bandeles.
- Tada jų viršų patepame išplaktu kiaušiniu ir pašauname į prieš tai įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir kepame tol kol apskrus viršus ~ 20-30 min.