Pastebėjimas – kepant palikite tarpelius tarp bandelių, be to skystis esantis mišinyje labai norės pabėgti į išorę, todėl neišsigąskite, jai po 20-30 min kepimo tešla atrodys neiškepus, tai tiesiog gardus mėsos ir daržovių skystis persimaišęs su tešla.

Tikiuosi sudominau jus, tikrai neįprastas ir nuostabus, o svarbiausia greitas patiekalas.

INGREDIENTAI

  • Didelės vištienos krūtinėlės
  • Špinatų ( IKI parduodama pakuotė, nuostabūs špinatai )
  • 1 didesnės morkos
  • 1 mažo svogūno
  • 100 g džiovintų slyvų
  • 100 g džiovintų abrikosų
  • Čiobrelių, bazilikų, pipirų, druskos
  • Gero alyvuogių aliejaus
  • 2 pakuotės sloksniuotos nemielinės tešlos
  • Kiaušinis (tepimui ant viršaus)

GAMINIMAS

  1. Taigi pirmiausia reikia sumalti šviežią vištienos krūtinėlę, geriausia panaudojus mėsmalę.
  2. Tada sumalame morką ir svogūną. Tada visą špinatų pakuotę smulkiai sukapojame peiliu, tą patį padarome ir su abrikosais bei slyvomis, ir verčiame į indą. Viską paskaniname geru alyvuogių aliejumi, čiobreliais, bazilikais, pipirais ir druska (nepadauginkite).
  3. Tada viską gerai išmaišome, man geriausiai sekasi maišyti rankomis.
  4. Sekantis etapas: paimame tešlos lakštą ji perkočiojame, dedame mišinio į viduriuką ir viska gražiai užlankstome. Gauname tokias „ale” bandeles.
  5. Tada jų viršų patepame išplaktu kiaušiniu ir pašauname į prieš tai įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir kepame tol kol apskrus viršus ~ 20-30 min.