Izakayas Tai paprasti japonų barai, siūlantys atpalaiduojančią atmosferą, kur galėsite mėgautis puikiais gėrimais ir tokiais patiekalais kaip gardūs vištienos vėrinukai ir šviežios jūros gėrybės. Šiame vadove supažindinsime su kai kuriais iš geriausių izakajų mieste, kur galėsite mėgautis įsimintinu vakaru su maistu ir gėrimais!
Įperkamas neribotas yakitori baras: Yakitori Marukin Shinjuku Honten
„Yakitori Marukin Shinjuku Honten“ yra puiki vieta keliautojams, ypač turintiems biudžetą, pradėti savo kelionę izakaya. Ši izakaya Shinjuku siūlo skanų maistą ir gėrimus turistams palankiomis kainomis. Jų meniu pabrėžia neribotas gėrimas, kai lankytojai patiekiami su savaiminio išpylimo sistema. Yra daugiau nei 70 rūšių gėrimų, įskaitant alų, sake, likeris ir gaiviuosius gėrimus!
Restoranas specializuojasi yakitoriant grotelių keptų vištienos iešmelių, ir siūlo platų jų asortimentą. Jie visi puikiai dera su garsiuoju restorane esančiu česnakiniu padažu (prašome susilaikyti nuo dvigubo panardinimo), kuris tiekiamas prie jūsų stalo.

Jie taip pat turi kūrybinių požiūrių Tsukunevištienos kotletų iešmeliai, unikalių skonių, tokių kaip mentaiko (aštrūs menkės ikrai) majonezas, tarkuotas ridikas su ponzu, sūriu ir ume slyvų pasta!

Žinoma, taip pat galite paragauti daugelio ne yakitori patiekalų, pavyzdžiui, jų „Makanai Omuyakisoba“, skanaus japoniško omleto ir yakisoba makaronų hibrido.

Yakitori Marukin Shinjuku Honten yra puikus įėjimo taškas į Tokijo izakaya pasaulį, nes galite paragauti daug japoniškų barų maisto ir gėrimų už daugiau nei priimtiną kainą.
Kūrybingi suši ir jūros gėrybių izakaya: Shiawase Shinjuku Sakanaumai
Izakaya taip pat gali pasiūlyti fantastiškų jūros gėrybių pasiūlymų. Visa tai rodoma „Shiawase Shinjuku Sakanaumai“, kur klientai gali mėgautis ne tik klasikiniais jūros gėrybių patiekalais, bet ir kūrybingai sušiais linksmoje ir jaudinančioje atmosferoje.
Vienas iš jų yra restorano taikliai pavadintas „Mount Sushi“. Šiame interaktyviame patiekale yra sušių suktinukai su plėvelės cilindru. Plėvelės viduje sandariai supakuotas tarkuotas javas, smulkintas marinuotas tunas, lašišos ikrai, tobiko (skraidančios žuvies ikrai) ir kt.

Švelniai pakelkite plėvelę ir stebėkite, kaip plėvelės turinys pasiskirsto ant sušių ritinėlių. Šį naujovišką sušį valgyti taip pat smagu, kaip jį paruošti!

Kitas įdomus patiekalas meniu yra „Drooping Saltwater Unguris ir kiaušinių suši“, sušių suktinukai su storai keptais kiaušiniais ir ypač dideliu mus (sūrinio vandens ungurys). Darbuotojai kepa ungurį tiesiai prie jūsų stalo priešais jus, todėl tai dar vienas vaizdinis stebuklas, kurį verta pasimėgauti prieš valgant.

Žinoma, galite mėgautis ir tradiciniais sušiais. Restorano nigirių pasirinkimą išryškina riebus paprastasis tunas – žuvų rūšis Shiawase Shinjuku Sakanaumai didžiuojasi, kad ją ruošia kruopščiai, kad būtų pasiektas maksimalus skanumas.

Jei norite, kad sušiai ir jūros gėrybės taptų savo izakaya vakaro žvaigžde, „Shiawase Shinjuku Sakanaumai“ siūlo nepamirštamą meniu ir atmosferą.
Gyoza, kepta vištiena ir arklio sashimi Kyushu izakaya Tokijuje!
Ueno yra daugybė viliojančių izakajų, tačiau „Kyūshū Nechūya Ueno LIVE“ išsiskiria tuo, kad dėmesys skiriamas ypatingiems regioniniams patiekalams iš visos Kyūshū, pietvakariuose esančios pagrindinės Japonijos salos.
Jų „Hakata Iron Plate Gyoza“, ant kurios šnypščioje karštoje lėkštėje puikuojasi dideli ir sultingi „gyoza“ koldūnai, yra būtinas užsakymas, kuris puikiai dera su alumi. Šios gyozos kepamos iki tobulai auksinės rudos spalvos, kuri sukelia apetitą jau vien dėl išvaizdos.

Sultingo mėsingo įdaro ir traškios odelės gyozas rekomenduojama panardinti į pridedamą padažą. Taip pat galite juos išbandyti su Yuzusco, Kyushu pagamintu buteliuose padažu, kuriame susimaišo yuzu citrusiniai vaisiai, juodieji pipirai ir actas, kad būtų aštrus.

Kitas yra „Miyazaki Chicken Nanban“. Šis dosniai porcijomis paruoštas vištienos nanbanas (kepta vištiena su tartariniu padažu) patenkins bet kokį apetitą. Izakaya versijoje yra didžiuliai keptos vištienos gabalėliai, padengti saldžiu acto padažu.
Totoriškas padažas suteikia vėsų ir gaivų pojūtį, kuris puikiai dera su šiais itin sultingais vištienos šlaunelių gabalėliais.

Kyūshū Nechūya Ueno LIVE taip pat suteikia galimybę paragauti arklių sashimi – delikateso, kuris nėra įprastas už Japonijos ribų. Nors kai kurie gali dvejoti, kruopšti restorano priežiūra ir tiekimas užtikrina saugų vartojimą, o taip pat skonį, kuris jus sužavės!

Aukščiausios kokybės lėkštėje yra liesos mėsos ir riebesnės nugarinės. Abu yra išskirtinio skonio ir švelnios tekstūros, puikiai dera su tarkuoto imbiero ir česnako griežinėliais pagardais.

Kyūshū Nechūya Ueno LIVE žada unikalią izakaya patirtį, siūlydamas skanų maistą ir gėrimus, taip pat regioninius skanėstus iš patogios Tokijo.
„Yakitori“ ir aukščiausios kokybės japoniškos vištienos virtuvės patiekalai „Shinjuku Imaiya Honten“.
„Shinjuku Imaiya Honten“ yra izakaya, parodanti, kad vištienos iešmeliai gali būti puikūs! Šiame restorane patiekiami ne tik yakitori, bet ir kiti puikūs patiekalai, naudojant Hinai vištieną, laisvai laikomą veislę, žinomą dėl savo tvirtos tekstūros ir umami turtingų riebalų.

Visi čia esantys iešmai yra puikūs, tačiau būtina paragauti restorano rankomis minkyti tegone tsukune (smulkintos vištienos lazdelės su prieskoniais). Jis turi nepaprastai purią tekstūrą ir maloniai saldų skonį, kuris puikiai dera su kiaušinio tryniu.
Neapsisprendę valgytojai taip pat gali paragauti aukštos kokybės yakitori valgiaraščio, užsisakę penkių iešmelių omakase rinkinį, pripildytą minios mėgstamiausių.

Shinjuku Imaiya Honten gamina japonišką vištieną ne tik iš iešmelių. Vienas iš populiariausių meniu elementų yra jų ojakodonas (vištienos ir kiaušinio ryžių dubenėlis), kuris pagardinamas vištienos sultiniu, pagamintu iš Hinai vištienos.

Prieš pjaustant vištiena kepama ant medžio anglies, todėl oda tampa traški, o mėsa minkšta ir sultinga, todėl tai tikrai skiriasi nuo įprasto ojakodono.

Shinjuku Imaiya Honten yra puiki vieta pamatyti, kokių gurmaniškų patiekalų galima rasti Tokijo izakayas!
Okinavos maistas ir gėrimai Roppongi izakaya
Okinava turi turtingą kulinarinę istoriją ir nuostabią izakaya sceną. Jei negalite įtraukti kelionės į Okinavą į savo Japonijos maršrutą, nesijaudinkite – „Okinawa Dining Ryūka Roppongi“ jums tinka!

Šis izakaya siūlo autentišką Okinavos atmosferą ir meniu. Jų soki Soba makaronai, Okinavos sielos maistas, yra puiki gero maisto ir gėrimų nakties pradžia ir pabaiga. Šie kieti, vidutinio tirštumo makaronai bonito ir kiaulienos kaulų sultinyje užpilami saldžiais ir aštriais troškintais kiaulienos šonkauliukais, todėl kiekvienas kąsnis patiks

Keptas maistas taip pat yra skanus, o Okinavos garsiojo purpurinio jamo kroketai yra išskirtiniai. Puikus saldaus ir pikantiško derinys!

„Izakaya“ taip pat siūlo platų tradicinių Okinavos alkoholinių gėrimų pasirinkimą, awamori. Nors didelis alkoholio kiekis ir stiprus aromatas kai kuriuos gali gąsdinti, galite atsipalaiduoti išbandydami jį kokteilio pavidalu. Kokteilį „Ryūjin“ sudaro awamori pagrindas su ličiais, arbūzais ir shiikwāsā (citrusinis vaisius, kilęs iš Okinavos), sumaišytas su žaliųjų mėtų sirupu. Puikus tropinis skonis!

Jei norite paragauti Okinavos maisto, gėrimų ir atmosferos Tokijuje, Okinawa Dining Ryūka Roppongi yra tikras hitas!
Izakayas yra puiki vieta mėgautis ne tik Tokijo naktinio gyvenimo atmosfera, bet ir paragauti įvairių japoniško maisto ir gėrimų. Šiame straipsnyje išvardyti restoranai tikrai leidžia jums tai padaryti!