Finansuotojas yra klasikinis prancūziškas pyragas – nedideli, stačiakampiai migdolų skonio arbatos pyragėliai, panašūs į madeleines, garsėjantys sodria, bet lengva tekstūra, riešutų aromatu ir aukso ruda spalva. Nors ir nėra plačiai žinomi JAV, Japonijoje finansininkai buvo mylimi dešimtmečius. Tiesą sakant, jie tapo vienu populiariausių prancūziškos kilmės saldumynų Japonijoje, kur jie išsivystė pridedant japoniškų skonių ir įdomių ingredientų.

Įspūdinga pyrago istorija siekia XIX amžiaus pabaigos Paryžių, ypač aplink Prancūzijos biržą. Vietinė kepykla sukūrė šiuos išskirtinės stačiakampio formos skanėstus, įkvėptus aukso luitų ar luitų – tai sumani nuoroda į jų finansinio rajono klientus. Finansininkai ypač ypatingi yra tai, kad jie naudoja rudąjį sviestą (beurre noisette), kai sviestas verdamas tol, kol pieno kietosios medžiagos tampa rudos ir karamelizuotos, suteikdamos išskirtinį riešutų skonį.

Vienas ypač skanių variantų – matcha financier, kuriame sodrus tradicinis pagrindas derinamas su gaiviais žaliosios arbatos milteliais. Nors norint sukurti finansininkus reikia kruopštaus matavimo ir konkrečių veiksmų, procesas nėra pernelyg sudėtingas, o rezultatai tikrai dieviški – verta juos išbandyti namuose.

„Matcha“ finansininkai gamina nuostabius skanėstus kasdienai kavai, bet gali būti ir kaip elegantiški desertai ypatingomis progomis. Juos galima apibarstyti cukraus pudra arba papildomais matcha milteliais ir patiekti su vaniliniais ledais ir uogomis, kad būtų geriau. Tikimės, kad netrukus išbandysite šiuos nuostabius pyragus!

„Matcha Financial“.

Klasikinis prancūziškas pyragas su Matcha posūkiu

Paruošimo laikas20 minučių

Virimo laikas20 minučių

Atšalimo laikas30 minučių

Bendras laikas1 valandą 10 minučių

Porcijos: 12 gabalus

*Nuorodose gali būti skelbimas. #Uždirbti komisiniai

  • Įkaitinkite orkaitę iki 395 ° F (200 ℃).

  • Į keptuvę supilkite sviestą ir kaitinkite, kol paruduos nesudegę, retkarčiais pamaišydami, kad pasidarytų rudas sviestas. Atidėkite į šalį ir leiskite šiek tiek atvėsti.

  • Sumaišykite pyrago miltus, migdolų miltus, cukrų, matcha miltelius ir kepimo miltelius ir išsijokite. Įdėkite kiaušinių baltymus ir maišykite, kol tešla taps vientisa ir vientisa. Tada į mišinį supilkite rudą sviestą, gerai išmaišykite, kad gerai susimaišytų. Atšaldykite šaldytuve nuo 30 minučių iki valandos.

  • Ištepkite tirpintą sviestą (nenurodytą sudedamųjų dalių sąraše) ant financier arba madeleine formelių. Atšaldytą tešlą sudėkite į maišelį ir užpildykite formas iki 3/4.

  • Kepkite orkaitėje apie 15 minučių arba auksinės rudos spalvos.












Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -