Ramenas visada vystosi. Nors daugelis yra susipažinę su keturiais pagrindiniais stiliais –Shōyu (Aš esu padažas), Zodiakas (druska), Miso (fermentuota sojų pupelių pasta) ir Tonkotsu (Kiaulienos kaulas) – yra platus pasaulis, esantis už šių klasikų ribų. Jei dar nesate „Ramen“, apsvarstykite galimybę perskaityti mūsų išsamų klasikinių „Ramen Styles“ vadovą.
Japonijoje atsiranda naujų rameno sub-genrų, kurie patraukia daugelio valgytojų dėmesį. Norėdami sužinoti apie regioninius variantus, apsilankykite mūsų regioniniame Rameno vadove. Žemiau mes tyrinėjame keletą intriguojančių šiuolaikinių stilių, su kuriais galite susidurti šiandien.
Vištienos pagrindu pagaminta ramen
Vištiena yra vis populiaresnis židinio taškas ramen pasaulyje. Žemiau yra dvi skirtingos veislės, skirtos paukštininkystei pagrindu pagamintiems sultiniams.
Turgaus marškinėliai
Turgaus marškinėliai Pažodžiui reiškia „baltos vištienos sultinio“, nurodant baltą, pienišką išvaizdą, pasiektą virvant vištienos kaulus esant stipriai. Šis procesas išleidžia kolageną ir riebalus, sukurdamas storą, sodrų nuoseklumą, primenantį Tonkotsu Bet su švelnesniu skoniu.
„Tori Paitan“ stiliaus „Baltojo vištienos sultinio druskos ramen“ Ueno Torifuku mieste Ueno, Tokijuje
Tori Chintan
Tori Chintan reiškia „skaidraus sriubos vištienos sultinį“, atskirti jį nuo Tori Paitano neskaidrumo. Švelniai troškinantys vištienos kaulai žemesnėje temperatūroje leidžia sultiniui išlikti skaidriam, ištraukdamas subtilų, tačiau gilų vištienos skonį.

Nuotrauka iliustraciniais tikslais
Jūros gėrybių pagrindu sukurta ramen
Džiovinti jūros gėrybių ingredientai jau seniai naudojami įvairių rūšių ramene. Visai neseniai „Fresh Seafood“ taip pat užėmė svarbiausią vietą.
Džiovinti jūros gėrybių sultinys
Ramen, pagaminta iš džiovintų žuvų, tokių kaip Niboshi (Džiovintos sardinės) arba Bonito sultiniui suteikia aštrų vandenyno gylį. Šie žuvų pagrindu pagaminti sultiniai dažnai gerai poruojasi su sojos padažu, kad būtų papildomas „Umami“ postūmis, todėl drąsiai, šiek tiek kartaus profilio, kuris patinka brinio skonio gerbėjams. Taip pat susidursite su „Ramen“ su džiovintomis krevetėmis ir kitais džiovintais jūros gėrybių ingredientais įvairiuose rameno stiliuose.
Švieži jūros gėrybių sultinis
Šviežios jūros gėrybių ramen dažnai patenka į TanureI-i Kategorija, reiškianti „lengvas ir rafinuotas stilius“. Paprastai su skaidriu sultiniu, jis pabrėžia subtilų žuvų, tokių kaip tai (Jūros karda). Taip pat egzistuoja kreminiai, labiau nuolaidūs variantai, turintys lašišą ar kitas jūros gėrybes, tokias kaip austrės ir uni („Sea Urchin“), siūlantis turtingesnį posūkį ant vandenyno įkvėptų skonių.
Tonkotsu Gyokai
Tonkotsu Gyokai (kartais parašyta kaip Gyokai Tonkotsu) yra Tonkotsu ir jūros gėrybių susiliejimas. Jis sujungia kiaulienos kaulų sultinio kreminį, turtingą kolageno patrauklumą su tokiais elementais kaip „Niboshi“ ar „Bonito“ dribsniai, pridedant papildomo umami gylio. Rezultatas yra ir turtingas, ir intensyviai pikantiškas sultinys.

Nuotrauka iliustraciniais tikslais
Chan-Kei
Chan-Kei nurodo parduotuvių grupę, įregistruotą pagal „Chan Noren Union“, kuria siekiama bendradarbiauti plėtojant Liew (pažodžiui, „kinų makaronai“ ir keičiamai naudojami su ramen). Nors kiekviena vieta skiriasi pagal tikslų receptą, šioje linijoje „Ramen“ paprastai gerbia klasikinius metodus, kartu įvedant tam tikrus parduotuvių posūkius. Tai siūlo patogų, pažįstamą skonį, kuris vis dar skiriasi nuo kitų ramen veislių.
Iha-i
Iha-ireiškia „namų stiliaus“, kilęs iš Yokohama, susimaišęs Tonkotsu su Shoyu. Šis ramenas pasižymi storais, paprastai tiesiais makaronais paryškintu, pikantišku sultiniu ir paprastai yra su špinatais, nori ir Chashu (Japonijos „Char Siu“ versija). Daugelis parduotuvių leidžia pietų vietoms pritaikyti sultinio turtingumą, aliejaus lygį ir makaronų tvirtumą, kad būtų galima suasmeninti.

Nuotrauka iliustraciniais tikslais
Jiou-i
Jiou-iarba „Jiro stiliaus“, atsekiama garsiąja „Ramen Jiro“ parduotuve Tokijuje. Žinomas dėl didžiulių porcijų dydžių, storų ir kramtomų makaronų ir sodriojo, česnakinio sojos kiaulienos sultinio. Tokie patiekalai, kaip neapdoroti česnakai, kiaulienos užpakaliniai riebalai ir storos chashu griežinėliai, užpildo patirtį. Turėtumėte nepamiršti, kad net tada, kai yra „mažo“ dydžio dubenėlių, jie gali būti tokie dideli kaip įprastos kitų ramen įstaigų dubenys.
Tantanmenai
Nors ne nauja, tantanmenai išlieka populiarus stilius, kuris toliau vystosi. Japonijos „Sichuan Dan Dan“ makaronai paprastai pasižymi kreminiu sezamo ar riešutų pagrindu pagamintu sultiniu (dažnai žemės riešutais ar anakardais), užpiltu čili aliejumi. „Spice“ lygis skiriasi atsižvelgiant į parduotuvę, tačiau dauguma versijų subalansuoja šilumą su riešutų gyliu. Parduotuvėse, skirtose „Sichuan“ autentiškumui, gali būti numalšintų pipirų kukurūzų, o maltos mėsos ir marinuotos garstyčių žalumynai paprastai viršija dubenį.
Tsukemenas ir labirintas-soba
Abu Tsukemen („Makaronų panardinimas“) ir labirintas-soba („Maišyti makaronai“) skiriasi nuo tipiško rameno, visų pirma, kaip makaronai sąveikauja su sultiniu ar padažu.
Tsukemen
Tsukemen Tiekia makaronai atskirai nuo sriubos, leidžiant pietų vietoms panardinti tirštus, kramtomus makaronus į koncentruotą sultinį. Šis panardinimas, dažnai pagrįstas kiauliena ar žuvimi, turi intensyvų, pikantišką perforatorių, išsiskiriantį iš standartinio rameno.
Labirintas-soba
Labirintas-soba Sriubą pakeičia storu padažu ir antpilniais, tokiais kaip malta kiauliena, kiaušinių trynys, šukiai ir česnakai. Dineriai viską sumaišo, kad sukurtų drąsų, turtingą umami. „Soba“ čia nurodo paprasčiausią Rameno tipo makaronus, o ne grikius.

Nuotrauka iliustraciniais tikslais
Halal Ramen
„Halal Ramen“ patiekia valgytojus, kurie laikosi islamo mitybos įstatymų, pakeisdamas kiaulienos sultinį vištiena, jautiena ar jūros gėrybėmis. Prieskoniai, užpilai ir makaronai yra kruopščiai gaunami, kad būtų užtikrinta visiška Halal atitiktis. Populiarios „Halal Ramen“ parduotuvės dažnai pritraukia įvairią minią, neapsiribojant musulmonais, pabrėždamos šio stiliaus platų patrauklumą.
Veganiškas ramenas
„Vegan Ramen“ priklauso nuo augalinių ingredientų, tokių kaip grybai, „Kombu“ (rudadumbliai), sojos pienas ar sezamas, kad pastatytų umami sluoksnius be jokių gyvūninių produktų. Tokie patiekalai, tokie kaip tofu, sezoninės daržovės ir čili aliejus, suteikia tiek tekstūros, tiek turtingumo, įrodant, kad kvapnus ramenas gali klestėti be tradicinių mėsos pagrindu pagamintų sultinių.
Vakarų paveiktas ramenas
Kai kurios ramen parduotuvės eksperimentuoja su vakarietiškais ingredientais, kuriuose yra sūrio, raudonųjų svogūnų, pomidorų, kiaulių grybų, alyvuogių aliejaus ar triufelių aliejaus. Jie taip pat gali pritaikyti tam tikrus prancūzų ar italų metodus. Dažnai sugrupuotas Shinka-Kei („Evolped“ arba „kito lygio“ Ramenas), šie dubenys stumia kulinarines ribas, išsaugodami pagrindinę Rameno tapatumą.
Nors šie stiliai nėra išsamus sąrašas, nuo 2025 m. Sausio mėn. Atspindi keletą populiariausių rameno sub-genrų. Scena toliau vystosi, taigi, ar jūs ieškote kreminio ir pikantiško sultinio, rafinuotos jūros gėrybių sriubos ar aštrios. NUSTATYS VARIACIJA, visada laukia kažko naujo, kol ištirsite.