„Tanin Donburi“ yra ryžių dubenėlio patiekalas, kuriame plonai supjaustyta jautiena ir kiaušinis virti pikantiškame padaže ir patiekiami ant garintų ryžių. Tai „Udon“ parduotuvių ir daugelio japonų restoranų meniu elementas, nors ir mažiau žinomas nei jo pusbrolis Oyako Donburi (vištiena ir kiaušinis).
Turinys:
ToggleKas yra Taninas Donburi?
„Taninas“ reiškia „nepažįstamas“, nurodant nesusijusius jautienos ir vištienos kiaušinius, skirtingai nei „Oyako“ („Tėvas ir vaikas“), kuriame naudojama vištiena ir kiaušiniai. Popierinės jautienos nugarinės arba ribeye ir kiaušiniai virti lengvai saldžiame sojos sultinyje ir pilami ant garuojamų ryžių. Paprastai tai patiekiama „Soba“/„Udon“ parduotuvėse ir restoranų stiliaus restoranuose (Shokudo, 食堂) Japonijoje. „Tanin Donburi“ yra lengvai pagamintas namuose, o ingredientai yra lengvai prieinami daugelyje vietinių rinkų visame pasaulyje.
Patarimai, kaip gaminti Taniną Donburi
- Norėdami plonai supjaustyti jautieną: iš dalies užšaldykite jautienos nugarinę ir gabaliuką. Negalima visiškai užšaldyti, nes supjaustyti tampa per sunku.
- Jei mirin (saldus virimo ryžių vynas) nėra, galite pakeisti pridėdami papildomo cukraus pagal skonį, pradedant nuo 1/2 šaukštelio žingsnio, kol pasieksite norimą saldumą. „Mir“ prideda ir saldumo, ir sudėtingumo, tačiau cukrus gali suteikti pagrindinį saldų elementą, reikalingą patiekalui.
- Venkite jautienos pervirti, kad išlaikytumėte švelnumą.
Ką tarnauti su Taninu Donburi?
Taninas Donburi veikia kaip atskiras valgis. Norėdami gauti pilną patiekalą, patiekite su mažais daržovių garnyrais ir sriuba.
Daugiau tokių receptų kaip Taninas Donburi
Jautiena ir kiaušinis saldžiame ir sūrui padaže ant garuojamų ryžių
-
Žaliuosius svogūnus plonai supjaustykite ant įstrižainės. Plakite kiaušinius dubenyje ir atidėkite. Plonai supjaustykite rudus svogūnus ir supjaustykite jautieną į kąsnio dydžio gabalus.
-
Užvirkite „Dashi“ sultinį ir porą minučių virkite rudą svogūną. Įpilkite sojos padažo, sake, mirin, cukraus ir druskos ir leiskite vėl virti. Tada įpilkite jautienos ir žalių svogūnų, išmaišykite ir virkite, kol jautiena pakeis spalvą. Supilkite sumuštus kiaušinius ant jautienos mišinio, uždenkite dangčiu ir virkite maždaug minutę arba tol, kol kiaušinis bus tik nustatytas.
-
Įdėkite garintus ryžius į Donburi dubenėlius ir šaukštą kiaušinių mišinio ant viršaus. Patiekite iškart.
