„Matcha Tiramisu“ yra kūrybingas sintezės desertas, derinantis japonų ir italų kulinarines tradicijas. Šis modernus klasikinio „Tiramisu“ posūkis tradicinį espresso pakeičia gyvybingu „Matcha“ sirupu, kartu išsaugodamas „Ladyfingers“ ir „Mascarpone“ sūrio įdaro parašo sluoksnius. Desertas siūlo unikalų skonio profilį, kuriame pateikiamos žemiškos žaliosios arbatos natos, kurias papildo turtingas, sklandus kremas. Populiarus madinguose restoranuose ir kavinėse Japonijoje, „Matcha Tiramisu“ tapo sudėtingu ir „Instagram“ vertu patiekalu, ypač madingai patiekiama mediniuose taurėse.
Kas yra „Matcha Tiramisu“?
„Tiramisu“ yra klasikinis itališkas desertas, pagamintas iš kavos pamirkytų „Ladyfinger“ sausainių sluoksnių ir lengvo, kreminio maskarpono sūrio mišinio, paprastai su kakavos milteliais. Jo pavadinimas reiškia „paimti mane“ itališkai, nurodant energingą kavos ir cukraus derinį. Desertas tapo populiarus visame pasaulyje dėl turtingo, nuolaidžios skonio.
„Matcha“ yra smulkiai malti žaliosios arbatos milteliai, kilę iš Japonijos. Skirtingai nuo įprastos žaliosios arbatos, „Matcha“ susideda iš arbatos lapų, kurie yra akmeniniai žemę į gyvybingus žalius miltelius. Jis pasižymi savitu, šiek tiek kartaus skonio ir jame gausu antioksidantų. Tradiciškai naudojama japonų arbatos ceremonijose, „Matcha“ dabar yra populiari gėrimuose, desertuose ir kulinariniuose preparatuose visame pasaulyje.
„Matcha Tiramisu“ sujungia japonų ir italų kulinarinius elementus, pakeisdamas kartaus espreso kitu kartaus ingredientu „Matcha“. „Matcha“ poros yra išskirtinai gerai su pieno produktais ir dažnai naudojama desertuose su pienu ir grietinėle, pavyzdžiui, „matcha latte“ ar „matcha“ šokoladu. Kreminis tiramisu užpildymas nėra išimtis-kartaus saldaus matcha sirupas gražiai papildo turtingą maskarponą, sukurdamas šį harmoningą ir novatorišką desertą, kuris sujungia dvi skirtingas kulinarines tradicijas.
Ingredientai ir pakeitimai
- „Matcha“ yra ypatinga žaliosios arbatos miltelių rūšis. Jo negalima pakeisti įprastais žaliosios arbatos lapais, jei norite pasiekti tą patį skonio intensyvumą. „Matcha“ šiandien galite rasti Japonijos rinkose ar daugelyje internetinių parduotuvių.
- Vietinėse parduotuvėse nesunku rasti ledi pirštų, tačiau, jei norite, juos galima pakeisti kitomis kepinių rūšių kepiniais. Kempinės pyragai ir pyragaičiai gerai veiktų.
- Mes naudojome mažus medinius sake puodelius (2,5 ″ x 2,5 ″ arba 6 cm x 6 cm viduje) kaip patiekalus patiekalus „Matcha Tiramisu“, tačiau taip pat galite naudoti kitus konteinerius, pavyzdžiui, individualaus dydžio ramekinus.
Kaip laikyti matcha tiramisu?
„Matcha Tiramisu“ sandariai apvyniokite plastikine plėvele ir keletą dienų laikykite šaldytuve. Jis išliks iki 1 mėnesio šaldiklyje.
Daugiau „matcha“ receptų
Šiuolaikinis „Classic Tiramisu“ posūkis pakeičia tradicinį espresso gyvybingu matcha sirupu
Kremo įdaras
- 1 puodelis Sunkus kremas
- 1/2 puodelis Mascarpone sūris
- 6 Kasas miltelių cukraus
- 1 TSP Vanilės ekstraktas
-
Padarykite „matcha“ sirupą. Sumaišykite cukraus ir matcha miltelius su šluotele. Užpilkite verdantį vandenį ant mišinio ir plakite, kol cukrus ir matcha ištirps. Tegul vėsa.
-
Padarykite grietinėlės įdarą. Įdėkite visus įdaro ingredientus dideliame dubenyje ir išplakite su elektriniu maišytuvu mažu greičiu, kol mišinys bus lygus. Padidinkite greitį iki vidutinio aukščio ir plakite iki vidutinės smailės. Įdėkite įdarą į vamzdynų maišą ..
-
Iškirpkite „Ladyfingers“ per pusę ir 10 minučių pamirkykite juos į sirupą. Įpilkite įdarą į medinio sake puodelio dugną, uždėkite du „Ladyfinger“ gabalus ant viršaus, o po to daugiau užpildykite, kad pasiektumėte viršutinę dalį. Išlyginkite paviršių mentele, kad ji taptų plokščia, ir pabarstykite matcha miltelius virš viršaus, naudodami tinklelio filtrą. Pakartokite, kad padarytumėte dar tris puodelius. Prieš patiekdami keletą valandų šaldykite.
