„Yoyogi“ parkas yra reta gamtos kišenė Tokijo širdyje – vešli miesto oazė, kuri puikiai tinka atpalaiduojančiam pasivaikščiojimui, piknikui ar bėgiojimui. Erdvi vieta ir sezoninis grožis yra mylimas „Hangout“ tiek vietiniams gyventojams, tiek turistams.
Parkas yra patogiai įsikūręs šalia Meiji Jinging šventyklos ir yra pėsčiomis nuo populiarių rajonų, tokių kaip Harajuku ir Shibuya, todėl tai yra ideali sustojimas tarp apžvalgos ar apsipirkimo.
Visų pirma „Harajuku“ tapo madingų kavinių ir įvairios pasaulinės virtuvės vietomis. Šiame vadove mes atkreipiame dėmesį į penkis unikalius specializuotus restoranus – nuo Omura (omleto ryžiai) ir veganiški ramen į rankų darbo suši ritinius, spurgas ir be glitimo blynus.
5 būtini restoranai netoli Yoyogi parko
Aplink Yoyogi parką gyvena daugybė unikalių restoranų, kurių kiekvienas turi savo specialybę ir asmenybę.
Nesvarbu, ar ieškote kasdienės vietos, vietos specialiam patiekalui, ar tiesiog greitas užkandis, rasite daugybę puikių variantų, kaip suderinti savo nuotaiką ar progą.
Specialus restoranas, siūlantis įvairius omleto ryžių patiekalus: „Tamago virtuvė Harajuku OMU“
Vos per dvi minutes pėsčiomis nuo Harajuku stoties „Tamago Kitchen Harajuku OMU“ yra būtinas apsilankymas omleto ryžių mėgėjams.
Meniu yra dešimt skirtingų rūšių „Omurice“, kurių kiekvienas turi savo unikalų ryžių prieskonį ir padažą, todėl kiekviename apsilankyme galite mėgautis nauju skoniu.
Vienas išskirtinis šio „Omurice“ specializuoto restorano bruožas yra tas, kad galite pasirinkti, kaip norite, kad jūsų kiaušiniai būtų paruošti – tai gali pasiūlyti tik tam skirta „Omurice“ parduotuvė.
Pirmasis variantas yra klasika Maki (Roll) stilius, kai kiaušiniai yra visiškai paruošti ir tvarkingai apvynioti aplink ryžius, kaip ir tradicinė praeities versija.
Antrasis yra „pūkuotas ir tirpinis“ stilius, kai kiaušiniai yra minkšti, kreminiai ir suflais panašūs į tekstūrą. Ši versija siūlo lengvą, lygią tekstūrą, kuri praktiškai tirpsta ant liežuvio.
Klasikinis „riedėjo“ stiliaus omurice
Jei norite patirti tradiciškiausią „Omurice“ stilių, eikite į ritinio stiliaus kečupo omurice.
Ryžiai virti iš daržovių puodelio, o po to maišant su vištienos šlaunimis ir svogūnais kečupe ir konsomomomoje, kad būtų kvapnūs vištienos ryžiai.
Suporuotas su kiaušinio turtingumu ir kečupo rišamumu, kiekvienas kąsnis suteikia tobulai subalansuotą skonį.
Kita vertus, jei ketinate „Fuwa-Toro“ („Pūkuotas ir slogas“) stilius, „patyręs menkių roe bulvių majonezo grietinėlės ryžių omletas“ yra būtinas bandymas.
Turtingas, šiek tiek aštrus Mentaiko (Patyręs „Pollock Roe“) majonezas ir švelnus „Béchamel“ padažas su bulvėmis yra švelniai suvyniotos į minkštą omletą, sujungdami viską, kas yra tobula harmonija.
Nesvarbu, ar tai jūsų pirmasis apsilankymas, ar esate pakartotinis klientas, šis kruopščiai pagamintas patiekalas tikrai patenkins.
Veganiškas ramenas iš garsiosios Kyushu Jangara: „Vegan Bistro Jangara“
„Kyushu Jangara“ yra mylimoji Rameno grandinė, žinoma beveik kiekvieno Rameno meilužio. 2021 m. Jie pradėjo naują įmonę Harajuku: visiškai veganišką ramen parduotuvę, vadinamą „Vegan Bistro Jangara“.
Kaip rodo pavadinimas, kiekvienas meniu elementas čia yra visiškai augalų pagrindu ir be gyvūnų produktų-netikėtas posūkis originalios Kyushu Jangara gerbėjams.
Parduotuvės parašo patiekalas „Vegan Karabon“ yra visiškai permąstyta veganiškos jų populiarios aštraus versijos versija Tonkotsu (Kiaulienos kaulas) Ramenas, „Karabonas“, patiekiamas originalioje Kyushu Jangara.
Nenaudodamas jokių gyvūnų ingredientų, sultinys išskiria gilius, pikantiškus daržovių skonius, todėl susidaro turtinga, kreminė sriuba, kuri konkuruoja su originalia kiaulienos pagrindu sukurta versija tiek gylyje, tiek pasitenkinime.
Nors makaronai yra gaminami be kiaušinių, jie puikiai atkartoja firmą, tačiau maloniai kramtomą tekstūrą, kuriai yra žinoma originali Kyushu Jangara.
Tobulumo lygis yra toks aukštas, net „Ramen“ žinovai bus nustebinti, kad šis dubuo yra grynai veganiškas.
„Vegan Bistro Jangara“ rasite sveikų, tačiau tenkinančių patiekalų, kurie nepakenks skoniui.
Be „Ramen“, jie taip pat patiekia veganams draugiškus mėsainius, siūlančius naują patiekalų variantą, kuriame žmonės, turintys skirtingas dietos nuostatas, gali pasidalyti ta pačia lentele.
„Pasidaryk pats“ suši ritiniu su linksmu posūkiu: „Gonpachi nori-Temaki Harajuku“
Suši būna įvairių formų – nuo Nigiri ir prispaudė suši Chiratshi (Sushi ryžiai, kurių viršuje yra įvairių ingredientų, tokių kaip sashimi, daržovės ir kiaušinis) – bet tarp jų, bet tarp jų, Temaki (rankomis suvyniotas suši) išsiskiria kaip linksmas, atsitiktinis ir patenkinantis būdas mėgautis suši.
„Gonpachi Nori-Temaki Harajuku“, restoraną, kurio specializacija yra rankomis suvyniotas suši, valgytojai turi apvynioti savo suši, naudodamiesi mėgstamais ingredientais su ryžiais ir Nori. Šis interaktyvus stilius prideda žaismingą, beveik teatro elementą vakarienės patirčiai.
Svarbiausias akcentas yra „Nori“ jūros dumbliai. Restorane naudojama „Premium Nori“ iš „Maruyama Nori“, aukštesnio lygio prekės ženklo, turinčio daugiau nei 170 metų istoriją.
Norėdami išsaugoti Nori aromatą ir traškią tekstūrą, pridedama protinga detalė – vienas salotų lapas dedamas tarp ryžių ir jūros dumblių. Šis mažas prisilietimas neleidžia drėgmei per greitai sušvelninti Nori.
Meniu bet kuriuo metu yra daugiau nei 30 tipų rankinių ritininių ingredientų. Jei nežinote, ką pasirinkti, eikite į „5 Temaki“ rinkinį, kuriame yra jų populiariausių variantų pasirinkimas.
Vienas išsiskyrimas yra „krevečių tempura“. Paruošta tiesiai priešais jus prie prekystalio, traški tešla ir apkūnios krevetės siūlo nenugalimą traškumo ir sultingumo derinį – kuo mėgavosi karšta ir šviežia.
Kitas išsiskyrimas yra „aštrus tunas“, pagamintas iš turtingų vidurinių tunų gabalų, kuriuos sustiprina čili aliejus, majonezas, Umachet tōrus Čili milteliai ir žalių čili pipirai, kad būtų drąsus, kvapnus smūgis.
Dėl tuno tirpimo burnos tekstūros daro jį absoliučiai priklausomybę.
Kiti minios malonumai yra „Salmon & Avocado“, „troškinta jautiena ir kimchi“ ir „Tuna“-kiekvienas siūlo savo patenkinamą, kvapnią patirtį su kiekvienu ritiniu.
Tegul jūsų skonio pumpurai tyrinėja rankomis suvynioto suši pasaulį ir mėgaukitės linksmybėmis nuspręsti: „Kurį turėčiau šiandien riedėti?“
Visiškai naujas spurgų pasirinkimas: „Aš spurgas?“
Viena iš karščiausių desertų vietų aplink Yoyogi parką yra spurgos specialybės parduotuvė „Aš spurga?“ Neįprasta matyti liniją, kuri susidarė dar prieš atidarant parduotuvę, o populiarūs daiktai dažnai išparduodami gerokai prieš uždarant laiką.
Jos populiarumo priežastis yra visiškai nauja tekstūra, kuri užginčijo įprastą spurgų įvaizdį.
Išorė yra lengvai traškus ir aromatingas, o vidus yra minkštas ir kramtomas. Užuot buvęs kažkas, ką kramto, jis švelniai tirpsta burnoje – unikali patirtis, aš tik spurgas? gali pasiūlyti.
Ši tekstūra įgalina naudojant brioche tešlą, pradedant nuo Prancūzijos, patobulinta moliūgu, minkytu į mišinį.
Natūralus moliūgo saldumas ir drėgmė tešlą daro neįtikėtinai drėgną, todėl atsiranda nenugalimas minkštumas.
Parašo elementas, tiesiog vadinamas „I’m Donut?“, Yra minimalistinė spurga, leidžianti visiškai mėgautis pačios tešlos skoniu ir tekstūra. Be jokių papildomų patiekalų ar užpildų, kramtomas jausmas ir švelnus saldumas užima svarbiausią vietą.
Kitas gerbėjų mėgstamiausias favoritas „Aš„ Donut “? Matcha“ siūlo rafinuotą japonų posūkį, pasižymintį skirtingu „matcha“ žaliosios arbatos kartumu ir aromatu.
Paviršius nuvalomas Kinako (Skrudintos sojų pupelių miltai), kurie puikiai dera su „Matcha“, kad būtų sukurtas harmoningas tradicinių skonių mišinys.
Švelnus saldumas ir subtilus kartėlis gražiai susilieja – išskirtinis kąsnis, kurio nenorėsite praleisti.
Blyno patirtis be glitimo be kaltės: „Riz Labo Kitchen“
„Riz Labo Kitchen“ yra vos per trumpą pėsčiomis nuo Omotesando kalvų, yra „Urasando Garden“ komplekso kampe ir specializuojasi saldumynuose, pagamintuose be jokių kviečių miltų, todėl jie tampa be glitimo.
Siūlant lengvus, švelnius desertus, pagamintus iš ryžių miltų, ši populiari vieta pritraukia nuolatinį lankytojų srautą tiek iš Japonijos, tiek užsienio.
Jų parašo daiktas yra storas, pūkuotas ryžių miltų blynas, kuris daro vaizdinį poveikį. Kiekvienas iš jų yra virtas pagal užsakymą, o kiekvienu įkandimu subtili tekstūra švelniai tirpsta jūsų burnoje.
Ypač rekomenduojamas variantas yra „Organic Matcha & Braškė“. Naudojant ekologišką „Uji Matcha“ ir „Hokkaido“ kremą, kiekvienas ingredientas yra kruopščiai pasirinktas kokybei.
Paimkite kąsnį, o „Matcha“ lengvas kartumas ir aromatas švelniai atsiskleidžia, puikiai subalansuoti su elegantišku saldumu.
Dėl mažai cukraus recepto ir augalinių ingredientų skonis stebėtinai lengvas, nepaisant esminės patiekalo išvaizdos.
Tai yra sveikatingumo gydymas, kuriuo galite mėgautis daug mažiau kaltės-tas, kuris jau laimėjo ištikimą pakartotinių klientų sekimą.
Pasivaikščioję po Yoyogi parką ar Omotesando, pasinerkite į visavertį, gerą savijautą!
„Yoyogi“ parko zona yra patogiai prieinama tiek iš Harajuku, tiek iš Shibuya, todėl tai lengvai sustoja jūsų dienos metu.
Padarykite pertrauką tarp lankytinų vietų ar apsipirkimo ir atraskite naują mėgstamiausią tarp šių kruopščiai kuruojamų specializuotų parduotuvių.
※ Meniu punktai, kainos ir išsami informacija yra tiksli nuo 2025 m. Rugpjūčio mėn.
Nuoroda į informacijos šaltinį