„Ledo pieno popsicle“ yra gaivus pieno skonio ledo batonėlis, pagamintas iš gaivių ar konservuotų vaisių gabaliukų ir saldžios raudonos pupelių pastos. Skirtingai nuo turtingų ir kreminių ledų, šis gydymas turi lengvesnę, ikiere tekstūrą su gerai subalansuotu saldumo ir rauginimo mišiniu. Tai puikus desertas Japonijos karštoms ir drėgnoms vasaros dienoms.
Kas yra ledo pieno popsicle?
Mūsų ledo pieno popsicle yra įkvėptas mylimojo regioninio šaldyto deserto iš Kagoshimos, Kyushu, pavadintą „Shirokuma“ ledu. Šis unikalus gydymas atsekė savo šaknis beveik šimtmetį, kai vietinis medvilnės malūnas Kagoshimoje pradėjo pardavinėti nuskustą ledą kaip vasaros verslą. Pridengtas kondensuoto pieno ir šviežių vaisių, jų nusiskuto ledas greitai įgijo aukščiausios kokybės sezoninio deserto reputaciją.
Daugelį metų jis išliko vietiniu mėgstamiausiu – paslėptu perlą, žinomą daugiausia regione. Tačiau galiausiai jo populiarumas išplito visoje šalyje. Šiandien galite rasti „Shirokuma“ ledo Patogumų parduotuvėse visoje Japonijoje. Jo gaivus ir nostalgiškas skonis užfiksavo žmonių širdis toli už Kagoshimos, todėl tai tapo mylima vasaros klasika visoje šalyje.
Nors „Shirokuma“ ledas yra baro pavidalu, tradiciškai patiekiami puodeliuose ,. Tekstūra yra arčiau nuskustų ledų nei ledai – šviesa ir ledinė, o ne sodri ir kreminė. Dėl mažesnio riebalų kiekio tai yra puikus patiekalas karštoms, drėgnoms dienoms, kai trokštate kažko šaunaus ir gaivinančio, o ne sunkaus.
Kas daro „Shirokuma“ ledas Tikrai ypatingas yra tikrų vaisių gabalų ir saldžios raudonos pupelių pastos. Braškės, apelsinai ir kiti vaisiai prideda ryškų kontrastą saldaus pieno pagrindui, o šaukštas Anko (Saldi raudonos pupelių pasta) suteikia tradicinio japoniško skonio prisilietimą – tai beveik kiekvienas japonų žmogus mėgsta.
Mūsų šio nostalginio gydymo versija yra popsicle forma. Mes pridėjome papildomų vaisių šviežesnei, spalvingesnei išvaizdai ir šiek tiek sumažinome kondensuoto pieno kiekį, kad būtų lengvesnis skonis, tačiau ta dalis visiškai priklauso nuo jūsų pasirinkimo. Geriausia, kad ledo pieno popsicles lengva gaminti namuose, naudojant paprastą formą. Tai įdomus projektas, kurį reikia daryti su vaikais per vasaros atostogas, leisti jiems pasirinkti mėgstamus vaisius ir pritaikyti kiekvieną barą su savo kūrybiniu vingiu.
Ledo pieno popsicle patarimai ir pakeitimai
- Pridėkite savo mėgstamus vaisius – Nedvejodami būkite kūrybingi ir pridėkite savo mėgstamus vaisius į miksą! Tiesiog atminkite, kad recepte naudojama želatina, o želatina nėra gerai nusistovėjusi su tam tikrais šviežiais atogrąžų vaisiais. Jei naudojate ananasus, pavyzdžiui, mes tai padarėme, būtinai naudokite konservuotus ananasus, o ne šviežius, nes šviežių ananasų fermentai gali užkirsti kelią želatinos tinkamai nustatymui.
- Sureguliuokite saldumą – Jei jums labiau patinka kremingesnis, saldesnis skonis, galite praleisti cukrų ir tiesiog padidinti kondensuoto pieno kiekį, kuris atitiktų jūsų skonį.
- Minkštesnis ar ICIER? – Želatina padeda popsicles suteikti švelnesnę, lygesnę tekstūrą. Be jo jie linkę stipriau užšaldyti ir tapti ivarine. Galite pakoreguoti kiekį, atsižvelgiant į jūsų tekstūros pasirinkimą, arba palikti ją visiškai, jei jums labiau patinka tvirtesnis, ledinis įkandimas.
- Lengva nesuvokiama – Kai laikas paneigti savo popsicles, tiesiog paleiskite formą po šiltu vandeniu arba trumpai panardinkite į šilto vandens dubenį, kad lengvai juos išlaisvintumėte.



Saldus pieno popsicle, sprogo sultingais vaisiais ir sodriomis raudonomis pupelėmis
- 1/2 TSP želatina (milteliai)
- 1 TSP vanduo
- 1 puodelis pienas
- 2 Kasas kondensuotas pienas
- 1 Kasas cukrus
-
Sumaišykite želatiną su vandeniu ir leiskite jam 5 minutes sėdėti.
-
Mažame puode sumaišykite pieną, kondensuotą pieną ir cukrų ir sušilkite, kol cukrus ištirps. Neleisk, kad jis virtų. Įpilkite želatinos ir maišykite, kol visiškai ištirps. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
-
Supjaustykite vaisius į kąsnio dydžio gabalus ir sudėkite juos į popsicle formas. Jei norite, įpilkite 1 šaukštą Anko. Švelniai supilkite pieno mišinį į formas ir užšaldykite 8 valandas.

Nuoroda į informacijos šaltinį