Aštri miso kiauliena ir kopūstai yra maišoma ir lengvai troškinta patiekalas, kuriame yra švelni kiauliena ir kopūstai, padengti pikantišku, miso pagrindu pagamintu aštriu padažu. Jį įkvėpė „Hoi Ko Ro“ (回鍋肉 回鍋肉), klasikinis „Sichuan“ stiliaus patiekalas, dažnai pritaikytas Japonijos ir Kinijos restoranuose. Turtingas, aštrus miso skonis gražiai poros su garintais ryžiais, todėl tai yra populiarus meniu kuokštelinis užkandis „Eateries“ ir jauki, jauki, patenkinanti vakarienė, kuria galima mėgautis namuose.
Kas yra aštri miso kiauliena?
Nors „Spicy Miso“ kiauliena (Hoi Ko Ro) nėra taip gerai žinoma JAV kaip Kinijos ir Amerikos mėgstamiausi, tokie kaip saldžiosios ir rūgščios kiaulienos ar jautienos bei brokolių, tai yra vienas populiariausių Kinijos įkvėptų patiekalų Japonijoje. Bėgant metams, tai taip pat tapo mylimuoju namu keptu maistu dėl adaptacijų, kurios leidžia lengvai pasiruošti su ingredientais, kuriuos greičiausiai jau turite savo sandėliuke – arba lengvai rasti vietiniuose rinkose.
Autentiškose versijose Hoi Ko RoKiaulienos pilvas pirmiausia troškinamas, kol suminkštės, tada maišykite fermentuota juodųjų pupelių pasta ir čili padažu. Skanu, taip, bet šiek tiek per daug darbo kasdienei vakarienei. Štai kodėl namų virėjai Japonijoje supaprastino patiekalą, kad tiktų užimtam gyvenimo būdui: jie naudoja plonai supjaustytą kiaulienos pilvą (ar kitus pjūvius), kurie greitai virti, pagardindami jį su miso pasta, kuriuos jau laiko namuose, ir prideda purslų Tobanjano (Doubanjiang) čili padažo, kuris taip pat yra plačiai naudojamas japonų virtuvėse.
Rezultatas yra kvapnus, išmaišytas patiekalas, kuris susilieja per kelias minutes. Jos drąsus, pikantiško stipraus skonis praktiškai prašo valgyti su dideliu dubeniu garuose baltųjų ryžių – viena iš priežasčių, kodėl jis yra toks populiarios tiek restoranuose, tiek namuose.
Aštrios miso kiaulienos patarimai ir pakeitimai
Mėsos variantai – Nors kiauliena yra tradicinė, bet koks įkandimo dydžio baltymas gerai veikia šiame patiekale. Plonai supjaustyta jautiena ar maži vištienos gabalėliai greitai virkite ir padaro puikias alternatyvas. Norėdami gauti vegetarišką versiją, naudokite tvirtą tofu – jis laikosi savo formos maišant ir gražiai sugeria kvapnų padažą.
Miso parinktys – „Red Miso“ geriausiai tinka šiam receptui, nes gilus, tvirtas skonio skonis gražiai subalansuoja aštrų padažą. „Awase Miso“ (raudonos ir baltos spalvos mišinys) yra dar vienas geras pasirinkimas, ypač jei jums labiau patinka šiek tiek švelnesnis skonis. Kita vertus, „White Miso“ yra saldesnio ir daug lengvesnio skonio, todėl nerekomenduojama šiam konkrečiam patiekalui.
Daržovių variantai – Kopūstai yra būtini – galų gale, tai yra patiekalo pavadinimo dalis -, tačiau galite pridėti kitų daržovių įvairovei, pavyzdžiui, plonai supjaustytos morkos ar japoniškos žaliosios paprikos (Piman). Tiesiog atminkite, kad pridėdami per daug daržovių, padažo skonis gali praskiesti, todėl prireikus sureguliuokite prieskonius.



Daugiau tokių receptų kaip aštri miso kiauliena

Troškinta kiauliena ir kopūstai su aštriu miso skonio padažu
- 7 oz kiaulienos pilvas ar petys (plonai supjaustyta)
- 1/8 TSP druska
- 1 Kasas Sake
- 1 TSP bulvių ar kukurūzų krakmolas
- 1/8 kopūstai (Vidutinis)
- 3 Žalieji svogūnai
- 1/2 TSP Imbieras (malta)
- 1/2 TSP česnakai (malta)
- 1 Kasas aliejus
Aštrus miso padažas
- 1 Kasas Raudona arba „Awase Miso“ pasta
- 1 Kasas Aš esu padažas
- 1 Kasas Sake
- 1 Kasas cukrus
- 1 Kasas Sezamo aliejus
- 1 Kasas vanduo
- 1 TSP čili pasta (pvz., Tobanjanas)
-
Kiaulieną supjaustykite dideliais kąsnio dydžio gabalėliais, pabarstykite druska, sake ir krakmolu ir gerai išmaišykite. Tegul jis sėdi 10 minučių.
-
Kopūstus supjaustykite į 2 colių kvadratus. Žalią svogūną supjaustykite į 2 colių ilgį. Minkykitės šviežio imbiero ir česnako.
-
Sumaišykite visus padažo ingredientus į vidutinį dubenį.
-
Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies su maltu imbieru ir česnaku. Įpilkite mėsos ir maišykite, kol lengvai paruduos. Įpilkite kopūstų ir virkite porą minučių, tada žalius svogūnus. Supilkite padažą ir virkite dar porą minučių. Patiekite iškart.

Nuoroda į informacijos šaltinį