Skrudinta kaboča su sojų klevų sviestu yra paprastas ir skanus būdas valgyti Kabocha skvošą, dar vadinamą japonišku moliūgu. Kabocha supjaustoma kąsnio dydžio gabalėliais ir aptepama lydytu sviestu, sumaišytu su klevų sirupu, alyvuogių aliejumi ir sojos padažu. Yra tiek daug būdų virti Kabocha (žr. visus mūsų Kabocha receptus), tačiau tai yra vienas iš mano mėgstamiausių ir turbūt lengviausias!
Klevų sirupas ir sojos padažas stebėtinai gerai dera kartu. Klevų sirupas yra natūraliai saldus ir primena Mirin – tradicinį japonišką saldų vyną ir įprastą japonų virtuvės ingredientą. Šiame recepte tikrai galite naudoti ir miriną, tačiau sviesto ir klevų sirupo skonio derinys yra nuostabus, pridėjus umami iš sojos padažo. Tai toks paprastas patiekalas, kurį galima paruošti per trumpą laiką, todėl gali būti puikus garnyras šventinei vakarienei.
Skrudinta Kabocha su sojų klevų sviestu
Skrudintas Kabocha skvošas su sviestu, klevų sirupu ir sojos padažu.
Porcijos: 4
*Nuorodose gali būti skelbimas. #Uždirbti komisiniai
- 1/2 kabocha nuo mažų iki vidutinių
- 2 a.š sviesto ištirpo
- 2 a.š klevų sirupo
- 1 a.š alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis Aš esu gluosnis
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400 F (200 C). Iš kabochos išimkite sėklas ir supjaustykite 1–1 1/2 colio gabalėliais.
-
Dubenyje sumaišykite lydytą sviestą, klevų sirupą, alyvuogių aliejų ir sojos padažą ir išmeskite kabocha, kad gerai pasidengtų sviesto mišiniu. Kabochą perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Įpusėjus kepimo laikui, švelniai išmaišykite ir vieną kartą apverskite kabochą ir toliau kepkite, kol suminkštės. Patiekite iš karto.
