Pumpkin Purin yra japonų ir vakarų sintezės desertas, kuriame dera vakarietiško kremo pudingas (japoniškai vadinamas „Purin”) su japonišku kabocha skvošu, plačiai populiaria saldžiųjų moliūgų veisle. Nors tiksli jo kilmė nežinoma, jis jau seniai buvo pagrindinis vakarietiško stiliaus konditerijos parduotuvių ir kepyklų patiekalas Japonijoje, ilgainiui įsitvirtino kaip mėgstamas desertas, kurį taip pat populiaru gaminti namuose.

Japoniška kabocha vertinama dėl natūralaus saldumo ir sodrios, tirštos tekstūros, todėl puikiai tinka tiek pikantiškiems patiekalams, tiek desertams. Pastaraisiais metais jis tapo plačiai prieinamas Amerikos prekybos centruose pavadinimu „kabocha“, supažindindamas daugiau žmonių su šiuo universaliu ingredientu. Skvošas yra sezonas nuo spalio iki gruodžio, o tai sutampa su Helovinu, kuris neseniai tapo Japonijos komercinio kraštovaizdžio dalimi. Per šį laiką Japonijos kepyklėlėse ir savitarnos parduotuvėse rasite daugybę moliūgų tematikos skanėstų.

Nors Pumpkin Purin egzistavo prieš Helovino tendenciją, pastaraisiais metais jo populiarumas labai išaugo. Šiandien tai yra standartinė rudens prekė, kurią galima įsigyti beveik bet kurioje Japonijos pyragų parduotuvėje ar prekybos centre. Desertas yra įvairių rūšių, priklausomai nuo gamintojo ir parduotuvės. Kai kurios versijos yra lygios ir panašios į tradicinį japonišką Purin, o kitose, kaip ir mūsų recepte, yra didesnis moliūgų kiekis, kad tekstūra būtų sodresnė. Japonijoje galima sakyti, kad moliūgų purino rūšių yra tiek, kiek yra asmeninių pageidavimų, todėl kiekvienas gali rasti savo mėgstamą stilių.

Tiems už Japonijos ribų, kurie negali lengvai rasti Pumpkin Purin parduotuvėse, mūsų naminis receptas yra puikus sprendimas. Nors tekstūra gali priminti moliūgų pyrago įdarą, klasikinis karamelinis padažas suteikia jam išskirtinį Purin skonį. Šį autentišką japoniško rudens skonį būtina išbandyti, ypač rudens ir žiemos atostogų metu. Tikimės, kad išbandysite šį puikų desertą!

Kabocha Purinas

Purin (pudingas) pripildytas švelnios, saldžios kabocha moliūgų tyrės – rudens skonis

Kursas: Desertas

Virtuvė: japonų

Raktažodis: Kabocha, pudingas, purinas

Porcijos: 8 porcijos

*Nuorodose gali būti skelbimas. #Uždirbti komisiniai

  • 11 oz Kabocha tyrė
  • 2 kiaušiniai
  • 1/4 puodelis cukraus
  • 1/2 puodelis pieno
  • 1/3 puodelis riebi grietinėlė
  • 1/2 šaukštelis vanilė

Karamelinis padažas

  • 3 Valg vandens
  • 1/3 puodelis cukraus
  • Įkaitinkite orkaitę iki 350°F (180°C). Paruoškite karštą vandenį vandens voniai.

  • Mažame, storadugniame puode sumaišykite vandenį ir cukrų. Virkite ant vidutinės ugnies, nemaišydami, kol cukrus taps vidutinio ar tamsiai rudos spalvos. Karštą karamelę atsargiai supilkite į 6 colių apvalią pyrago formą, pakreipdami, kad dugnas tolygiai pasidengtų. Atidėkite į šalį, kad atvėstų ir sutvirtėtų.

  • Kabocha skvošą supjaustykite 2 colių (5 cm) kubeliais. Kepkite kubelius apie 15-20 minučių arba mikrobangų krosnelėje 8-10 minučių, kol pradurti šakute suminkštės. Iškepusį moliūgą leiskite atvėsti, kol bus saugu tvarkyti. Nuimkite odeles, švelniai šaukštu nubraukdami minkštimą. Minkštimą sutrinkite, tada perspauskite per tinklinį sietelį, kad gautumėte vientisą tyrę. Atidėkite tyrę į šalį.

  • Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir cukrų, kol gerai susimaišys. Puode ant vidutinės ugnies kaitinkite pieną ir grietinėlę, kol pradės burbuliuoti. Karštą pieno mišinį plona srovele supilkite į kiaušinių mišinį, nuolat plakdami, kad kiaušiniai suminkštėtų. Viso šio proceso metu toliau intensyviai plakite, kad nesustingtų.

  • Į kiaušinių ir pieno mišinį įpilkite kabocha tyrės ir vanilės, nuolat plakdami, kad visiškai susimaišytų. Kabocha kremo mišinį atsargiai supilkite į karamele išklotą torto formą.

  • Įdėkite užpildytą pyrago formą į didesnę kepimo formą arba kepimo skardą. Atsargiai supilkite karštą vandenį į didesnę skardą, kol jis pasieks maždaug pusę pyrago formos kraštų, sukurdami vandens vonią (bain-marie). Atsargiai perkelkite vandens vonios sąranką į įkaitintą orkaitę. Kepkite 35-40 minučių. Norėdami patikrinti, ar jis paruoštas, įkiškite peilį į purino centrą. Jei jis išeina švarus, prie jo neprilipo skysčio, purinas baigtas.

Apie Japonų virtuvė 101

Šios svetainės autoriai Noriko ir Yuko yra iš Japonijos, bet dabar gyvena Kalifornijoje. Jie mėgsta gaminti ir valgyti puikų maistą, taip pat panašiai mėgsta gaminti maistą namuose naudojant šviežius ingredientus. Noriko ir Yuko kartu planuoja ir kuria „Japoniško maisto gaminimo 101“ receptus. Jie gamina maistą ir fotografuoja / filmuoja savo namų virtuvėje (-ėse).



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -