Genmaicha yra tradicinė japoniška arbata, gaminama maišant žaliąją arbatą su skrudintais rudaisiais ryžiais. Tai arbatos rūšis, kuriai būdingas skrudintas skrudintų grūdų aromatas, paprastai gaminamas maišant palyginti nebrangius arbatos lapus su skrudintais rudaisiais ryžiais ir kitais grūdais kaip kasdieninė arbata. Dėl išskirtinio skrudinto skonio jis išsiskiria iš kitų japoniškų žaliųjų arbatų rūšių. Kadangi genmaicha naudoja mažiau arbatos lapų – apie pusę kiekio, paprastai randamo žaliosios arbatos mišiniuose, nes jame yra grūdų – jame yra mažiau kofeino. Dėl to tai tinkamas pasirinkimas tiems, kurie nenori vartoti per daug kofeino.
Genmaicha, kaip ir Matcha Latte, taip pat puikiai dera su pienu. Gaivus žalias ir riešutų aromatas dera su sodriu ir putojančiu šiltu pienu. Kadangi Genmaicha nėra tokia intensyvi kaip Matcha, porcijai reikia sunaudoti gerą arbatos kiekį. Padarykite 2 šaukštus vienai porcijai kaip orientyrą, bet gamindami reguliuokite stiprumą pagal savo skonį.
Genmaicha Latte yra malonus ir švelnus šiltas gėrimas, puikiai tinkantis šaltuoju metų laiku. Mėgaukitės savaitgalio popietėmis, kai jaukiai jaučiatės namuose. Tikimės, kad jums patiks!