Kalbant apie virtuvę, kuria galima mėgautis kartu su ekskursijomis Tokijo Asakusa kaimynystėje, monjayaki (keptuvėje keptas tešlos patiekalas) – būtina paragauti.
Šiame straipsnyje norime pristatyti restoraną su unikaliu klasikinio patiekalo posūkiu, kurį radome šiame istoriniame rajone, kur gatvėse rikiuojasi daugybė garsių mondžajakių restoranų.
„Camembert Monjayaki“, Camembert Monjayaki 1 300 JPY (su mokesčiais)
Kokia yra restorano parašo „Camembert Monjayaki“ paslaptis?
Monjayaki, gaminamas verdant miltų tešlą, sumaišytą su vandeniu arba sultiniu, mėgstamas dėl begalės skonio variacijų, priklausomai nuo ingredientų. Tačiau yra ingredientų, laikomų klasika, o sūris yra vienas iš jų!
1980 m. įkurtame „Rokumonsen Honten“ yra daugybė monjayaki patiekalų su sūriu, tačiau aiškus išskirtinis yra „Camembert Monjayaki“.
Tai neatsispiriamas patiekalas sūrio mėgėjams, naudojant visą Camembert sūrio gabalėlį.
Camembert sūris iš Danijos
Dėl šio patiekalo vizualinio patrauklumo jis dažnai rodomas televizoriuje. Kadangi jis pagamintas iš paprastų ingredientų, tokių kaip kopūstai, tenkasu (tempura dribsniai) ir kiniški makaronai, Camembert užima pagrindinę vietą.
Su tokiu dideliu sūrio gabalėliu ruošiant reikia šiek tiek technikos.
Pirmiausia ant geležinių grotelių iškepkite Camembert vieną ant grotelių ir pateiktomis mentelėmis supjaustykite gabalėliais. Tada uždenkite likusiais ingredientais ir leiskite garuoti.
Kol sūris visiškai neištirps, viską smulkiai supjaustykite mentele ir maišydami pakepinkite.
Iškepus išmaišyti ingredientus suformuoti į spurgos formą ir paruošti tešlą sumaišant kvietinius miltus su vandeniu arba sultiniu.
Įpilkite šaukštą Worcestershire padažo, kad pagerintumėte skonį, gerai išmaišykite ir supilkite tešlą į spurgos formos ingredientų centrą.
Kai tešla pradės burbuliuoti, gerai sumaišykite ją su ingredientais ir plonai paskleiskite ant grotelių.
Pabarstykite šiek tiek vienas (džiovintų jūros dumblių) pagal skonį, ir viskas!
Ant grotelių kepto sūrio aromatas ir traškūs kraštai rodo, kad jis paruoštas valgyti. Patartina gauti gerą anglį, nes tai tikrai pagerina skonį.
Sodrus, kreminis Camembert skonis užpildo burną su kiekvienu kąsniu ir priverčia šypsotis. Ištirpusi tekstūra yra visiškai išskirtinė.
Dėl švelnaus saldumo ir pikantiško Vusterio skonio tešlos balanso lengva mėgautis, nesant per sunkios.
Taip pat galite pakeisti skonį įpusėjus, naudodami įvairius prieskonius ant stalo.
Rekomenduojame naudoti juodųjų pipirų ir Tabasco padažą.
Pipirai suteikia pikantiškumo, o Tabasco prideda šilumos ir aštrumo, suteikdami picą primenantį posūkį. Eksperimentuokite su jais ir atraskite tobulą skonio derinį!
Rokumonseno Honteno paslėptas perlas: „Sakura Shrimp Yakisoba“
„Rokumonsen“ siūlo platų patiekalų pasirinkimą ne tik monjayaki. „Sakura Shrimp Yakisoba“, gimusi iš pirminio savininko meilės sakuroms krevetėms, mažoms krevečių rūšims, pavadintoms dėl savo vyšnių žiedą primenančios spalvos, siūlo skonį, kuris užkabins vos vieną kąsnį.
„Sakura Shrimp Yakisoba“, Sakura Shrimp Yakisoba 1 420 JPY (su mokesčiais)
Pirmiausia ant aliejumi pateptų geležinių grotelių pakepinkite kiaulieną ir sakuras krevetes, kad išsiskirtų jų aromatas. Tada sudėkite yakisoba makaronus, maišydami kepdami, kad makaronai sugertų kiaulienos riebalų umami ir sakurų krevečių skonį.
Galiausiai sudėkite daržoves, viską sumaišykite ir aptepkite Vusterio padažu. Būkite atsargūs ir nepridėkite per daug Worcestershire padažo, nes jis gali susilpninti sakurų krevečių skonį. Pakanka vieno ar dviejų užpylimų!
Tada pabarstykite druska ir pipirais.
Makaronai, užkrėsti ingredientų umami, suteikia sodrų, pikantišką sakurų krevečių aromatą. Po to jūsų gomuryje pasklinda gaivus Worcestershire padažo aštrumas.
Ypatingiausias Sakura Shrimp Yakisoba bruožas yra dashi iš sakurų krevečių. Jis prideda sodrumo sluoksnį Vusterio padažui, išryškindamas gilesnį skonį.
Paskutinį kartą kepdami augalinius ingredientus, galite užtikrinti, kad jie išliktų traškūs. Traškios, kvapnios ant grotelių keptos sakuros krevetės taip pat suteikia gražaus akcento. „Sakura Shrimp Yakisoba“ yra pakankamai didelė, kad ją galėtų dalintis du žmonės, tačiau dėl puikaus skonio galite ją tiesiog užbaigti vienas! Tai delikatesas, kuris puikiai dera su monjayaki.
Mėgaukitės monjayaki, yakisoba ir teppanyaki virtuvės patiekalais
„Rokumonsen Honten“ turi ir pagrindinę parduotuvę, ir filialą Asakusoje. Pagrindinė parduotuvė kasdien dirba nuo 11.00 val., sutikdama daug turistų, o filialas darbo dienomis atidaromas 16.30 val., o savaitgaliais ir švenčių dienomis – 11.30 val.
Rokumonsen Honten išorė
Kadangi lankosi daug tarptautinių valgytojų, meniu yra japonų, anglų, kinų ir korėjiečių kalbomis. Parduotuvėje iškabinę pavyzdinius maisto pavyzdžius galite lengvai pasirinkti, ką užsisakyti.
Be monjayaki ir yakisoba, restorane taip pat patiekiami įvairūs patiekalai teppanyaki patiekalų, todėl tai puiki vieta pasimėgauti japonų virtuve!
Maisto pavyzdžiai priešais Rokumonsen Honten
Informacija
Parduotuvės pavadinimas | Pagrindinė Liuwenxiang parduotuvė Rokumonsenas Hontenas |
---|---|
Adresas | 1-16-9 Asakusa, Taito-ku, Tokijas
|
Prieiga |
Asakusa stotis 4 minutės pėsčiomis nuo 3 išėjimo
|
Telefono numeris | 03-3843-5335 |
Rezervacijos | Priimta Telefonas |
Mokėjimas |
|
Aptarnavimo mokestis/Stalo mokestis | Nėra |
Valandos | P-Pn. 11:00-22:00 (paskutinis užsakymas: maistas 21:00, gėrimai 21:30) šeštadienis-sekmadienis. ir švenčių dienomis 11:00-21:30 (paskutinis užsakymas: maistas 20:30, gėrimai 21:00) |
Uždaryta | Nėra fiksuotų švenčių Neplanuotos atostogos |
Sėdimosios vietos | 22 stalinės sėdynės |
Rūkymas | Visose sėdynėse nerūkoma |
Oficiali svetainė | https://www.rokumonsen.co.jp/ |
Kita informacija |
|