Yakitoriarba ant grotelių keptos vištienos sruogos, yra mylimas japoniškas patiekalas, kuriame yra paprasti ingredientai ir drąsūs skoniai. Nesvarbu, ar esate pirmasis laikrodis, ar patyręs gerbėjas, suprantate „Yakitori“ pagrindus-jo įvairius tipus, skanius pagardus ir tinkamą etiketą-padidins jūsų vakarienės patirtį. Šis vadovas apžvelgs viską, ką reikia žinoti, kad galėtumėte iki galo mėgautis „Yakitori“!
Didelis klausimas užsakant: Zodiakas arba atstumti?
„Yakitori“ restoranuose paprastai jūsų paklaustų, ar norite, kad jūsų sruogos pagardintos Tare (saldaus sojos glazūra) ar shio (druska). Pasirinkimas visiškai priklauso nuo jūsų pasirinkimo, todėl nedvejodami pabandykite abu sužinoti, kuris geriausiai tinka kiekvienam iešmui! Vis dėlto atminkite, kad kai kuriuose restoranuose gali būti iš anksto parinkti tam tikriems iešmuose.
Tare’o (viršaus) ir shio (dugno) „Yakitori“ pavyzdys Shinjuku Imaya Honten
Populiarūs „Yakitori“ tipai
Yra dešimtys „Yakitori“ rūšių, todėl nusprendžiant, ką užsisakyti, kartais gali būti bauginanti pirmą kartą valgytojai. Nors tai tik subraižo paviršių, čia yra tik kelių ventiliatorių mėgstamiausių sąrašas, kuris yra gera vieta pradėti netyčia.
Momo: Sultingos ir kvapnios vištienos šlaunys, šis klasikinis iešmelis yra puikus įvadas į „Yakitori“ pasaulį, gerai suporuotas su beveik visais prieskoniais ir pagardais.
Tsukune: „Tsukune“, dažnai išverčiamas kaip „vištienos kotletai“, gaminami iš pagardintos maltos vištienos, paprastai suapvalintos į kotletus, tačiau kartais pailginamos išilgai ovalios formos. Tai dažnai mėgaujasi „Tare“ glazūra, o kai kurie restoranai teikia žalią kiaušinį, kad galėtų panardinti jūsų iešmelį ir pridėti kreminės tekstūros.
„Tsukune Yakitori“ patiekiama su žaliu kiaušiniu „Yakitori Moe“ Roppongi
Su Gimah: Tai yra vienas iš labiausiai paplitusių „Yakitori“ tipų ir, atrodo, yra gana populiarus tarp tarptautinių valgytojų.
Kawa: Traškis išorėje ir kramtomas iš vidaus, tai yra sruogos, pagamintos tik iš vištienos odos. Nesvarbu, ar lengvai sūdytumėte, ar šepetyse su tara, tai užkandis, kuris puikiai dera su šaltu gėrimu.
Nuotrauka iliustraciniais tikslais
Daržovių sruogos: Nors „Yakitori“ daugiausia sudaro vištiena, taip pat yra daugybė skanių daržovių sruogų. Populiarūs variantai yra aštrūs „Shishito“ pipirai, vyšniniai pomidorai ir „Shiitake“ grybai. Tai suteikia gerą skonio pusiausvyrą vištienos sruogų nakčiai, taip pat įtraukiantis meniu vegetarams.
„Shiitake“ grybų sruogos ties bagažine (Kushi) Shibuya
Tu: „Teba“ yra niūrūs vištienos sparneliai (nors kartais jie bus patiekiami savarankiškai). Kepti iki tobulumo, jie siūlo traškią odą ir švelnią mėsą. Be jūsų pasirinkimo prieskonių, jie dažnai būna su citrina, kad pridėtų gaivinančio raugo purslą.
„Teba“ vištienos sparneliai Toritae Shibuya mieste
Tai tik keli „Yakitori“ išskirtinumai. Jei jums sunku nuspręsti, ką užsisakyti, daugelis restoranų siūlo lėkštes, kuriose yra kelių sruogų pavyzdys, todėl galite pasirinkti iš ten mėgstamą.
Prieskoniai ir pagardai
Be to, „Tare“ ar „Shio“ bazėje, daugelis „Yakitori“ restoranų siūlo papildomus prieskonius ir pagardus, kad pagerintų jų sruogų skonio profilį. Čia yra keletas dažniausiai naudojamų.
Yuzu Koshō: Ši gyvybinga pasta, pagaminta iš čili pipirų ir japoniškų citrusinių vaisių, tiekia švelnų smūgį ir aštrų šilumą. Jo drąsus, gaivus skonis pagerina dūminį, apdegusį keptos vištienos skonį, todėl tai yra populiarus „Yakitori“ pagarba. Maža DAB yra viskas, ko reikia norint padidinti kiekvieno iešmo skonį į kitą lygį!
Yuzu Kosho buvo naudojamas kaip viršūnė Shinjuku Imaiya Honten
Shichimi prieskonis: Taip pat vadinamas Shichimi Tōgarashi arba „Septynių prieskonių mišinys“, šis raudonas aromatinis japonų prieskonis sujungia čili pipirų, sezamo sėklų, apelsinų žievelės, jūros dumblių ir kitų kvapniųjų ingredientų. Šviesa pabarstykite ant savo iešmo ar žiupsnelio šone, kad panardintumėte, suteikia puikų prieskonių smūgį į jūsų „Yakitori“ patirtį.
Sanshō pipirai: Šis japoniškas pipiras siūlo švelnų citrusinių vaisių skonį, suporuotą su švelniu numalšinimo pojūčiu, primenančiu Sičuano pipirų kukurūzus. Švelniai pabarstykite ant savo iešmo arba įpilkite į šoną ir pasimėgaukite gaivinančiu, dilgčiojančiu vingiu.
Užsakymas: „Yakitori“ užsakymas gali būti gana paprastas (ir mūsų naudingų patiekalų frazių sąrašas gali būti tam tikras pagalba), tačiau reikia atsiminti. Kai kurie restoranai tiesiog pateikia pieštuką ir meniu lapą, kuriame klientas pažymi norimą skaičių sruogų šalia meniu elemento. Taip pat atminkite, kiek sruogų yra įtraukta į vieną eilę (paprastai tai yra vienas ar du) ir atitinkamai sureguliuokite.
Disponavimas sruogomis:
Kai kurie „Yakitori“ restoranai, kai baigėte valgyti, yra konteineris naudotų sruogų. Padėkite juos čia, užuot palikdami juos išsibarstę ant lėkštės.
Nuotrauka iliustraciniais tikslais
Mėgaukitės gėrimu: „Yakitori“ yra „Izakaya“, japoniško stiliaus barų kuokštelė, todėl yra laikoma vienu geriausių maisto produktų, kuriuose poros su maloniu, šaltu alumi ar kokiu japonų kalba. Galite tuo patys mėgautis, tačiau daugybė skirtingų gabalų ir pikantiškų skonių yra tobula, kad papildytų gražų gėrimą.
„Yakitori“ ir alus Toritake Shibuya mieste
Mėgaukitės „Yakitori“ kaip išvežimu: „Yakitori“ nėra tik „Izakaya“ patiekalas. Galite įsigyti sruogų iš prekybos centrų, patogumų parduotuvių ir maisto stendų. Pirkite įvairius tipus, kad išbandytumėte savo viešbutį, ir išsirinkite mėgstamą, kai lankotės restorane.
Nuotrauka tik iliustraciniams tikslams
„Yakitori“ siūlo skanią ir pritaikomą patirtį su savo sruogų, prieskonių ir pagardų įvairove. Tyrinėdami įvairius tipus ir supratę pagrindinį jo etiketą, galite visiškai mėgautis šiuo klasikiniu japonišku patiekalu. Taigi, kitą kartą, kai būsite „Yakitori“ vietoje, pasinerkite, eksperimentuokite su skoniais ir pasimėgaukite patirtimi!