„Agedashi“ vištiena yra vištienos švelnūs gabalėliai, kurie yra lengvai kepami ir patiekiami švelniai skonio „Dashi“ sriuba. Tai yra „Agedashi Tofu“ patiekalas, o vištienos versija yra visavertis užkandis ar net pagrindinis patiekalas.

Kas yra Agedashi?

„Agedashi“ yra patiekalas, kuriame ingredientai yra padengti bulvių krakmolu, kepti ir patiekiami „Dashi“ sultinyje, papuoštas tarkuotu Daikono ridikėliu. Tipiški „Agedashi“ patiekalai yra tofu (Agedashi tofu). Keptų ingredientų derinys sultinyje sukuria lygų, krakmolingą paviršių, užtikrinantį maloniai unikalią tekstūrą. Terkuotas „Daikon“ ridikėliai prideda nedidelį skonį ir gaivų skonį, neleidžiant patiekalui jaustis riebiam, nepaisant papildomo aliejaus giliai kepant.

Patarimai ir variantai

  • Dengdami bulvių krakmolu, lengvai nuvalykite ingredientus, kad jie nebūtų per daug riebūs.
  • Vietoj vištienos gali būti naudojami tofu ar daržovės, pavyzdžiui, baklažanai ir cukinijos.
  • Skirtingi užpilai gali lengvai pakeisti skonį
    • Citrina ar bet kokios citrusinių vaisių sultys prideda aštrų skonį.
    • Tarkuotas imbieras teikia šilumą ir papildomą zoną.
    • „Shichimi Togarashi“ (japonų septynių prieskonių čili milteliai) prideda šilumos.

Ką patiekti su agedashi vištiena

„Agedashi Chicken“ gamina puikų vakarienės patiekalą, tačiau ji taip pat gerai suporuoja alkoholinius gėrimus. Tai ypač gerai sekasi su karštu sake ar alumi. Patiekiant kartu su kitais mažais garnyrais, tai sukuria tikrai patenkinamą patiekalų patirtį.

Daugiau tokių receptų kaip „Agedashi Chicken“

Agedaši vištiena

Giliai kepta vištiena „Dashi“ sriuboje su tarkuotu DAIKON RIDISH

  • 4 Vištienos konkursai
  • 1/4 TSP druska
  • 1 TSP Sake
  • 3 Kasas Bulvių krakmolas
  • 1/4 puodelis DAIKON RIDISH (tarkuotas)
  • 1 Žalias svogūnas
  • Giliai kepimo aliejus
  • Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, pabarstykite druska ir sake ir leiskite jai keletą minučių sėdėti. Tada padengkite bulvių krakmolu.

  • Nulupkite ir gerai pritvirtinkite „Daikon“ ridikėlius. Plonai supjaustykite žalią svogūną, tada atidėkite abu.

  • Paruoškite „Dashi“ sriubą sujungdami visus ingredientus vidutiniame puode ir porą minučių užvirti. Laikyk jį šiltai.

  • Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies ir giliai kepkite vištieną, kol visiškai iškeps.

  • Įdėkite vištieną į sriubą, leiskite jai virti minutę, tada patiekite į dubenėlius. Viršuje su tarkuotu „Daikon“ ridikėliu ir supjaustytu žaliuoju svogūnu.

Agedaši vištiena