Lašišos „Poke“ yra tradicinio Havajų patiekalo „Poke“ variantas. Šis patiekalas sujungia šviežią lašišą su kreminiu avokadu ir aromatiniais žaliaisiais svogūnais, visi išmesti į pikantišką padažą, todėl jis yra ir skanus, ir universalus. Nors klasikinis „Ahi Poke Bowl“ su tunu yra populiarus pasirinkimas, šis receptas pabrėžia dar vieną mylimą Havajų virtuvės kuokštelį.

Kas yra kišenė?

„Poke“ yra tradicinis havajietiškas patiekalas, pagamintas supjaustant žalią žuvį į mažus gabalėlius ar kubelius ir marinuojant jį sojos padaže ir aliejaus pagrindu. Žodis „kišti“ kilęs iš Havajų kalbos, reiškiančio „supjaustyti mažus gabalus“ arba „į kubą“.

Dažniausia versija yra „Ahi Poke“-„ahi“, reiškiantis tuną, kuriame yra sashimi klasės tunas, marinuotas saldžiame ir pikantiškame padaže, pagamintu su sojos padažu ir sezamo aliejumi. Šis kvapnus derinys ne tik pagerina skonį, bet ir padeda sumažinti nepageidaujamą žuvį. „Poke“ yra įvairių variantų, turinčių įvairių rūšių žuvis, daržoves ir padažus, o įvairių restoranų ir parduotuvių siūlo savo kūrybą.

Paprastas „Poke“ paruošimas ir skoniai, gerai suderinti su japonų skoniu, padarė jį populiariu patiekalu Japonijoje. Panašus japonų patiekalas, vadinamas Zug Turi šviežių tunų ar kitų rūšių žuvų, marinuotų sojos padaže ir mirin, dažnai patiekiami ant garuojamų ryžių. Dėl savo panašumo į šį esamą japonų patiekalą „Poke“ lengvai apėmė japonų žmonės. Šiandien „Poke“ galima rasti ne tik japonų restoranuose ir kavinėse, bet ir kaip įprastas naminis valgis.

„Salmon Poke“ yra vienas populiariausių variantų. Jį galima mėgautis kaip garnyras, patiekiamas ant garintų ryžių arba pridėti prie salotų. Lašišos „Poke“ dažnai apima kubinį avokadą, į patiekalą pridedama kreminės tekstūros ir papildomos mitybos. Mūsų lašišos kišenės padažas yra paprastas, tačiau skanus – česnakinis sezamo sojos padažas, kuris yra toks kvapnus, jis paliks jums daugiau ryžių ir gėrimų.

Kaip valgomas lašišos kišenė?

Lašišos kišenė, kaip ir kitų rūšių kišenės, dažniausiai mėgaujasi keliais būdais:

  • Kaip ryžių dubuo
    Lašišos kišenė dažnai patiekiami ant paprastų garuojamų ryžių ar net suši ryžių, kad būtų papildomas skonis ir tekstūra. Šis klasikinis derinys sukuria patenkinamą ir gerai subalansuotą patiekalą.
  • Ant salotų
    Lašišos kišenėlę galima užpildyti įvairiomis salotomis, tokiomis kaip paprastos žalios lapinės salotos, jūros dumblių salotos ar kažkas traškios, pavyzdžiui, agurkų ar „Daikon“ salotos. Kadangi „Poke“ padažas yra kvapnus, nereikia papildomo padažo – padažas puikiai tinka daržovėms.
  • Savaime
    Lašišos kišenę taip pat galima mėgautis tokiu, koks yra, todėl jis yra fantastiškas užkandis. Suporuokite jį su mėgstamais gėrimais, tokiais kaip alus ar sake, kad gautumėte skanią ir gaivinančią patirtį.

Ingredientai ir patarimai

  • Dėl padažo trumpai virkite, kad alkoholis išgaruos; Priešingu atveju, padaže gali būti kartaus skonio ir be galo didelio alkoholio skonio.
  • Jei jums labiau patinka stipresnis svogūnų skonis, vietoj žaliųjų svogūnų rinkitės plonai supjaustytus rudus svogūnus.
  • Norite pridėti šilumos? Pabandykite sumaišyti „Wasabi“ ar mėgstamą čili padažą, kad gautumėte papildomą smūgį.
  • Norėdami, kad atsipalaiduotumėte ir gaivų skonį, prieš pat patiekdami įpilkite išspauskite šviežių citrinų sulčių.

Daugiau tokių receptų kaip „Salmon Poke“

Lašišos kišenė

Sezamo skonio šviežios lašišos ir avokado mišinys ant garintų ryžių

  • 8 oz Neapdorota lašiša (Sashimi klasė)
  • 1 avokadas
  • 2 Žalieji svogūnai
  • Sumaišykite sojos padažą ir sake mažame puode ir trumpai užvirkite. Prieš sumaišydami su kitais padažo ingredientais, mišinį leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.

  • Lašišą ir avokadą supjaustykite mažais kubeliais ir plonai supjaustykite žaliuosius svogūnus įstrižai. Sumaišykite viską į didelį dubenį, marinuokite lašišos mišinį su padažu ir leiskite jam sėdėti mažiausiai 15 minučių.

Lašišos kišenė



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -