Sata Andagi yra paprasta, tačiau mylima pyrago spurga, kilusi iš Okinavos, piečiausių Japonijos salų. Turėdamas tankią, šiek tiek sausą tekstūrą ir subtilų saldumą, jis siūlo nostalgišką, namišką skonį, kuris leidžia jums sugrįžti daugiau. Nors Sata Andagi jau yra pažįstama daugeliui Japonijos, ji vis tiek jaučiasi kaip būsimas skanėstas iš Pietų salų. Šis tradicinis ir skanus okinawan saldus tiesiog gali būti kitas Tai Desertas artimiausiu metu.
Turinys:
ToggleKas yra Sata Andagi ir kaip tai pagaminta?
Sata Andagi daugeliui japonų gali atrodyti nepažįstama, ir taip yra todėl, kad vardas kilęs iš Okinavos kalbos. SATA reiškia cukrų, tu reiškia naftą ir AGI reiškia tai, kas kepta. Šios mažos, rutulinės formos spurgos yra keptos iki gražios auksinės rudos spalvos, ant paviršiaus-žavūs įtrūkimai-daugiausia kaip svaro pyragas. Kitaip nei įprastos spurgos, SATA Andagi iš išorės nėra padengta cukrumi.
Okinavoje Sata Andagi yra mylimas kasdienis gydymas. Jį rasite visur, pradedant mažomis parduotuvėmis, šurmuliuojančiomis miesto gatvėmis ir baigiant vietiniais prekybos centru. Tai ne tik užkandis, bet ir kultūrinė reikšmė: Sata Andagi puoselėjama kaip maistas, kuris atneša sėkmės ir dažnai patiekiamas šventinėmis progomis, tokiomis kaip vestuvės.

SATA andagi patarimai ir pakeitimai
- Cukraus pasirinkimas – Recepte naudojame granuliuotą cukrų, tačiau nedvejodami pakeiskite rudąjį cukrų, jei norite gilesnio, sveikesnio skonio. Tiesiog atminkite, kad rudasis cukrus greičiau patamsins tešlą, todėl būtinai kruopščiai virkite centrus.
- Pridedant aromatą – Nors paprastas, nostalgiškas skonis yra „Sata Andagi“ žavesio dalis, nėra jokios žalos pridedant kelis lašus vanilės ekstrakto ar jūsų mėgstamiausio kvapo medžiagos, kad subtiliai pasuktumėte.
- Stebėkite temperatūrą – Būkite atsargūs, kad neperkaitintumėte aliejaus. Kadangi tešloje yra cukraus, ji gali greitai paruduoti išorę, išliks nepakankamai paruošti. Siekite vidutinio ir žemo šilumos, ir kepkite lėtai nuolat pasisukdami, kad būtų tobula auksinė apdaila.
Daugiau tokių receptų kaip Sata Andagi

Okinavano keptas pyragas, panašus į spurgą
-
Išjunkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Į atskirą dubenį išplakite cukrų ir kiaušinį, kol gerai susimaišys, tada įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite. Į kiaušinių mišinį įpilkite miltų mišinio ir sumaišykite su mentele, kol susidarys tešla. Uždenkite ir atšaldykite tešlą 30 minučių.
-
Padalinkite tešlą į 12 porcijų ir susukite kiekvieną į rutulį. Jei tešla yra lipni, lengvai tepkite rankas. Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ir žemos ugnies, kad giliai keptumėte, ir pakepinkite tešlos rutulius, retkarčiais pasukdami, kol jie bus tolygiai auksinės rudos spalvos.
