„Sered Tuna“ yra populiarus patiekalas, patiekiamas Izakaya arba Robatayaki restoranuose (japoniško maisto baruose) visoje Japonijoje. Tradiciškai tuno paviršius kaitinamas virš liepsnos, dažnai kaitinamas ryžių šiaudais arba medžio anglimi, kuri suteikia dūmų aromatą, o vidus lieka žalias. Jis patiekiamas su ponzu (aštriu citrusinių-sojos padažu) ir vasabiu, todėl tai puikus užkandis, puikiai derantis su sake ar pasirinktais gėrimais.

Garsiausia Japonijoje keptos žuvies versija yra tunas, žinomas kaip Katsuo (bonito) Tataki. „Tataki“ reiškia japonišką gaminimo būdą, kai apkepus paviršiui suteikiamas pikantiškas aromatas, sumažėja drėgmė, kad pagerėtų tekstūra, sustiprinamas skonis ir suteikiamas tam tikras sterilizavimo efektas. Nors bonito yra tradicinis pasirinkimas, įprastas tunas, kurį galima įsigyti Jungtinėse Valstijose, puikiai tinka šiuo gaminimo būdu. Tiesą sakant, keptas tunas čia tapo populiariu meniu elementu tiek amerikiečių, tiek japonų restoranuose.

Nors tradiciniam tatakiui būdingas išskirtinis degintų šiaudų ir anglies dūmų skonis, šį patiekalą nesunkiai pritaikysite gaminant namuose. Nors keptuvės kepimas gali būti ne toks pat gaivus, jis duoda tokius pat puikius rezultatus su gražia aukso ruda pluta. Kadangi žuvis yra iš dalies virta, šis paruošimo būdas gali patikti tiems, kurie nesiryžta valgyti žalios žuvies. Jei norite pakeisti vasabi, išbandykite tarkuotą arba griežinėliais pjaustytą česnaką, kad patiekalas būtų papildomas. Skrudintas tunas yra elegantiškas, bet paprastas patiekalas, puikiai tinkantis ypatingoms progoms. Apsvarstykite galimybę patiekti šį skanų užkandį kitą kartą, kai linksminsite svečius!

Apkeptas tunas

Keptuvėje kepta žalia tuno žuvis su Wasabi Ponzu padažu

Paruošimo laikas5 minučių

Virimo laikas5 minučių

Atšalimo laikas30 minučių

Bendras laikas40 minučių

Porcijos: 2 porcijos

*Nuorodose gali būti skelbimas. #Uždirbti komisiniai

  • Labai plonai supjaustykite Shiso lapus ir atidėkite į šalį.

  • Keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite aliejų. Kepkite visas žuvies puses, kol pasikeis spalva. Supjaustykite 1/4 colio (6 mm) storio gabalėliais ir lėkštę. Atšaldykite šaldytuve nuo 30 minučių iki 1 valandos.

  • Padažui skirtus ingredientus sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Padažą užpilkite ant griežinėliais supjaustyto tuno, ant viršaus užberkite žalio svogūno ir sezamo sėklų. Patiekite iš karto.












Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -