Braškių parfaitas (いちごパフェ) yra šaltas, vakarietiško stiliaus desertas, patiekiamas aukštoje stiklinėje, su plakta grietinėlės, ledų, braškių padažo ir šviežių braškių sluoksniais. Spalvingas, mielas ir aštrus desertas dešimtmečius džiugino japonų žmones.

Kas yra braškių parfaitas?

„Parfait“ (パフェ) iš pradžių kilusi iš Prancūzijos, kur tai buvo paprastas ledų ir vaisių padažo desertas, patiekiamas ant lėkštės. Japoniškas parfitas yra šiek tiek panašus į amerikiečių saulėgrąžų, su stiklinėje su plakta grietinėle ir ledais, tačiau jis yra dar sudėtingesnis, apimantis įvairius skonius ir faktūras.

Nors braškių parfaitas dažniausiai randamas senamadiškose kavinėse, vadinamos Kissaten (喫茶店) arba amerikietiško stiliaus šeimos restoranai, taip pat yra specialių „Parfait“ parduotuvių, kuriose patiekiamos gražiai pagamintos, aukščiausios klasės šio deserto versijos.

Pagrindinis braškių parfitas patiekiamas aukštoje stiklinėje, leidžiančioje pamatyti viduje esančius sluoksnius. Klasikinėje versijoje paprastai yra šviežios braškės, plakta grietinėlė, ledai ir kukurūzų dribsniai. Nors kukurūzų dribsniai gali atrodyti kaip neįprastas priedas, jie suteikia malonų traškumą, kuris gražiai kontrastuoja su minkštais, kreminiais komponentais. Braškių padažas taip pat dažnai yra sluoksniuotas. Šviežios braškės suteikia natūralų saldumą su užuomina, puikiai papildančios šaltus, pūkuotus ledus ir plakta grietinėlę.

Braškių parfaitas dažniausiai naudojamas kaip savaitgalio popietės desertas, tačiau visai neseniai tai taip pat tapo madingu vėlyvo vakaro gydymu po baro šokinėjimo. Nors restoranuose ir kavinėse tradiciškai tai yra kažkas, kas valgoma namuose, o ne namuose, jį galima lengvai paruošti su palyginti paprastais ingredientais ir laipteliais.

Ingredientai ir pakeitimai

Savo recepte siūlome labai pagrindinę „Braškių parfait“ versiją, tačiau galite pritaikyti ją pagal savo širdies turinį – yra begalinės galimybės!

  • Vietoj vanilinių ledų pabandykite naudoti braškių ar šokoladinius ledus. Braškių ledai natūraliai gerai poruojasi su šviežiomis braškėmis, o šokoladas prideda sodrų kontrastą, kuris gražiai papildo vaisius. Jei esate nuotykių kupinas, išbandykite „matcha“ ledus. Tai siūlo tradicinį, tačiau šiuolaikišką skonio derinį.
  • Jei jums labiau patinka nuoroda, parduotuvėje nupirktas braškių padažas veikia taip pat gerai vietoje naminio padažo. Tačiau padaryti jį namuose stebėtinai lengva, naudojant tik keletą paprastų ingredientų.
  • Norėdami gauti papildomos tekstūros, pakeiskite kukurūzų dribsnius savo mėgstamoms grūdams ar net naudokite kempinės pyrago gabalėlius ar pyrago pyragą minkštam, pyragui primenančiam sluoksniui.
  • Puikiai gerai naudoti šviežias braškes, kad padažai gamintų, o ne užšaldytus. Tiesiog būtinai sureguliuokite cukraus kiekį pagal vaisių saldumą.

Labiau panašus į šį receptą

Braškė tobula

Šaltas desertas stiklinėje su braškėmis, plakta grietinėlė, ledai ir padažas

  • 2 puodeliai Braškės (švieži)
  • 1 puodelis Sunkus kremas
  • 2 Kasas cukrus
  • 1/4 puodelis Šaltiniai kukurūzų dribsniai
  • 2 Šautuvai vanilės ar braškių ledai

Braškių padažas

  • 2 puodeliai Braškės (švieži ar užšaldyta)
  • 2 Kasas cukrus
  • Padarykite braškių padažą. Virkite 2 puodelius šaldytų braškių ir cukraus puode ant silpnos ugnies. Kai braškės išlaisvins sultis, padidinkite šilumą iki vidutinės, uždenkite dangčiu ir virkite keletą minučių. Sulaužykite braškes mentele ir toliau kepkite, kol mišinys šiek tiek sutirštės. Prieš surinkdami, leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros, tada atšaldykite šaldytuve.

  • Kauliuką pusę braškių, o likusi dalis perpjaukite. Sumaišykite supjaustytas braškes su padažu. Sumažėkite grietinėlę su cukrumi iki vidutinio stiliaus viršūnių ir laikykite atšaldytą šaldytuve, kol bus paruoštas naudoti.

  • Surinkite parfait, paimdami skaidrią stiklą ir sluoksniuodami ingredientus. Pradėkite nuo kukurūzų dribsnių pagrindo, po to supjaustytas braškėmis, supjaustytomis braškėmis, plaktos grietinėlės sluoksniu ir šaukšteliu ledų. Jei stiklas yra aukštas, pakartokite sluoksnius. Užbaikite plakta grietinėlę ir braškes, tvarkingai ant viršaus.

Braškė tobula



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -