Low-Carb Okonomiyaki – tai kūrybiškas tradicinių japoniškų kopūstų blynų posūkis, naudojant ryžių popierių vietoj miltų, kad būtų sukurta lengvesnė, mažai angliavandenių turinti versija. Praleidus tradicinį miltų pagrindą – esminį blynų ingredientą – šis receptas siūlo sveikesnę alternatyvą neprarandant skonio. Jei mėgstate Okonomiyaki, bet norite sumažinti suvartojamų rafinuotų angliavandenių kiekį arba norite pavalgyti lengviau po žiemos švenčių, šis patiekalas jums puikiai tiks. Ryžių popierius, paprastai naudojamas vietnamietiškuose pavasario ritiniuose, suteikia malonią kramtomąją tekstūrą, kuri gali jus nustebinti. Nors sunku įsivaizduoti galutinį rezultatą, šią lengvą ir sveiką Okonomiyaki versiją verta išbandyti patiems.
Užuot pasikliavę miltų tešla, kad surištumėte ingredientus, šiame recepte naudojami plakti kiaušiniai ir ryžių popierius, kad kopūstų blynas būtų laikomas kartu. Nors jums gali kilti pagunda jį padaryti dar sveikesnį sumažindami priedų kiekį, nepraleiskite jų – Okonomiyaki padažas, japoniškas majonezas ir kiti tradiciniai garnyrai yra būtini norint pasiekti autentišką Okonomiyaki skonį. Nors ši versija gali būti ne tokia nuoširdi nei originali, ji vis tiek suteikia visą kopūstų ir baltymų maistinę naudą. Šiame recepte naudojame krevetes, bet jas galite pakeisti bet kokiu pasirinktu baltymu.
Šis mažai angliavandenių turintis Okonomiyaki yra puikus būdas pradėti naujus metus su sveika, bet skaniu maistu, kuris suteikia teigiamą toną sveikai mitybai. Išbandykite, nenusivilsite!
Mažai angliavandenių turintis Okonomiyaki
Kūrybiškai pakeiskite tradicinius japoniškus kopūstinius blynus, naudodami ryžių popierių, o ne miltus, kad sukurtumėte lengvesnį, mažai angliavandenių turintį variantą.
Porcijos: 2 porcijos
*Nuorodose gali būti skelbimas. #Uždirbti komisiniai
- 2 puodeliai kopūstai smulkiai supjaustyti
- 4 krevetės
- 2 kiaušiniai
- 1 šaukštelis Dashi milteliai iš pakelio arba susmulkintų Katsuobushi džiovintų bonito dribsnių
- 2 šaukštelis aliejus
- 2 lakštai ryžių popierius
-
Smulkiai supjaustykite kopūstą. Krevetes nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Atidėkite į šalį.
-
Kiaušinius gerai išplakite su šaukšteliu dashi miltelių iš dashi pakelio.
-
Keptuvėje ištepkite 1 arbatinį šaukštelį aliejaus, tada įdėkite ryžių popieriaus lakštą. Pusę kiaušinių mišinio tolygiai paskleiskite ant ryžių popieriaus, tada ant viršaus sluoksniuokite pusę susmulkinto kopūsto ir krevečių. Įjunkite ugnį iki vidutinės. Užpilkite šiek tiek vandens aplink kraštus, uždenkite ir virkite apie 5 minutes. Sulenkite per pusę, tada lėkštę ir apšlakstykite padažu, majonezu ir bet kokiais norimais priedais. Pakartokite, kad padarytumėte antrą.
