Vištiena Piccata – tai patiekalas, ruošiamas pagardinant plonai susmulkintas vištienos kotletus, apibarsčius juos miltais ir prieš kepant keptuvėje pamerkus į plaktus kiaušinius. Patiekalas savo pavadinimą gavo iš itališko žodžio supjaustytireiškiantis „stūmis su strypu“. Teigiama, kad pavadinimo kilmė kilo iš pačios gaminimo technikos: vištienos kotletai yra tokie ploni, kad juos gaminant galima apversti vienu šakutės koteliu.
Japonijoje piccata kepimo būdas išpopuliarėjo namuose aštuntajame ir devintajame dešimtmečiuose ir naudojamas ne tik vištienai, bet ir kiaulienai, jūros gėrybėms ir daržovėms. Skirtingai nei Tonkatsu ar Chicken Katsu, piccata nėra padengta panko džiūvėsėliais ar kepta, todėl ji yra mažiau riebi ir mažiau kaloringa. Jei norite ko nors skanesnio nei kepta vištiena, bet lengvesnio nei katsu, piccata yra puikus pasirinkimas. Tai taip pat puikus būdas į savo maistą įtraukti papildomų baltymų. Nors parmezano sūris kiaušinyje suteikia gerą skonį ir sūrumą, jei norite, galite jį patiekti su panirimo padažais, pavyzdžiui, kečupu ar Tonkatsu padažu. Pradėkite savo metus su šiuo sveiku, lengvu ir skaniu patiekalu!
Pjaustyta vištiena
Vištienos pyragaičiai pamirkyti kvapnioje sūrio ir kiaušinių tešloje ir kepti keptuvėje
Porcijos: 2 porcijos
*Nuorodose gali būti skelbimas. #Uždirbti komisiniai
- 4 vištienos minkštimas
- 1/3 šaukštelis druskos
- 1/8 šaukštelis juodieji pipirai
- 2 Valg miltų
- 1 kiaušinis
- 1 Valg parmezano sūris tarkuotų
- 1 Valg petražolės susmulkinti
- 1 Valg aliejus
-
Vištieną lengvai sutrinkite mėsos plaktuku. Pagardinkite druska ir pipirais, tada apibarstykite miltais.
-
Kiaušinį, sūrį ir petražoles išplakite negiliame inde. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Pamerkite vištieną į kiaušinių mišinį, tada sudėkite į keptuvę. Kepkite kelias minutes arba kol švelniai apskrus, tada apverskite ir kepkite dar porą minučių, kol taps auksinės spalvos.
