Jyoya Nabe (常夜鍋) yra paprastas japoniškas karšto puodo patiekalas su švelniais špinatais ir popieriniais griežinėliais pjaustyta kiauliena skaidriame Kombu jūros dumblių sultinyje. Kol pats sultinys yra be prieskonių, išvirtus ingredientus panardinkite į ponzu padažą dėl skonio. Pavadinimas „Jyoya“ reiškia „kiekvieną naktį“, o tai rodo, kad šį patiekalą galima valgyti vakarienei kiekvieną dieną. Tiesą sakant, šaltuoju metų laiku daugelis Japonijos namų ūkių dažnai mėgaujasi tokio tipo karšto puodo versijomis, net jei jos ir nevadina Jyoya Nabe.

Nors špinatų galima įsigyti ištisus metus, didžiausias jų kiekis yra nuo lapkričio iki kovo. Šaltas žiemos klimatas iš tikrųjų padidina jo saldumą ir maistinę vertę, ypač esant šalčiui. Šiais piko mėnesiais špinatų ne tik gausu, bet ir už prieinamą kainą. Žiemą nuskintuose špinatuose yra maždaug trigubai daugiau vitamino C nei jų vasarą, todėl jie yra puikus maistinių medžiagų, įskaitant vitaminus A ir K, geležies ir kalio, šaltinis – puikiai tinka kovojant su žiemos peršalimu ir ligomis.

Nors Jyoya Nabe tradiciškai yra plonai pjaustyta kiauliena, galite pakeisti bet kokius baltymus, pavyzdžiui, vištieną. Popieriaus plonumo kiaulienos pranašumas yra tas, kad ji greitai iškepa ir atitinka trumpą špinatų kepimo laiką. Jei norite nuoširdesnio varianto, pabandykite gaminti kotletus iš maltos mėsos – jie suteiks sultiniui papildomo gylio. Kaip ir kitus „Nabe“ patiekalus, patiekalą galite užbaigti į praturtintą sultinį įdėdami ryžių ar makaronų, kad užbaigtumėte sotumą.

Nesijauskite įpareigoti pirkti buteliuose išpilstyto ponzu padažo – jį paprasta pasigaminti namuose, derinant sojų padažą su citrusinių vaisių sultimis arba ryžių actu. Jei jums atrodo, kad mišinys yra per rūgštus, greitas virinimas kelias sekundes padės sušvelninti aštrumą.

Tikras jo pavadinimas, Jyoya Nabe puikiai tinka kasdieniams pietums, todėl būkite paprasta. Laikykitės esminio špinatų ir mėsos derinio, tada drąsiai pridėkite bet kokių kitų turimų ingredientų. Kai vakaras pasidaro vėsus, šis šildantis patiekalas kaip tik tai, ko jums reikia!

Jyoya Nabe

Jyoya Nabe yra paprastas japoniškas karšto puodo patiekalas su švelniais špinatais ir popieriniais griežinėliais supjaustyta kiauliena skaidriame Kombu jūros dumblių sultinyje.

Kursas: Pagrindinis patiekalas

Virtuvė: japonų

Raktažodis: karštas puodas, kiauliena, shabu shabu, špinatai

Porcijos: 2 porcijos

*Nuorodose gali būti skelbimas. #Uždirbti komisiniai

  • Į puodą supilkite vandenį ir džiovintas jūros dumblius ir palikite 30 minučių.

  • Tuo tarpu supjaustykite špinatus 3 colių (7,5 cm) ilgio gabalėliais. Supjaustykite šitake grybus ketvirčiais. Tofu supjaustykite dideliais kubeliais, o kiaulieną supjaustykite dideliais kąsnio dydžio gabalėliais.

  • Vandenį ir jūros dumblius pradėkite kaitinti ant vidutinės ugnies, kol užvirs, tada išimkite jūros dumblius. Įpilkite sake ir užvirinkite daši. Sudėkite tofu ir grybus, kepkite keletą minučių. Tada sudėkite kiaulieną ir špinatus ir kepkite dar minutę ar dvi. Patiekite su ponzu padažu ir raudonaisiais pipirais.

Apie Japonų virtuvė 101

Šios svetainės autoriai Noriko ir Yuko yra iš Japonijos, bet dabar gyvena Kalifornijoje. Jie mėgsta gaminti maistą ir valgyti puikų maistą, taip pat mėgsta gaminti maistą namuose naudojant šviežius ingredientus. Noriko ir Yuko kartu planuoja ir kuria „Japoniško maisto gaminimo 101“ receptus. Jie gamina maistą ir fotografuoja / filmuoja savo namų virtuvėje (-ėse).



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -