Košė, arba Okayu (お粥) japonų kalba, yra ryžiai, virti sultinyje arba skystyje, kol jie tampa labai minkšti, todėl gaunama plona arba tiršta sriubos konsistencija. Panašiai kaip amerikietiškoje kultūroje vištienos sriuba, „Okayu“ Japonijoje tradiciškai patiekiamas blogai jaučiantiems ar mažai apetitą turintiems žmonėms, nes tai subtilus ir raminantis patiekalas, kuris yra maitinantis ir lengvai virškinamas.
Turinys:
ToggleKokie yra vištienos košės ingredientai?
- Vištienos konkursai naudojami sultiniui, kuris suteikia sodrų skonį be per daug riebalų. Vėliau jie susmulkinami ir patiekiami kaip kvapnus užpilas.
- Garinti ryžiai verdamas iki labai minkštos, natūraliai sutirštėdamas sultinį, išlikdamas švelnus jautriam skrandžiui. Šis patiekalas taip pat yra puikus būdas panaudoti likusius ryžius.
- Imbieras prideda patiekalui šilumos, nors jo aštrumą galima reguliuoti arba atsisakyti pagal savo pageidavimus.
Patarimai
Vištienos košė yra puikus lengvas patiekalas, ypač pusryčiams ar pietums. Jei jaučiatės gerai ir norite daugiau skonio, žinoma, galite papildomai įpilti imbiero arba japoniško čili aliejaus (Rayu).
Ką patiekti su vištienos koše?
Vištienos košė yra skani ir pati, ypač kai jaučiatės prastai. Bet jei norite jį paversti visavertesniu patiekalu, pabandykite jį derinti su keliais garnyrais. Maža daržovių pusė gali suteikti gražaus skonio kontrasto ir padidinti maistinę vertę!
Daugiau tokių receptų kaip vištienos košė
Ploną rizotą primenanti košė (Okayu), švelniai pagardinta šildančio imbiero atspalviu.
-
Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Įdėkite vištieną ir kepkite, kol visiškai iškeps. Išimkite vištieną, leiskite atvėsti ir supjaustykite mažais gabalėliais. Atidėkite į šalį.
-
Labai plonai supjaustykite žaliąjį svogūną ir atidėkite į šalį.
-
Pagardinkite sultinį sake, mirinu, sojos padažu, druska ir tarkuotu imbieru. Suberkite ryžius ir virkite kelias minutes, kol mišinys šiek tiek sutirštės.
-
Ant viršaus uždėkite vištienos ir svogūnų ir patiekite iš karto.

Autorius
Japonų virtuvė 101
Šios svetainės autoriai Noriko ir Yuko yra iš Japonijos, bet dabar gyvena Kalifornijoje. Jie mėgsta gaminti maistą ir valgyti puikų maistą, taip pat mėgsta gaminti maistą namuose naudojant šviežius ingredientus. Noriko ir Yuko kartu planuoja ir kuria „Japoniško maisto gaminimo 101“ receptus. Jie gamina maistą ir fotografuoja / filmuoja savo namų virtuvėje (-ėse).